Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Lenyűgöző összeállítások Joe Biden beiktatásán

2021. január 22. - Antalfy Krisztina

Nos, végre Au Revoir lett a helyzete Donald Trump-nak. Január 20-án, sokak nagy örömére beiktatták az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökét, Joe Bident, és vele együtt az első női alelnököt, Kamala Harrist. Bár ez már eleve egy remek történelmi pillanat volt így 2021-ben, sokan most mégsem kizárólag az elnökre koncentráltak, a figyelmet ugyanis ellopta a bájos First Lady és a meghívott díszvendégek öltözéke. Nincs mit tenni, a divat néha érdekesebb, mint a politika!  joe_raedle_getty_images.jpg

Joe Raedle / Getty images

Tudtad?

Az elmúlt napokban tanúi lehettünk az amerikai elnökválasztás kusza és olykor őrületes eseményeinek, majd Joe Biden megválasztásának. Biden több mint harminc évig volt Delaware állam szenátora, és nyolc évig Barack Obama alelnöke, 2021 januárjában pedig hivatalosan is beiktatták, mint az Egyesült Államok 46. elnöke. 

Az idei avatási ünnepség több szempontból is rendhagyó  volt, tekintve, hogy sajnos még mindig benne vagyunk a koronavírus-járvány közepében, ez volt az első, olyan ceremónia, ahol a részvevők maszkot kellett viseljenek. Trump pedig laza egyszerűséggel úgy döntött, hogy megtörve az eddigi hagyományokat, esze ágában sincs részt venni utódjának eskütételén. Van, aki roppant mód rosszul viseli a vereséget.

Jelen helyzetben, a biztonság érdekében az avatási bál is elmaradt, helyette egy esti live műsorral örvendeztették meg az amerikaiakat, melynek Tom Hanks volt  a házigazdája, és többek között olyan sztárok is felléptek a virtuális bulin, mint Demi Lovato, Katy Perry, Justin Timberlake, Jon Bon Jovi zenekarával pl. egyenesen Floridából jelentkezett be.

De most lássuk azokat a bizonyos beiktatási összeállításokat!

Dr. Jill Biden

Íme a nő, aki 43 éve társa az elnöknek, három gyermek édesanyja, mindemellett egy csodás karriert tudhat a magáénak, négy diplomával és egy doktori címmel a háta mögött. Ráadásul nem csupán 
First Lady-ként támogatja majd férje karrierjét, de saját munkáját sem adta fel, továbbra is tanárként fog dolgozni. 

A beiktatási ceremónián a feltörekvő amerikai márka, a Markarian gyönyörű, kék ruha-kabát együttesét viselte, amelyet csillogó Swarovski kristályokkal hímeztek. Természetesen Dr Jill Biden-nek nem véletlenül esett a választása a New York-i márkára, melynek neve mögött a rendkívül tehetséges Alexandra O’Neill áll: egyrészt mert örömmel támogat feltörekvő, tehetséges amerikai tervezőket, másrészt a kék szín a demokrata párt színe.

96557_gettyimages-1230698088.jpg

A First Lady később, az esti fogadásra egy újabb ruha és kabát együttest választott, de ezúttal fehérbe öltözött. A csodás hímzett darab Gabriela Hearst tervező munkáját dicséri. Gabriela egy uruguayi származású, New York-i tervező, aki kiemelt figyelmet szentel ruhái gyártásánál a környezetvédelemre.  

gettyimages-1297524781.jpgChip Somodevilla / Getty Images

Joe Bident

Eme történelmi alkalom során az új elnök Ralph Laurent viselt. 

Kamala Harris

Bár sokak szerint a divat pusztán női hóbort, a ruha színének megválasztása fontos üzenetet hordoz, főleg egy ilyen rangos eseményen. Így az újonnan beiktatott első női alelnök, Kamala Harris is nagy gonddal kellett kiválassza öltözékét, hisz nem mindegy hogy mit üzen vele az amerikaiknak és a világnak. Az alelnök az együttérzés, az erő, a szolidaritás és az összefogás színét választotta, a lilát. Ez a szín egyébként a politikai kétoldalúságot is képviseli, benne van a republikánus vörös és a demokratikus kék. Nem mellesleg, Kamala Harris egy fiatal fekete dizájner kreációját viselte, Christopher John Rogers-ét. 

vice-president-elect-kamala-harris-and-husband-doug-emhoff-news-photo-1611160944.jpgRob Carr / Getty images

Michelle Obama

A beiktatási ceremónián több korábbi First Lady is jelen volt, köztük Barack Obama ex-elnök felesége, Michelle Obama. A kifinomult stílusáról elhíresült volt First Lady egy bordó Sergio Hudson összeállítást választott. 

former-u-s-president-barack-obama-and-michelle-obama-at-the-news-photo-1611161299.jpg
Rob Carr / Getty images


Hillary Clinton

Bill Clinton felesége, az elnök-jelölt Hillary Clinton választása egy lila Ralph Lauren együttesre esett.

former-u-s-president-bill-clinton-arrives-with-former-news-photo-1611161184.jpgRob Carr / Getty images 

Lady Gaga

Az énekesnő a választások során mindvégig Bident támogattam így talán nem véletlen, hogy a beiktatási ceremónián ő énekelhette el az amerikai himnuszt. Kétség sem fér hozzá, hogy Lady Gaga tökéletes választás volt, mindamellett, hogy hangjától még a Capitolium is megremegett, talán az ő ruhája volt a legszebb, a legegyedibb. Gaga a Maison Schiaparelli igazgatójának, a texasi születésű Daniel Roseberry-nek viselte, a külön erre az alkalomra tervezett meseszép kreációját.

Jennifer Lopez

Még szép, hogy JLo sem maradhatott ki ebből a buliból! A latin díva hófehér álom kreációban adta elő a This Land Is Your Land és az America The Beautiful dalokat. A fehér köztudottan a remény, a tisztaság, a béke szimbóluma. Az énekesnő egyébként a Chanel divatház darabjait viselte tetőtől talpig.

A nap végén az elnök, a First Lady és a teljes Biden család a fehér ház Truman erkélyéről nézte végig Katy Perry Firework című számát, melyet valódi tűzijáték kísért.

4bb9ef5c1f33986ac713f961700ab3a8.jpg

És ha már ennyire benne vagyunk az elnöki ügyekben, ajánlom nézz bele a Diane védelmében (The Good Fight) című sorozatba, tuti te is rá fogsz kattanni!

2377_the-good-fight-s4-bw_1.png

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5116399462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása