Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Munkalehetőség mindenki igényeire szabva?

2021. június 17. - Antalfy Krisztina

Karrierlehetőség kismamáknak, sportolóknak részmunkaidőben és akár 50 év felett

Az elmúlt időszak mindannyiunk életében és szokásaiban rengeteg változást hozott, sokan kerültek új élethelyzetbe, kényszerültek új munkahely keresésére. A Herbalife Nutrition gondolt azokra, akik megváltozott élethelyzetükben új karrierutakat keresnek, és sikeres Tanácsadók tapasztalataira építve karriertanácsokkal szeretné segíteni őket. A Közvetlen Értékesítők Szövetségének friss adatiból kiderül, hogy Magyarországon jelenleg félmillióan dolgoznak közvetlen értékesítőként, és az elmúlt időszakban számukban hatalmas növekedés mutatkozott, ami arra utal, hogy ez a szakma egyre népszerűbbé válik, hiszen sokak igényeit ki tudja elégíteni.
advisor.jpg

A karrierválasztás az egyik legmeghatározóbb lépés életünk során. Tanácsadóink segítségével megvizsgáltuk a család és munka kapcsolatát, az aktív életmódot és a kései karrierváltást, hogy bemutassuk milyen lehetőségek adódnak a munkavállalók számára a munkaerőpiacon. Mit tehet valaki, ha egy vagy több kisgyerekkel is számolnia kell, ha szeretne családjával minőségi időt tölteni, miközben anyagilag is támogatni akarja őket? Hogyan tudja egy komoly sportoló időigényes hivatása mellett munkáját is megfelelő módon elvégezni? Hogyan kezdjen neki a tervezésnek az, akinek fontos, hogy ne veszítse el minden szabadidejét vagy ha már nem pályakezdőként szeretné újrakezdeni a munkát egy új környezetben?

Az örök kérdés: család vagy karrier?

A nőket és anyukákat egyik legrégebben foglalkoztató téma, hogy a gyerekvállalás során milyen lehetőségeik maradnak arra, hogy karrierjüket tovább építsék, harmonikus egyensúlyt tudjanak kialakítani a munkahely és a család között. Az anyaság nagyon időigényes, mozgásterük korlátozott, így számukra fontos kritérium, hogy idejüket önállóan és rugalmasan tudják beosztani. Szerencsére az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kapott a téma, de továbbra sem egyszerű szabadságot, rugalmasságot, és emellett megfelelő kihívást és megbecsülést is biztosító karrierlehetőséget találni anyaként.team.jpgMotiváló karrier, aktív sport és tanulás mellett is?

Sokan választanak olyan életutat maguknak, amely során elhivatottan és hosszútávon is kitartanak szenvedélyeik mellett. Ilyen lehet a sport, a tanulás, esetleg önkéntes munka. Egy eltökélt, hivatásának élő sportoló annak érdekében, hogy céljait elérje és elveit betartsa, egy igen szoros menetrendet, szigorú szabályokat követ, amely életének minden pillanatában elkíséri. Ilyenkor sokszor nehézséget okozhat, hogy olyan megélhetést találjon, amely időben összeegyeztethető ezzel az életformával és emellett anyagi függetlenséget is nyújt.

Karrierváltás 50 felett

Igen fontos kérdéskör karrier témájában a karrierváltás, új munka találása túl a pályakezdő éveken. Nem egyszerű meghozni a döntést, hogy az ember hosszú kimaradás után újra munkába álljon vagy elhagyja azt az utat, amin éveken át haladt, hogy egy új, ismeretlen irányba folytassa karrierjét, sok esetben szakmai tapasztalatok nélkül. A fiatal munkaerő mellett nehéznek érezheti az érvényesülést. Sokan félnek a változástól, hiszen a munkakeresés mindig bizonytalan, idősebb korban pedig különösen annak számít. Azok számára, akik ebben a helyzetben találják magukat az elfogadó, támogató közeg és a saját tempójú fejlődés lehetősége alapvető szükséglet.photo-1507296459426-2af5b6833a88.jpgMunkalehetőség mindenki igényeire szabva?

Az elmúlt időszakban nagy hangsúlyt kapott az otthoni, saját igényekre szabható munkavégzés lehetősége, ami egybevág a fent megfogalmazott elvárásokkal. A járvány elmúltával azonban a dolgozók lassan visszatérnek az irodákba és ez a rugalmasság részben megszűnik.

A Herbalife Nutrition Tanácsadói saját karrierjük alapján fejtették ki a közvetlen értékesítés előnyeit, amelyek között első helyen szerepel a szabadság, amely elsősorban a munkaidő és munkavégzés helyének rugalmas kiválasztásában jelenik meg. Egy anya ezáltal könnyen meg tudja oldani, hogy gyermekével tölthesse a napot úgy, hogy mellette aktívan végzi munkáját is. Egy sportoló képes lehet sűrű feladataihoz is hozzáigazítani munkaóráit. A munkavégzés pedig nem igényel előzetes szakmai tapasztalatot, helyette folyamatos tanulást és támogató közösséget jelent, így biztonságos lehetőséget biztosít azoknak, akik karrierváltáson gondolkoznak, akár idősebb korban is.185295856_3950812438359616_8256014103567168858_n.png

A Közvetlen Értékesítők Szövetségének friss adataiból kiderült, hogy Magyarországon jelenleg félmillió fő dolgozik közvetlen értékesítőként vagy kapcsolódik valamilyen módon a szektorhoz. Közülük 35 ezer fő teljesállásban, 135 ezer pedig részidőben tevékenykedik a területen. A számokban az elmúlt időszakban hatalmas növekedés mutatkozott, ugyanis mintegy 330 ezer fő csatlakozott vagy vált érintetté az értékesítésben. Ez a pozitív irányú elmozdulás is azt mutatja, hogy a szakma egyre népszerűbbé válik az emberek körében és sokak igényeit ki tudja elégíteni.

Tanácsadóink karriertanácsai a TV2 Tűsarok május 30-i adásában hangzottak el, ezen a linken tekinthetők meg.

További információ:
A Herbalife Nutrition megújult weboldalán és Független Tanácsadóinál további táplálkozással, egészséges életmóddal kapcsolatos hasznos tippeket és tanácsokat találhatnak.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8916596414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása