Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Élményközpontú kortárs ázsiai fúziós konyha nyílt Budapesten

2021. december 08. - Antalfy Krisztina

December elején újgenerációs, ázsiai fúziós étterem nyílik Budapest központjában, egész estés programot kínálva a csúcsminőségű gasztronómiai élményre és szórakozásra vágyóknak. Modern, dinamikus, prémium - így jellemezhető leginkább a főváros legújabb, csúcskategóriás étterme, a YAMA, amely december elejétől igazi páratlan gasztronómiai utazást és kompromisszummentes kikapcsolódási élményt kínál az odalátogatóknak. A tulajdonosok célja az volt, hogy a világ számos pontján szerzett tapasztalataikat Budapesten ötvözzék, és új szemlélettel, az éttermi élményt középpontba helyezve mutassák be, hogy hogyan válik a gasztronómia, kortárs művészetté.yama-107.jpg

A YAMA-élmény túlmutat a konyhaművészeten, az összetevők, ízek és elkészítési módok puszta összességén” - mondta Margitics Norbert, az étterem General managere. “Egységes egészben gondolkodunk, amelynek legalább ugyanolyan fontos részét képezik a hangok, a látvány és az atmoszféra, mint az étel és az ital. Az épület, az enteriőr, a kiszolgálás, este pedig a partihangulatot megalapozó DJ-szettek mind fontos elemei annak az életérzésnek, melyet szeretnénk átadni vendégeinknek.”yama-056.jpgA YAMA-ban felszolgált fogásokról Endrődi Péter gondoskodik, akinek modern és újragondolt ázsiai-fúziós specialitásait a bátor kísérletezés öröme, a kreativitás szabadsága, valamint a tradíció iránti tisztelet jellemzi. “Boldog vagyok, hogy munkám során számos világvárosban volt lehetőségem dolgozni és most, Párizs és Monte Carlo után a megszerzett, évtizedes tapasztalataimat Budapesten kamatoztathatom.” – hangsúlyozta Péter.

A japán konyha például híres arról, hogy különleges fogásokra épít, ahogy a külsőre is adnak. Japánban nem tálalnak, hanem szépen felöltöztetik az ételt. Ez a YAMA-ban sincs másképp: tengeri sügérből készült ceviche, fekete tigrisrákfarok-vulkán, lazac tatár ropogós rizzsel, az egyedi YAMA Garden pedig egy olyan csokoládéból formált fa, amelyen fagylalt és ehető virág terem.”yama-066.jpgA YAMA annyit tesz: a hegy csúcsán. Itt lenni semmi máshoz nem fogható, hiszen egyszerre szabadság, megtapasztalás, öröm és rácsodálkozás. Olyan felszabadító kaland, amely egy életre rabul ejti az embert. Ezt az színtiszta élményközpontúságot kínálja a YAMA Budapest is.

A Bara Ákos és a BAD Design által megálmodott belsőépítészeti koncepció tökéletes választás volt, hiszen tervük a japán eleganciára és minimalista filozófiára épül. Az étterem központi látványeleme az a dizájner lámpainstalláció, melyet a japán tájképfestészet és az étterem logója ihletett. A YAMA belsőépítészeti terveinek előkészítése során azt tartották szem előtt, hogy egy igazi közösségi teret hozzanak létre, ami egyaránt alkalmas lehet könnyed baráti beszélgetések és többfogásos vacsorák luxus helyszínének.

A YAMA Budapest a klasszicista Lipótváros egyik legszebb épületében található, a Marczibányi-palota szomszédságában, közel a Bazilikához. 

A kivitelezést végző Market Építő Zrt. értő kezekkel nyúlt a százesztendős ingatlanhoz. A különleges helyszín, a pazar enteriőr, a kompromisszummentes anyaghasználat egyaránt erősíteni a tulajdonosok által képviselt YAMA-életérzést, amit az étterembe betérő vendégek egy vacsora, vagy egy különleges koktél mellett megtapasztalhatnak.

További információ:
 www.yamabudapest.com

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6816782884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása