Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Így érdemes allergiaszezonban légtisztítót használni

2022. május 02. - Antalfy Krisztina

Otthonunkban is leselkedik ránk a láthatatlan gonosz

Tavasz van és végre újra jó érzés kabát nélkül a szabadban lenni, de nem mindenkinek, a nyár közeledtével ugyanis berobban az allergiaszezon. Sokakat úgy is utolér a szenvedés, ha négy fal közé zárkóznak, de a technológia fejlődésének köszönhetően ma már az átlagemberek számára is elérhetővé váltak olyan légtisztító rendszerek, melyek nagyobb átalakítás nélkül elférnek az otthonainkban.
allergy-1738191_960_720.jpg

Kaszás Anikó, a SolvElectric Technologies Kft. ügyvezető tulajdonosa arról beszélt, ahhoz, hogy mindenki szabadon fellélegezhessen, érdemes utána nézni a megvásárolt készülék eredetének és ajánlott mindig a felhasználó közvetlen környezetében elhelyezni azt, hogy folyamatosan tisztítsa a levegőt a koncentrált területen.

Az allergiás embereknek az allergiaszezon közeledtével nincs túl sok választásuk, folyamatosan ott leselkedik rájuk egy veszély, a láthatatlan gonosz. Vagy szenvednek és rengeteg zsebkendőt használnak el a pollenek miatt, vagy gyógyszert szednek, amely nem feltétlen szervezetkímélő megoldás, ráadásul nem is garantált a tünetek teljes megszűnése.
2p7nsp3a.jpegA szabad levegőn minimális esélyünk van a pollenek elleni védekezésre, de ilyenkor a zárt terek levegőjének tisztítása is még nagyobb értékkel bírhat, hiszen ajtónyitásra is bekerülhet bármi az épületekbe, a pollenek ruhákon, a bőrön és a hajon is utazhatnak.

Kaszás Anikó, a SolvElectric Technologies Kft. ügyvezető tulajdonosa elmondta, a parlagfű pollenkoncentráció például reggel 5 és 10 között a legmagasabb, ezért az arra allergiásoknak nem javasolt reggeli ébredés után a szellőztetés. Helyette inkább késő este, lefekvés előtt frissítsék fel a lakás levegőjét, vagy eső után, a pollenkoncentráció ezekben az időszakokban a legalacsonyabb. A szellőztetés viszont önmagában nem elég, szellőztető rendszer hiányában ablaknyitással és légtisztító berendezésekkel együtt lehet csak hatásosan javítani a beltéri levegő minőségét.4g6h5-lq.png
„A technológia fejlődésével, már az átlagemberek számára is elérhetővé váltak olyan levegőtisztító rendszerek, amelyek már nagyobb átalakítás nélkül is elférnek az otthonainkban. Sőt, nemcsak hogy tisztítják a levegőt, de esztétikusak is. A pollenre allergiás emberek java része már felfedezte ezeknek a termékeknek a jótékony hatását. Számukra a levegőtisztítók megkönnyítik az allergiaszezont” – értékelt a szakember.

Nehéz, sokszor körülményes légtisztítók

Anikó beszélt arról is, sajnos a közösségi terekben, de még sok munkahelyen sem gondolnak az allergiásokra és nincsenek ilyen készülékek. A legtöbb levegőtisztító készülék pedig nagy és nehéz is ahhoz, hogy mindenhová magával vigye az ember.


A manapság nagyon népszerű filteres készülékek úton-útfélen szembejönnek velünk, de ezek a tucat termékek legtöbbje nem rendelkezik TÜV tanúsítvánnyal, ami garancia a biztonságos üzemeltetésre.ag2ddvii.jpeg„A készülékek mindegyike tartalmaz szűrőt vagy filtert, amit egy idő után cserélni kell a hatékonyság megtartásának érdekében. A filterek cseréjét illetően sem online sem egyéb formában nincs figyelmeztetés ezek egészségügyi kockázatát tekintve. Pedig fontos lenne, mivel az előzőekben felsorolt részecskékkel egy csere alkalmával a használt filterek telítődve vannak, egy rossz mozdulat vagy rázás is elég, hogy a levegőbe és onnan újra a szervezetünkbe jusson a szennyeződés” – figyelmeztetett.

Hozzátette, a másik, sokkal égetőbb probléma, hogy ezek a filterek tartalmazhatnak veszélyes kórokozókat és szennyeződéseket is, ennek ellenére leggyakrabban a háztartási szemétben végzik, ahol nem kezelik veszélyes hulladékként őket. Közölte, vásárlás előtt mindig tegyük fel magunknak a kérdést: spórolni szeretnénk vagy hosszú távon befektetni az egészségünkbe?

A tökéletes alternatíva

A légtisztítók piacán ma már rendelkezésre állnak minden korábbinál hatékonyabb, biztonságosabb és környezetbarátabb légtisztítók is. Ilyen a SolveAir Uni, ami egy olyan univerzális, fotokatalitikus légtisztító, amely mindössze másfél kilogramm és kialakításának köszönhetően könnyen szállítható.
s0bwlksc.jpegNagyon csendes és nem bocsát ki semmilyen egészségre káros anyagot a környezetébe, ezért egész nap – még alvás közben is – lehet használni. Oxidációs hatásával tisztítja a levegőt, ezért nincs benne filter, amit időszakosan és drágán kell cserélni. Így nem csak pénzt spórolunk, de környezetbarátok is leszünk.

A szegedi mérnökök által kifejlesztett készülék jó tulajdonsága még, hogy nagyon kevés energiát – egy telefontöltő fogyasztásának megegyező – energiát fogyaszt működés közben. Mivel 12V tápfeszültséggel beéri, autóban is használható a szivargyújtóról üzemeltetve.

A SolveAir UNI fotokatalitikus technológiát alkalmazva a pollenen túl megvéd minket a gomba spóráktól, vírusoktól, baktériumoktól is, így nem csak az allergia tünetei tűnnek el életünkből, de az influenza szezont is köhögés vagy orrfolyás nélkül zárhatjuk le. Mérések szerint 2-3 óra alatt 20-30 négyzetméteres helyiség levegőjét teljesen megtisztítja, ott sem kémiai, sem biológiai szennyezést nem tudtak - az előírt méréshatároknak megfelelően - kimutatni.

További információ:
https://solvelectric.hu/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5417821733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása