Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Az óceáni igazgyöngy a külső és belső megújulás kulcsa?

2023. február 22. - Antalfy Krisztina

Ehető-iható gyöngypor a szépségápolók polcain

Az igazán szép, ragyogó bőrre már sok hasonlat létezik: becézik puhának, mint a bársony, fényesnek, mint a márvány és ragyogónak, mint a gyöngy. Utóbbi úgy tűnik, többet jelent egy jól eltalált metaforánál, ugyanis egyre nagyobb figyelem irányul a porrá finomított igazgyöngy modern felhasználási területeire.
5qhyrpuy.jpeg

A gyöngypor már évezredek óta az előkelőségek közkedvelt kozmetikuma. A legenda szerint az európai királyi családok tagjai és a világ legszebb uralkodónői, köztük Kleopátra számára a napi rutin része volt ennek a korabeli módszerrel finomra őrölt, természetes ékszernek a külső-belső használata. A titkolt csodaszert elsősorban bőrfiatalító és sebregeneráló hatásai miatt kedvelték.

Jó nyomon jártak, mivel az óceáni gyöngyporban számtalan ásványi anyag, aminosav és antioxidáns található, ráadásul kiemelkedően magas a kalciumtartalma, amely kiváló gyógyír csontritkulás ellen. Emellett tartalmaz rezet, vasat és magnéziumot is, amelyek az általános egészség és erőnlét fenntartását segítik.
adqfhxdk.jpegA kevésbé ismert adaptogén anyagok családjába tartozik, amelybe olyan gyógynövények sorolhatóak, mint a ginzeng, a kurkuma és az édesgyökér. A definíciója szerint ezek a különleges anyagok a test stresszhez való alkalmazkodásában segítenek, és ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol ténylegesen szükség van a szervezetünkben.

Felmerülhet a kérdés, hogy mitől válhat újra izgalmassá épp most egy több ezer éve létező recept?

A válasz egyrészt a modern orvoslásban rejlik: a fejlett gyógyászati technológiák már lehetővé teszik az igen finom porrá alakítást, és a vegytiszta – szó szerint ehető – őrlemény előállítását.

Másrészt a tudatos, mindennapi bőrápolás és egészségmegőrzés térnyerése miatt, amelybe tökéletesen beleilleszkedik a gyöngypor sokrétű hatásmechanizmusa: bőrfiatalító, revitalizáló, táplálja a hajat és a körmöket. A kínai orvoslás szerint erősíti és stabilizálja a shent is, azaz az elmét és szellemet, illetve oldja a testet uraló feszültségeket. Emellett elősegíti a mély alvást, támogatja az egészséges látást, a fogakat, a szívet, a csontokat és az ízületeket.
3gcbguw4.jpegKülsőleg kiváló arcpakolás készíthető belőle, de bármilyen arckrémbe, tonikba vagy alapozóba is bekeverhető. Belsőleg, íztelen-szagtalan tulajdonsága miatt, szinte minden italban és folyékony halmazállapotú ételben könnyedén fogyasztható.

Itthon és Európában még kevésbé ismertek ezek a prémium, magas minőségű termékek, mint például az S7 Óceáni Gyöngypor, amely nem kizárt, hogy látványos anti-aging hatása miatt hamarosan beépül a magyar nők mindennapi szépségápolási rutinjába.

Ahogy Dr. Pónyai Katinka, bőr-, nemigyógyász és kozmetológus szakorvos, klinikofarmakológus fogalmazott: 
“Nagy potenciál van az igazgyöngy külső és belső alkalmazásában, mint bőrápoló- és általános egészségfenntartó kezelés. Az ősi holisztikus gyógyítás még rengeteg meglepetést tartogat a modern orvoslás számára.”

További információ:
 S7 Óceáni Gyöngypor

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5918055616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása