Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Pucér természetjáró lép fel a túlfogyasztás ellen

2023. május 16. - Antalfy Krisztina

Litkai Gergely a természetben barangolva szólít fel a pazarlás ellen

A humorista, Litkai Gergely a természetben barangolva szólít fel a pazarlás és a fogyasztás visszafogására. Legújabb videójával a fast fashion ellen áll ki a stand-upos, aki a #szabadbanszabadon kezdeményezésnek köszönhetően társakat is talált akciójához. Rezső például annyira komolyan veszi a fenntarthatóságot, hogy ruha nélkül indul túrázni, hiszen, ahogy Litkai Gergely is elmondja, az erdőben nem a divat a lényeg!jakob-owens-jc9mzubshtm-unsplash.jpg

A természetbarátok csatlakoztak a túratermékeket forgalmazó Mountex és a magyar outdoor márka, a Sandstone kezdeményezéséhez, akik közös kollekciójukkal a Levegő Munkacsoportot támogatják.

A túlfogyasztás nem kúlfogyasztás! Ezzel a jelmondattal indul a két neves hazai outdoor cég kezdeményezése, amelyhez most a humorista és környezetvédő, Litkai Gergely is csatlakozott. Túravideójában a gyenge minőségű divatcikkekkel szemben foglal állást. Több tippet is megoszt a nézőkkel arról, hogyan csökkenthetik a környezeti terhelésüket, és foghatják vissza a fogyasztásukat. Kiderül például, hogy az erdőben nincs szükség divatos darabokra, hiszen a madarakat, rovarokat nem érdekli, milyen kabátot viselnek a túrázók. Litkai Gergely legfontosabb tanácsa, hogy mindenki csak akkor vásároljon, amikor valóban szüksége van valamire.mountex-sandstone_szabadbanszabadon_5_1.jpgLelkes természetjáró vagyok és szeretném még évek múlva is olyannak látni a gyönyörű tájakat, amilyenek most. Ehhez az kell, hogy minél többen tudatosan induljunk el túrázni – mondta Litkai Gergely a videó kapcsán. – Igyekszem megmutatni, hogy túlfogyasztás nélkül, hosszú távú gondolkodással is ugyanolyan élmény lesz a szabadban töltött idő. Szeretném, ha minél többen csatlakoznának a #szabadbanszabadon mozgalomhoz, hiszen ezzel most kétszeresen támogathatja a jó ügyet.”

Litkai Gergely nem egyedül vág neki a természetnek, a pólóján ott lesz a #szabadbanszabadon mozgalom pucér arca, Rezső. A Mountex és a túraruházatot gyártó Sandstone, közös kollekciójának darabjai nem csak provokatív mintáikkal hívják fel a figyelmet a túlfogyasztás veszélyeire. A megvásárlásukkal bárki tehet a tisztább környezetért, hiszen a két vállalat minden eladott póló után 300 forintot ajánl fel a Levegő Munkacsoportnak. A két vállalat célja, hogy alternatívát mutassanak a túrázás és a természet szerelmeseinek, és felhívják a figyelmet a tudatos vásárlások fontosságára. Az outdoor ruházat és felszerelések szakértői szerint mindig érdemes tartós, időtálló ruhadarabokat választani, majd azokat szükség esetén javítani, így jelentősen csökkenthető az egyéni környezeti terhelés.mountex-sandstone_szabadbanszabadon_4.jpg

Nagyon örülünk, hogy Gergő is csatlakozott a #szabadbanszabadon mozgalomhoz, hiszen jól tudjuk, milyen elhivatott természetvédő. A videójával pontosan azt mutatja meg, amire mi is felhívjuk minden vásárlónk figyelmét. Csak annyit vegyél, amennyire mindenképpen szükséged van, és válassz inkább tartós darabokat, amik egy életen át veled maradnak – mondta el Sárközy Mihály, a Mountex ügyvezetője. – A célunk, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet, a túlfogyasztás nem kúlfogyasztás! Rezső egész májusban aktív marad, és reméljük sokan csatlakoznak még hozzá akár a pólókollekción keresztül is.”

A Mountex évek óta kiáll a szükségtelen vásárlások, a felhalmozás és a felelőtlen költekezés ellen. A vállalat üzletei évek óta zárva tartanak Black Friday napján, ilyenkor a természetben töltik az időt a munkatársak és erre buzdítják a vásárlókat is.mountex-sandstone_szabadbanszabadon_2_1.jpg

Litkai Gergely további tanácsai megtekinthetők a YouTube-on, a Mountex és a Sandstone közös kollekciója pedig elérhető a www.mountex.hu/szabadbanszabadon weboldalon.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4918126202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása