Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Dobó Kata: Irigykedés helyett emelnünk kéne egymást

2023. június 08. - Antalfy Krisztina

Nem tudok azonosulni azzal, aki elnyom másokat, nem pedig magára koncentrálva szeretne  a legjobb lenni valamiben” - mondta az InStyle magazinnak adott interjújában Dobó Kata, aki idén új szerepben debütál: a júniusi Magyar Mozgókép Fesztivál zsűritagja lesz. A színész-rendező úgy látja, a magyar film világában egyre több rendkívül tehetséges női rendező és producer tűnik fel, és fontosnak tartja, hogy a szakmán belül tiszteljék és támogassák egymást. is2302_cover.jpg

Dobó Katát hatalmas megtiszteltetés érte: 2023-ban a Magyar Mozgókép Díjakat odaítélő zsűri tagja lett. A San Diegó-i Nemzetközi Gyerekfilmfesztiválon az El a kezekkel a Papámtól! című filmjéért kitüntetett rendező úgy látja, egy díj odaítélésekor a szakmai színvonal mellett a nézőre gyakorolt hatás a legfontosabb.

„A lényeg, hogy az alkotások elgondolkoztassanak minket, és reflektáljunk általuk a saját életünkre, világunkra. Azt vettem észre, hogy akár szakmailag, akár magánemberként nézek meg egy alkotást, akkor arra vágyom, hogy hatással legyen rám az, amit láttam” - mondta el az InStyle magazinnak.

dobo_kata_instyle.jpg

Dobó Kata hozzátette: már-már missziója, hogy a szakmán belül és az életben is a nők tiszteljék és támogassák egymást. „Szerencsére Magyarországon évről-évre kifejezetten bátor és remek alkotások készülnek, tehetséges művészeink vannak. Végre elindultunk egy olyan úton, ami üdvözlendő: a fantasztikus színésznőkön túl egyre több nagyon erős női rendező és producer van a szakmában.”

A színész-rendező optimizmusa a magánéletére is hatással van, de mint elmondta, neki is adódnak rosszabb pillanatai.  „Az esetek nagy többségében sikerül pozitívan szemlélnem a világot, de ahogyan mindenkinek, úgy nekem is vannak rossz napjaim: ezeket mindig megpróbálom kielemezni. Igyekszem rájönni, miért történhettek meg. Az ember a saját tapasztalatain keresztül tanul. De szó sincs arról, hogy mindenért magamat okolnám! Türelemmel kell fordulnunk önmagunk és persze az embertársaink felé is.”dobo_kata_instyle2.jpgDobó Kata nemrég belevágott egy coach képzésbe, ugyanis nagyon érdeklik az emberi viselkedés mozgatórugói. Az irigységről és az elnyomásról például nagyon határozott a véleménye: „Ahelyett, hogy irigykednénk egymásra, amitől, megjegyzem, soha nem lesz jobb a mi életünk, és rosszabb az övék, emelnünk kellene a másikat. Az életünk akkor lesz jobb, ha teszünk érte. Nem tudok azonosulni azzal, akit az egója folyton arra sarkall, hogy elnyomjon másokat, nem pedig magára koncentrálva a legjobb legyen valamiben” - mondta el a Magyar Mozgókép Fesztivál zsűritagja.

A teljes interjú az InStyle magazin új lapszámában olvasható, amely a filmeket és a magyar filmeket, hazai alkotókat helyezi a fókuszba.

A következő hetekben az instyle.hu-n a magazin címlapsztárjai mellett további hazai hírességek mesélnek meghatározó filmélményükről.

További információ:
https://www.instyle.hu/instyle-nyari-lapszam-dobo-kata-esztergalyos-cecilia-161688

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9818141858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása