Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Elindult a Láss jól, vezess biztonságosan! kampány

2023. szeptember 27. - Antalfy Krisztina

Szeptember 25-én egy sajtótájékoztató keretein belül elindult a Magyar Optikus Ipartestület, a Continental Hungaria Kft., az ORFK-OBB, a Hungarian Police Rally Team és a Driving Experience Kft. együttműködésével a “Láss jól, vezess biztonságosan!”közlekedésbiztonsági kampány. A program célja, hogy együttes erővel felhívják a figyelmet a közeledő őszi, téli időszakban rosszabbá váló közúti látási és útviszony körülményekre, melyek között a sofőr látása és vezetéstechnikai tudása, valamint gépjárművének gumiabroncsai és azok állapota, kiemelten fontosak.
aylin-cobanoglu-tpu-i_bsh7u-unsplash.jpg

Az autóvezetéshez használt szemüveg már messze nem csak egy divatos kiegészítő. A szemüveg javítja a látást korlátozott viszonyok között is, ami elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni. Vizsgálatok alátámasztják, hogy sok autóvezetőnek rossz a látása, ami számtalan közlekedési baleset fő okozója, amit minden autóvezető könnyű szerrel csökkenthetne. Azért, hogy ne kerüljünk hátrányos helyzetbe szemünk egészsége miatt, évente ajánlott szemvizsgálaton részt vennünk, akkor is, ha nem jelentkezik észrevehető látásprobléma - hangsúlyozta Varga Péter, optikus mester, a projekt menedzsere, aki hangsúlyozta, hogy a kampányban nem csak a szűrővizsgálaton való részvételt, hanem szükség szerint, a látáshoz szükséges szemüveg elkészítését is szorgalmazzák.

Gyakorlat teszi a mestert

Hoffer Zsolt alezredes, az ORFK-OBB vezetéstechnikai szakértője, a TEK Képzési Igazgatóság képzési főosztályának vezetője és raliversenyző hozzá tette, hogy a versenyzésben és a mindennapokban is nagy segítséget jelent a szemüvege. Tóth Zoltán “Totti” autós-motoros instruktor a vezetéstechnikai tréning fontosságát méltatta, melynek elvégzése csökkenti a balesetek számát, enyhíti a stresszt, növeli a vezető biztonságérzetét és egy esetleges vészhelyzet a begyakorolt mozdulatok előhívásával könnyebben elkerülhető, mint tréning nélkül. Mindezek mellett kiemelten fontos, hogy mindig az évszaknak megfelelő gumiabroncsokat használjunk, amik nagy mértékben hozzájárulnak a biztonságos autózáshoz.maksim-tarasov-bftvxto266e-unsplash.jpgA kampány egyben nyereményjáték is

A figyelemfelhíváson túl a kampány időtartama alatt a MOI partneroptikáiban regisztráló és látásvizsgálaton részt vevő személyek nyereményjátékon vesznek részt, és számos exkluzív ajándékot nyerhetnek, többek kötött 10 fő autós vezetéstechnikai tréninget november végén Tóth Zoltán „Totti” instruktor vezetésével, valamint a támogató lencsegyártó és optikai partnerek ajándékait.

A kampányban résztvevő optikák listája itt érhető el:
https://www.szeretemaszemem.hu/optikakereso/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6518235741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása