Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ezt az ütős hatóanyagot semmiképp se hagyd ki a rutinodból!

2023. október 05. - Antalfy Krisztina

A hatóanyagfókuszú kozmetikumok korát éljük, de a peptidek fontosságáról még mindig kevés szó esik. Jótékony hatásukat az orvostudomány is évtizedek óta alkalmazza, hisz ezek között a rendkívül hatásos molekulák között találunk gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, anti-aging vagy akár botox hatásúakat is, Asztalos Gabriella, a Helia-D bőrgyógyász szakértője összefoglalja nekünk, mit kell tudnunk ezekről a csúcshatóanyagokról.peptid1.jpg

Rengetegféle peptid létezik, köztük sejt-jelző, anti aging, botox hatású, pigmentfoltokat halványítók, szállítók és természetes gyulladáscsökkentők. Mivel molekulatömegük jelentősen kisebb, mint a fehérjéké, ezért könnyebben bevihetők a bőrbe. Alkalmazásuk és hatásuk különböző, és szérumokban éppúgy megtalálhatók, mint arckrémekben. Asztalos Gabriella bőrgyógyász-szakértő elmondja, mit érdemes tudni róluk, mielőtt rutinunk részévé válnának.

Mik is azok a peptidek?

A peptidek természetes módon is megtalálhatók a bőrünkben, a kozmetikai peptidek pedig általában ezeket a társaikat utánozzák le és fejtik ki jótékony hatásukat. Ezek olyan aminosavláncok, vagyis fehérje töredékek, amelyek kettő vagy több aminosav összekapcsolódásából jönnek létre. Ezek a láncok lehetnek lineárisak vagy hajlítottak, alakjuk és hosszuk pedig meghatározza funkciójukat.peptid2.pngMilyen hatásuk van a szépségápolásban?

Az orvostudomány évtizedek óta ismeri a vivő-peptidek gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatását, de a kozmetikában csak nemrég kezdték használni a különböző hatású aminosavláncokat. „Vannak köztük olyanok, amelyek izomlazító hatásúak, így sikerrel veszik fel a harcot a mimikai ráncokkal, vagy éppen a pigmentfoltok halványításában eredményesek. Mások a kollagéntermelést serkentik, illetve antioxidáns hatásúak.” - mondja Asztalos Gabriella.

Hogyan használjuk az arcápolási rutinban?

A peptideket viszonylag egyszerű használni és más hatóanyagokkal is jól kombinálhatóak. Számos krém és szérum tartalmaz különböző hatású peptideket, amit akár a reggeli, de az esti rutinunk részévé is tehetünk. „Egyedül az erős savakkal való együttes használata okozhat néhány embernél bőrirritációt, ezért arra érdemes figyelni, hogy a legerősebb hámlasztókat és C-Vitamin-készítményeket ne a peptidekkel együtt használjunk” – tanácsolja a szakértő.

A Helia-D Cell Concept termékcsaládjának több arckréme tartalmaz például Progeline peptidet, amely egy olyan három aminosavból álló hatóanyag, amely az öregedésért felelős progerint képes szabályozni. A progerin olyan fehérje, amely az évek során felhalmozódik a sejtekben és a DNS károsításához vezetve ráncokat idézhet elő. A Progeline peptid ezt a progerinszintézist képes csökkenteni. Kis mennyiségben is hatásos, rendszeres használatával pedig jelentős ránctalanító hatással rendelkezik.

Minél korábban kezdjük, annál hatásosabb

Asztalos Gabriella szerint peptides készítményt már a húszas éveinkben is használhatunk, harmincas éveink végétől pedig különösen érdemes kiegészíteni velük arcápolási rutinunkat, hogy bőrünk minél tovább megőrizhesse rugalmasságát és feszességét. Sokan szérum formájában alkalmazzák őket, de az arckérmek összetevőjeként is látványosan segítheti arcbőrünk frissességének megőrzését.

További információ:
Helia-D Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6818228163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása