Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Csavaros pszichothrillerrel tér vissza a mozikba Tóth Barnabás

2023. október 25. - Antalfy Krisztina

Egy sokak által vágyott kincs, egy sorsfordító sakkjátszma, egy, a szabadság felé robogó vonat: Stefan Zweig Sakknovellájának szabad adaptációja, a Mesterjátszma november 9-től érkezik országszerte a mozikba. Az Akik maradtak rendezője, Tóth Barnabás váratlan fordulatokkal teli új pszichothrillerében Váradi Gergely, Hajduk Károly, Mácsai Pál és Péterfy Bori mellett Varga-Járó Sára mutatkozik be. Elkészült az előzetes.
mesterjatszma17.jpg

Márta (Varga-Járó Sára) és István (Váradi Gergely) az utolsó menekültvonattal próbálja elhagyni Magyarországot ‘56 novemberében. A fiatal pár mellett az egyház felbecsülhetetlen értékű ereklyéi is a nyugati határ, a szabad világ felé tartanak, melyek útját B-ből (Hajduk Károly), a katolikus papból a hatalom emberei kínzással próbálják kiszedni. A szereplők történetei a vonaton egy mindent eldöntő sakkjátszma során keresztezik egymást, melyen már nemcsak a kincsek sorsa, de a szerelmesek élete is a tét. 

Tóth Barnabás régóta várt filmje november 9-én érkezik a hazai mozikba a JUNO11 Distribution forgalmazásában. Az Oscar shortlistjéig jutó Akik maradtak után a rendező és Hajduk Károly ismét együtt dolgoztak a Mesterjátszmában – a korábban már bizonyított pároshoz olyan kiváló színészek csatlakoztak, mint a Besúgóval ismertté vált Váradi Gergely, az egész ország kedvence, Mácsai Pál, vagy az énekesnőként és színésznőként is egyaránt népszerű Péterfy Bori. Az ismert arcok mellett egy ifjú tehetség is bemutatkozik a filmvásznon: Varga-Járó Sára egyetemi hallgatóként bukkant fel Ascher Irma casting director radarján, de első szerepében – amely rögtön főszerep! – azonnal bizonyított.
mesterjatszma8.jpgA Nemzeti Filmintézet támogatásával készült Mesterjátszma először szeptemberben mutatkozott be a nagyközönségnek, hiszen világpremierjét a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon tartotta, ahol rögtön közönségdíjat is nyert. A filmet máris nagy szeretet övezi, az első visszhangok magával ragadónak, csavarosnak, különlegesen hangulatosnak nevezik a Mesterjátszmát, sőt, volt aki egyenesen mesterműnek titulálta.

Az előzetest Krista Noémi, a JUNO11 munkatársa készítette. „Nagy kihívást jelentett a trailer vágásakor, hogy úgy tudjuk átadni a film hangulatát, hogy nem spoilerezünk, de mégis ízelítőt adunk abból a heves feszültségből, amit Barna blockbuster rendezőket megszégyenítő módon felépített. Noémi tökéletesen ráérzett a thrillerelemekre, és a sakkmotívumot is izgalmasan építette be a trailerbe, ügyelve arra, hogy a titkok titkok maradjanak” – mesélte az előzetes születéséről Topolánszky Tamás Yvan filmrendező, aki mint a cég art directora mentorként támogatta a fiatal vágó munkáját.

A Mesterjátszma című pszichothriller rendezője Tóth Barnabás, írója Tóth Barnabás és Fonyódi Tibor, producere Szurmay János, Szabó Máté, Ruzsinszki Ádám és Nikolits György. Az operatőr Másik Szőke András, a vágó Szalai Károly, a zeneszerző Keresztes Gábor. A film sakkszakértője Szurmay-Palotai Piroska női FIDE-mester. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával, az Origo Film Group Zrt. támogatásával, az Innoplay produkciójában és Romwalter Judit koproducer jóvoltából a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készült. A film 2023. november 9-én a JUNO11 Distribution forgalmazásában kerül a hazai mozikba.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr3118242905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása