Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ünnepi asztaldíszek mikulásvirággal

2023. december 19. - Antalfy Krisztina

Praktikák és ötletek DIY dekorációkhoz

Akár egy adventi kávézásra vagy egy gyertyafényes karácsonyi vacsorára készülünk, az ízletes falatok mellett az is fontos, hogy hangulatos asztalt ülhessünk körbe. A mikulásvirág különleges színeivel igazán egyedi asztaldísz lehet, íme néhány ünnepi DIY dekorációs ötlet a Stars for Europe szakértőitől.
ron-dauphin-obg02h3sliy-unsplash.jpg

Gazdag asztaldísz piros, arany és bronz színekben

A mikulásvirág élénkpiros színe remekül érvényesül ebben az arany és bronz árnyalatú kompozícióban. Cserepes növényként, más díszekkel kombinálva, vagy akár vágott virágként almába helyezve, a mikulásvirág feldobja az ünnepi asztalt. Ez a dísz még szebben mutat, ha hozzáadunk néhány szál mocsári magyalt és szárított őszi levelet, ezzel is kiemelve a mikulásvirág élénkpiros leveleit.
asztali_dekoracio_kremszinu_mikulasviraggal.jpg
DIY ötlet: mikulásvirággal díszített gyertyatartók

A házilag barkácsolt mikulásvirág gyertyatartók elkészítése könnyű és gyors.

Amire szükség lesz: mini mikulásvirág, arany színű csillám, ragasztó, fagyasztott alma, gyertya, tüskés gyertyatartó, kémcső, moha, arany színű kézműves drót, zöldséghámozó, narancs, piros színű díszszalag és gombostű.

Elkészítése: a mikulásvirág tartójának elkészítéséhez először is ki kell lyukasztani a szárat, majd pedig a ragasztóval körbe kell kenni a lyukat. Ezután a ragasztót fedjük be az aranyszínű csillámmal, a felesleget pedig rázzuk le róla. Végül helyezzünk egy kémcsövet a lyukba, töltsük fel friss vízzel és tegyük bele a vágott mikulásvirágot.rozsaszin_vagott_mikulasvirag_asztali_dekoracio.jpgA gyertyatartó elkészítéséhez először óvatosan vegyük ki a mini mikulásvirágot a cserépből, fedjük be a gyökérlabdát mohával és rögzítsük a kézműves dróttal. Tipp: mindenekelőtt öntözzük meg a növényt, hogy a gyökérlabda nedves legyen. Utolsó lépésként tegyük rá a mohával befedett gyökérlabdára a tüskés gyertyatartót.Tekerjük a piros díszszalagot a narancs köré, kössünk masnit a tetejére és rögzítsük a gyümölcsaljára a gombostű segítségével. Végül rendezzük el az asztalon a házi készítésű mikulásvirágtartót és gyertyatartót egyéb díszekkel kombinálva, például naranccsal és almával.

Pompás rózsaszín vágott mikulásvirág, mint asztali dekoráció

Annak érdekében, hogy az ünnepi asztal teljes fényében tündökölhessen, érdemes elhelyeznünk néhány rózsaszín vágott mikulásvirágot. Az aranyszínű vázák és poharak, a csillogó karácsonyi díszgömbök, a gyertyák és a fényfüzérek tökéletesen kiegészítik a virágunk színeit. A mikulásvirágot kiegészíthetjük mocsári magyallal és eukaliptusz levelekkel, sőt, vendégeink tányérára is nyugodtan helyezzünk további vágott szárakat.asztaldisz_piros_arany_es_bronz_szinekben.jpgElegáns asztali dekoráció krémszínű mikulásvirággal

Ebben az elegáns asztali dekorációban tökéletes kontrasztot alkotnak a zöld árnyalatok és a krémfehér mikulásvirág árnyalatai, vendégeink tányérján pedig különösen jól mutatnak. Tipp: a szárak végét tekerjük be zöld virágszalaggal vagy helyezzük vízzel teli kémcsőbe, hogy elkerüljük a szennyeződéseket.

Mikulásvirág asztaldísz skandináv stílusban

Ezt az elegáns, skandináv stílusú dekorációt a krémszínű mikulásvirág, a mocsári magyal, a mocsári eukaliptusz, a nagy flamingóvirág és a keskenylevelű cukorbokor teszi igazán különlegessé.

További információk és mikulásvirág dekor-tippek itt találhatók: 
https://starsforeurope.com/hu/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr3318284227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása