Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ekler Luca paralimpiai bajnok is a Toyota támogatásával készülhet az idei Paralimpiára

2024. február 22. - Antalfy Krisztina

Az olimpiai és paralimpiai mozgalom világszintű mobilitási partnere, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója, a Toyota, 2024. február 22-én a Magyar Parasport Napja alkalmából megszervezett szakmai konferencián adta át azt a vadonatúj Toyota C-HR-t, amellyel Ekler Luca paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatléta felkészülését támogatja a 2024-es Párizsi Paralimpiára. Ezzel immáron 29-re nőtt azon magyar sportolók száma, akik a Toyota segítségével készülhetnek fel az idei párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra.szja5628.jpg

A mobilitás szabadságának elkötelezett híveként a Toyota nem csupán a profi sport támogatását, hanem a szélesebb rétegek mozgásának, sporttevékenységének előmozdítását, népszerűsítését is célul tűzte ki, beleértve a fogyatékkal élőket is. Ennek jegyében az autógyártó a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal és a Speciális Olimpiai Mozgalommal fennálló partnerség mellett hét éve indította útjára a „Vágj bele a lehetetlenbe“ kezdeményezést is, amelynek keretében parasportolók hihetetlen, saját korlátaik legyőzéséről szóló történeteit bemutatva igyekszik inspirációt nyújtani a mozgásra és a különleges teljesítmények elérésére mindenki számára a mindennapokban. Az autógyártó emellett számos, a mozgássérültek mindennapjait és esetleges rehabilitációjukat megkönnyítő robotikai megoldást is kifejlesztett, sőt, ezek fejlesztésére nyílt platformot is nyitott, komoly anyagi és technológiai támogatást nyújtva az ezen a területen tevékenykedő startupok számára.szja5633.jpgA Toyota ugyanakkor úgy döntött, hogy az eddig támogatott 27 magyar olimpikon és 1 magyar paralimpikon támogatása mellett egy újabb különlegesen tehetséges magyar sportoló, a paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, többszörös világcsúcstartó magyar paraatléta, a távolugrásban és síkfutásban jeleskedő Ekler Luca számára is felajánlja a közvetlen támogatás lehetőségét, a világklasszis így immáron egy vadonatúj Toyota C-HR segítségével készülhet fel az idei év legnagyobb megmérettetésére, a párizsi paralimpiára.

Az ’Év magyar paraatlétája’ címmel hat alkalommal (2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023), az ’Év fogyatékos női sportolója címmel pedig két alkalommal (2019, 2024) díjazott, emellett a ’A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével is elismert Ekler Luca 2021-ben, a tokiói paralimpián új világcsúccsal távolugrásban szerzett paralimpiai aranyérmet.
szja5602.jpg

Hatalmas öröm számunkra, hogy a világszintű olimpiai és paralimpiai mozgalom támogatójaként ismert Toyota egy ilyen kiemelkedő magyar tehetség, Ekler Luca világversenyekre való felkészülését közvetlenül is támogathatja. Luca évekkel ezelőtt belevágott a lehetetlenbe és rövid idő alatt olyan elképesztő eredményeket ért el, amely mindannyiunkban őszinte tiszteletet ébreszt, és mindenki számára valódi inspirációul szolgálhat. Bízunk benne, hogy támogatásunk hozzájárulhat ahhoz, hogy a lehetetlen ismét valóra váljon, és megvédhesse paralimpiai bajnoki címét.” – fogalmaz a vadonatúj Toyota C-HR kapcsán László Richárd, a Toyota magyarországi országigazgatója, aki büszkén említi meg azt is, hogy Luca lesz az első olyan ismert személy, aki a néhány héttel ezelőtt a magyarországi márkakereskedésekbe érkező vadonatúj modellt használja majd.

Megtisztelő, hogy a világ legnagyobb és legzöldebb autógyártója, az olimpiai és paralimpiai mozgalom nemzetközi támogatója elismeri az általam az elmúlt években elért eredményeket, és immáron az általa közvetlenül is támogatott magyar sportolók egyike lehetek. Ez egyszerre jelent hatalmas segítséget és egyben további motivációt az idei paralimpiára való felkészüléshez, a környezettudatos élet iránt elkötelezett sportolóként pedig külön öröm számomra, hogy egy környezetbarát hibrid autó segíti majd a munkámat.” – avat be Ekler Luca.
szja5644.jpg

Miután Luca a világversenyekre való felkészülés és az aktív sportélet mellett a Testnevelési Főiskolán is tanít, meglehetősen sűrű a menetrendje, amely olykor rendkívüli logisztikai kihívások elé állít bennünket. Éppen ezért különösen a paralimpiát megelőző hónapokban felbecsülhetetlen értékű a Toyota támogatása, amelyet igyekszünk majd Párizsban is a magyar szíveket megdobogtató eredményekkel megszolgálni.” – teszi hozzá Ekler Luca edzője, Szalma László kétszeres fedett pályás atlétikai Európa-bajnok távolugró.

Komoly jelenlét a Párizsi Olimpián és Paralimpián

Az olimpikonok és paralimpikonok közvetlen támogatása mellett a játékok lebonyolítását is kiemelt támogatásban részesíti: a vállalat nem kevesebb, mint 2650 elektrifikált járművet biztosít a logisztikai feladatok lebonyolítása, amelyek közül 150 kerekesszékkel is használható. A 100%-ban elektrifikált, és 60%-ban zéró emissziós flottában egyebek mellett helyet kap 500 darab melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás elektromos Toyota Mirai, és 700 darab akkumulátoros elektromos utolsó kilométeres mobilitási eszköz, ezen belül is 200 darab a kerekesszékesek közlekedését segítő e-puller.

A Magyar Parasport Napja

A Magyar Országgyűlés 2017. december 12-én, egyhangúan, tartózkodás és ellenszavazat nélkül határozatába foglalta a Magyar Sport, a Magyar Parasport, a Magyar Diáksport és a Magyar Siketsport Napja minden évben történő megünneplését. A Magyar Parasport Napját azóta minden évben február 22-én ünnepeljük, a dátum kiválasztása szimbolikus volt. 1970-ben ezen a napon alakult meg ugyanis a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja (HOSC) a Mozgásjavító Intézmény falai között. A mai magyar parasport kialakulásában döntő jelentőségű volt az első, intézményesített sportszervezetet létrehozása, az alapításban olyan legendák vettek részt, mint Tauber Zoltán, hazánk első paralimpiai bajnoka vagy Fejes András, aki az első magyar paralimpiai érmet nyerte.

További információ:
Toyota Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, vagy találkozzunk az Instagram-on: AntalfyKrisztinaés a TikTok-on: @krisztinaantalfy!

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4418336989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása