Csúcsra járatott ízélmény
Az étkezés és a kávézás élményének tökéletes megéléséhez számos tényezőt érdemes figyelembe venni. A minőségen és elkészítési módokon túl, a hozzájuk fogyasztott ital is jelentős hatással lehet arra, mennyire érezzük és élvezzük a bennük rejlő ízek harmóniáját, továbbá azt, hogy milyen hatással vannak a szervezetünkre és a közérzetünkre. A Szentkirályi most felfedi, miért az eredendően tiszta természetes ásványvíz a tökéletes választás, Herczeg Ágnes vízszakértő pedig az étel és ásványvíz párosítások kísérletezésére ösztönöz.
Legyen szó egy könnyű salátáról, egy gazdag levesről, egy fűszeres főételről vagy egy ínycsiklandó desszertről, a tiszta víz mindenhez illik. Az étkezés vagy kávézás közbeni fogyasztása ráadásul számos előnnyel jár. Nemcsak az ízeket hozza ki jobban, de egészségesebb alternatívát is kínál, amely támogatja az emésztést és biztosítja a megfelelő hidratáltságot.
4 ok, amiért az étkezésekhez vizet érdemes választani
1. Kiemeli az ízeket
A különböző italok alapíze, édessége, fűszeressége vagy savassága elnyomhatja az ételek természetes aromáit. A víz, különösen az eredendően tiszta ásványvíz, azonban semleges ízével lehetővé teszi, hogy az ételek zamata teljes mértékben érvényesüljön, és így minden egyes falatot a maga valójában élvezhessünk.
2. Egészséges
A víz kalóriamentes, és nem tartalmaz hozzáadott cukrot vagy mesterséges adalékanyagokat. A természetes ásványvíz ráadásul eredendően tiszta, így mentes mindenféle szennyeződésektől (pl. mikroműanyag, hormonok) és ideális összetételben tartalmaz az emberi szervezet számára fontos ásványianyagokat.3. Támogatja az emésztést
A víz fogyasztása segíti az emésztést, mivel elősegíti az étel lebontását és a tápanyagok felszívódását. Emellett hozzájárulhat az emésztési problémák megelőzéséhez, mivel megfelelő mennyiségű folyadékot biztosít a szervezet számára.
4. Fenntartja a hidratáltságot
Az étkezések közben fogyasztott ásványvíz hozzájárul a napi folyadékbevitelhez, ami elengedhetetlen a test megfelelő működéséhez. A kellő hidratáltság nemcsak az általános egészségi állapotunkat javítja, de segít fenntartani az energiaszintet és a koncentrációt is, különösen egy nehéz vagy hosszú étkezés után.
Kávézáshoz különösen fontos vizet inni
Kávéivás közben kortyolva felfrissíti az ízlelőbimbókat, így jobban érezhetjük a gazdag és összetett ízeket, utána pedig segít megtisztítani a száj belsejét. A kávé továbbá vízhajtó hatásáról is ismert, ami fokozhatja a szervezet folyadékvesztését, az ásványvíz pedig a legtermészetesebb hidratációs forrás. Kávézás után – főként, ha nem étkezést követően fogyasztjuk – gyomorégést tapasztalhatunk, a tiszta víz azonban csökkenti a kávé savasságát. Nem véletlen, hogy a tradicionális kávéházakban a mai napig vízzel szolgálják fel az erős feketét.
„Az ásványvíz a föld alatti, szennyeződésektől mentes vízrétegekből származik, és termelését előírások szabályozzák. A termékek minősége folyamatosan ellenőrzött.” – teszi hozzá Herczeg Ágnes, vízszakértő – „Továbbá sokféle ásványvíz létezik. Többek között az is befolyásolja, hogy milyen kőzeten és milyen hosszú ideig megy keresztül a víz. Ennek megfelelően különböző összetételű, így különböző ízkarakterű vizek vannak, amelyek különféleképp hatnak. Érdemes ezekkel a finom ízekkel, karakterekkel kísérletezni, játszani.”
További információ:
Szentkirályi Magyarország
Facebook: VoilaMode
Instagram: @antalfykrisztina
Tik-Tok: @krisztinaantalfy