Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Így dobjuk fel klasszikus ruhatárunkat extrább darabokkal

2024. augusztus 23. - Antalfy Krisztina

A magyar divattervező elárulja...

Az öltözködés egy hétköznapi dolog, ugyanakkor egy izgalmas játék is. Nem szabad félni egy-egy extrább darabtól, amit egy meglévő klasszikusabb ruhatárba szeretnénk beépíteni. Érdekes módon gyakran azt szeretjük meg legjobban, amitől eleinte a legjobban tartottunk. Ez persze kilépés valamilyen szinten a komfortzónánkból, kétségtelen. Viszont Tóth Bori divattervező szerint az élet túl rövid ahhoz, hogy folyamatosan csak a megszokott kereteken belül maradjunk.strelizia_kendo.jpg

Az, hogy szabásvonalban merészebb valami, az nagyon más, mint amikor színekben vagy printekben mozdulunk ki a komfortzónánkból” - kezdi Tóth Bori. -„A színeket általában előbb engedik be az öltözékükbe az emberek, mint egy nagyon extra szabást, vagy a printeket. Ez tulajdonképpen egy fokozatos folyamat. Én mindenesetre azt tapasztalom, hogy a változtatni vágyás során először egy erősebb színt választanak sokan, és utána indulnak el a printek, érdekesebb, különlegesebb minták felé, de ott már sokkal nagyobb a bizonytalanság, hogy mik azok, amik jól állnak az illetőnek.”

A divattervező szerint igazság szerint erre vannak „szabályok”, de Bori egy-egy személyre szabott kollekció vagy smart garderobe ruhatár tervezése során például számtalanszor átlépte már ezeket a „szabályokat”, például, hogy „nagy léptékű mintát nagy testen nem szabad használni”. Véleménye szerint ez nagyon függ a mintától, és hogy mik a színek arányai ezekben a darabokban.amida_printelt_bluz_02.jpg

Azt gondolom, hogy egy-egy extra szabásnál viszont mindenképpen érdemes a tervezőt, vagy egy stylistot megkérdezni, hogy mi az, ami jó lehet, főleg egy olyan testalkaton, ami nem tipikus konfekcióméret” - folytatja Bori. - „És a színek, printek, minták is esetén is lehet, hogy vagy egy stílustanácsadó, vagy egy divattervező az, aki tud segíteni kilépni ebből a bizonyos komfortzónából.”

Tóth Bori kollekciójában például az általa tervezett print-minták kifejezetten erről szólnak, hogy egy klasszikus ruhatárba miképpen lehet bevinni olyan extravaganciát, ami súrolja azt a határt, hogy közben meg tudunk maradni az időtlen elegancia stílusában, de mégis valami olyan plusz kerül hozzá, ami túlmutat egy egyszerű összeállításon. Ilyenek például a speciális mintanyomással készült printelt blúzok, a nagy léptékű virágminták, amelyek nem ruhaként szerepelnek, hanem mindig társíthatóak valamilyen egyszerűbb letisztult ruhadarabbal.parka_ruha_01.jpg

Szerintem ez is fontos, hogy egy-egy extra mintát, darabot ne rögtön egy egészruhában tegyünk egy ruhatárba, hanem először induljunk egy kendővel, egy pólóval, egy blúzzal, egy aljjal, amihez a megszokott, egyszínű darabokat tudjuk társítani” - folytatja Tóth Bori. - „Aztán pedig fokozatosan lehet beengedni akár egy egész ruhát is, ami nyomott mintával és egy egyszerű elegáns sziluettel ad karakteres megjelenést a viselőjének.”

220422-20220422_tothbori_lookbook-00252_r.jpgA divattervező hangsúlyozza, hogy a nyitottság nagyon fontos, elsősorban az, hogy meglegyen az az elhatározás, hogy változtatni szeretne az ember. És nem okvetlenül van szükség nagyon sok ilyen darabra, viszont akár már egyetlenegy is annyira fel tudja dobni mind a ruhatárat, mind az ember lelkivilágát, hogy érdemes elindulni ebbe az irányba és bátran kísérletezni.

Természetesen a fokozatosság is nagyon fontos, és az, hogy ha szükségét érezzük, kérjünk segítséget, mert akkor a legkülönlegesebb darabot, bármelyik új stílust meg fogjuk szeretni magunkon. Merjünk kilépni ebből a komfortzónából, és hogy engedjük meg azt, hogy ehhez értő emberek segítsenek nekünk!

További információ:
Tóth Bori

Ha tetszett a poszt, itt is megtalálsz:
Facebook: VoilaMode
Instagram: @antalfykrisztina
Tik-Tok: @krisztinaantalfy
360_f_159911443_nyhydzktchhojef4zbgcrq4ib1wsu3zx.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9318471957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása