Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Golden Globes 2012. / ruhamustra

2012. január 18. - Antalfy Krisztina

Gazdasági válság ide vagy oda, 2012. január 15-én, vasárnap este a megszokott módon ismételten kiosztották a 69. Golden Globe díjakat a Los Angelesi Beverly Hilton Hotelben. Az ünnepélyes éjszaka alatt összesen huszonöt kategóriában hirdettek győztest, a gála legnagyobb nyertese egy régen elfeledett műfaj képviselője, The Artist volt, mely három díjat is bezsebelhetett magának.

A vörös szőnyegen idén is csak úgy hemzsegtek a sztárok, az új generáció és az újra felkapott színészek és színésznők, az est fényét természetesen a meghívott modellek és zenészek is emelték. Divat szempontjából az idei Golden Globe igazán színes és sikkes volt, bár most is akadtak néhányan, akik rendesen félrenyúltak, ám ez a vakuk fényétől cseppet sem volt annyira feltűnő.  A Golden Globe-díjkiosztó gála házigazdája ezúttal is Ricky Gervais (The Office) volt, aki most is hozta a tőle már jól megszokott pikírt, csípős stílusát, nem kímélve ezzel a hollywoodi sztárokat.

Ricky Gervais

A Golden Globe gálán, melyet az Oscar előszobájának is neveznek, a gyönyörű színésznők a legmesésebb kreációkban jelentek meg, akikből mi is elkészítettünk egy kis összeállítást:

Letisztult elegancia

A 36 éves Charlize Theron egy igazán egyedi, szinte mindent megmutató rózsaszín Dior ruhát viselt. A Hófehér és a Vadász (Snow White and the Huntsman) sztárja gyönyörű volt és szexis, de sajnos ezen az estén egy díjat sem sikerült bezsebelnie. Kate Beckinsale egy Roberto Cavalli darabban volt, mely mellesleg rendesen kiemelte szépségét. Elle Macpherson szupermodell, akit egyszerűen csak a Test becenévvel illetnek (hihetetlenül ideális méretei miatt) egy a Zac Posen estélyit viselt.

Angelina Jolie az idegen nyelvű filmek kategóriájában indult (A vér és méz földjén) Pedro Almodóvar rendező mellet (A bőr, amelyben élek ). A díjat végül egy ismeretlen, iráni film, a Nader és Simin (Egy elválás története) kapta. Angelinát aznap legfeljebb az Atelier Versace ruhája vigasztalhatta, na és persze Brad. Nicole-Kidman megmaradt kedvenc tervezője, Versace mellett. A színésznő a díjátadón az író-rendező Woody Allen köszönő szavait tolmácsolhatta, aki a legjobb forgatókönyv kategóriában az Éjfélkor Párizsban nyert, de az estén személyesen nem vett részt.

A fekete egyszerűsége és kifinomultsága

Meryl Streep, a dráma kategóriában a Vaslady című filmben nyújtott alakításáért a legjobb női főszereplő díját egy Alessandra Rich darabban vette át. A kétszeres Oscar-díjas színésznőnek ez a nyolcadik Golden Globe-díja. Debra Messing (Will és Grace), 43 éves színésznő egy Monique Lhullier darabban állta a fotósok rohamát.

Rooney Mara, A tetovált lány (Girl with the Dragon Tattoo) női főszereplője egy egyszerű, fekete Nina Ricci estélyiben jelent meg, ami sokak szerint nem volt a legjobb választás. Mila Kunis (Fekete hattyú, Barátság extrákkal) egy ébenfekete Diorban érkezett.

A kék hűvös eleganciája:

Michelle Williams egy igazán egyszerű Jason Wu darabot választott magának (vagy választottak neki). Ruhája egyszerűsége ellenére a vígjáték/musical kategóriában díjjal jutalmazták, az Egy hét Marilynnel-ben nyújtott alakításáért. Helen Mirren, aki még így 50 felett is fantasztikusan jól néz ki, egy Badgley Mischka darab mellett tette le voksát, és milyen jól tette. Berenice Bejo a The Artist legjobb női mellékszereplője DKNY-ban örülhetett a Golden Globe elismerésnek. Freida Pinto (Gettómilliomos, A majmok bolygója: Lázadás) egy álomszépnek aligha mondható Prada estélyit viselt (de ízlések és pofonk). Sarah Michelle Gellar egy sokak által nagyon lehúzott, foltos Monique Lhuillier ruhában volt. Kicsit elfogultak vagyunk, de szerintünk jól állt neki.

Pirosat a pirosra:

Reese Witherspoon a vörös szőnyeghez harmonizáló Zac Posen estélyiben pózolt a médiának, nem kis sikerrel. Stacy Keibler Valentinoban mosolyogta át az éjszakát George Clooney oldalán. Jeannie Mai a How Do I Look? reality-sorozat és divatoldal háziasszonya szintén egy tüzes vöröset választott erre a napra. Dianna Agron (Glee – Sztárok leszünk!) egy hihetetlenül különleges, csipkés Giles estélyit viselt. Kyle Richards (The Real Housewives of Beverly Hills), noha nem egészen egy született feleség, de ebben az Oday Shakar darabban az egyik legstílusosabb Beverly Hills-i Háziasszony.

Oh, azok a színek:

Natalie Portman választása idén egy pink Lanvin darabra esett, mely egyszerű és mégis csodás. Emma Stone szintén Lanvint választotta erre az estére, az eltérés Natalie-val szemben csupán a stílus volt. Viola Davis (The Help – A segítség) egy padlizsán színű Emilio Pucci szépségben jelent meg, mely igazán szexisen állt a 46 éves színésznőn. Tina Fey (30 Rock), a vígjátékok megkoronázatlan királynője Oscar de la Renta estélyiben sétált végig a vörös szőnyegen. Julianna Margulies (Vészhelyzet, Férjem védelmében) egy hihetlenül egyszerű, mindent eltakaró Naeem Khan ruhát viselt.

Kitűnni minden áron:

Paula Patton (Mission Impossible) Monique Lhuillier kreációját öltötte magára a gála estjére. Maria Menounos, amerikai színésznő, műsorvezető (Funny or Die Presents, ill. MTV-nél több műsort is vezetett) egy élénk, mindenkinek szemet szúró citromsárga darabban pózolt a fotósoknak. Mireille Enos (The Killing) szintén egy mélyen dekoltált citrom sárga estélyiben, egy Naeem Khanban érkezett. Emily Blunt pedig egy aranysárga Elie Saab darabban konferálta fel a Koszorúslányokat.

A természet érintése:

Kelly Macdonald (Boardwalk Empire – Gengszterkorzó) színésznője Lorena Sarbu rövid ujjas tervezését viselte. Melissa McCarthy (Koszorúslányok) egy Badgley Mischka lepel ruhában állt a színpadra. Laura Dern (Enlightened ) egy csupa csillám, csupa flitter Andrew Gn. kreációban érkezett. Zooey Deschanel (New Girl ) főszereplője pedig egy igazán egyedi Prada ruhába bújt.

Ha még ezek után nem sokalltatok be, akkor íme még néhányan, a 2012-es Golden Globe-díjátadó kizárólagos győztesei közül:

Legjobb film- dráma: George Clooney az Utódok főszerepéért kapott díjat.


Legjobb film- musical/vígjáték: A némafilm, The Artist kapta a legjobb vígjáték díját.


Legjobb idegen nyelvű film: Nader és Simin. A rendező Asghar Farhadi és a színész Jodaeiye Nader.

Legjobb animációs film: Tintin kalandjai
Legjobb rendező: Martin Scorsese (A leleményes Hugo)
Legjobb férfi főszereplő – dráma: George Clooney (Utódok)
Legjobb férfi főszereplő – musical/vígjáték: Jean Dujardin (A némafilmes)

Legjobb női főszereplő – dráma: Meryl Streep (A Vaslady)

Legjobb női főszereplő – musical/vígjáték: Michelle Williams (Egy hét Marilynnel -My week with Marilyn)

Legjobb férfi mellékszereplő: Christopher Plummer (Kezdők)
Legjobb női mellékszereplő: Octavia Specner (A segítség)
Legjobb forgatókönyv: Woody Allen (Éjfélkor Párizsban)
Legjobb filmzene: Ludivic Bource (A némafilmes)
Legjobb betétdal: Masterpiece (W.E.)
Legjobb sorozat – dráma: Homeland
Legjobb sorozat – vígjáték: Modern család
Legjobb tévéfilm vagy minisorozat: Downton Abbey
Legjobb férfi főszereplő – dráma: Kelsey Grammer (Boss)
Legjobb férfi főszereplő – vígjáték: Matt LeBlanc (Sikersorozat)
Legjobb férfi főszereplő – tévéfilm vagy minisorozat: Idris Elba (Luther)

Legjobb női főszereplő – dráma: Claire Danes (Homeland)
Legjobb női főszereplő – vígjáték: Laura Dern (Megvilágosultam – Enlightened)

Legjobb női főszereplő – tévéfilm vagy minisorozat: Kate Winslet (Mildred Pierce)

Legjobb férfi mellékszereplő: Peter Dinklage kapta a díjat Tyrion Lannister szerepéért (Trónok harca).

Legjobb női mellékszereplő: Jessica Lange (American Horror Story)

Személyes nagy kedvencük így a végére, Uggie, a The Artist című film legnagyobb csillaga, aki sztárokhoz hasonlóan pózolt a vörös szőnyegen.

Forrás:
www.marieclaire.com
http://www.goldenglobes.org/

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6112093733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása