Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ezek a virágok már jelzik a Tavaszt

2017. február 22. - Antalfy Krisztina

Én már annyira utálom ezt a telet, és ezzel az érzéssel szerintem nem vagyok egyedül. A valódi tavaszra azonban sajnos még picit várnunk kell, de első hírnökeivel már néhány héttel a jó idő megérkezése előtt is találkozhatunk.

fotorcreated_329.jpg

Kép1/2/3/4

Számomra nincs is annál jobb érzés a hosszú, hideg, sötét téli hónapok után,  amikor február végén meghallom kedvenc dalos madaraimat, és a kertemben meglátom a tavaszt hozó színes kis virágokat. Egy apró, színes szirom a szürke, fagyos földön mindig hatalmas örömöt jelent, hisz akkor már tudom, hogy nincs sok hátra az undok télből.

Íme az én nagy kedvenceim:

Krókusz

A krókusz hagymagumós évelő növény, amelynek mintegy 80 faja él vadon és a kertekben. Leveleit már jóval a virágzás előtt megnöveszti. Egy hagymából egy, vagy akár több virág is kifejlődik. A növény mindössze 8-10 cm magas. A virágok színe nagyon élénk, egyszínű vagy erezett. Ajánlatos több cserépben hajtatni, lehetőleg különböző színű krókuszokat, hogy a virágzásuk időszaka hosszabb legyen.

fotorcreated_316.jpgKép1/2/3

Lila szín:

Különleges, egyéni, misztikus. Viseld bátran, amikor kreatív ötletekre van szükséged, mert segíti az intuitív gondolatok észlelését. 

fotorcreated_317.jpgKép1/2

Nárcisz

A nárciszok alakban, méretben, színben és virágzási időben meglehetősen változatosak. Színük többnyire fehér vagy különböző árnyalatú sárga. A hibridek között akadnak rózsaszínűek és pirosak is. Március és április között virágzik, amennyiben nem kap tűző napot, két hétig is csodálhatjuk, a tündöklő virágokat. Szerintem a húsvét jellegzetes virága.

fotorcreated_318.jpgKép1/2/3

Sárga szín:

Vidám, derűs, magabiztos árnyalat. Viseld bátran, ha szükséged van szellemi képességeidre, munkainterjú, vagy meeting alkalmával, mert stimulálja a mentális képességeidet.

fotorcreated_319.jpgKép1/2/3/4

Hóvirág

A tavasz egyik első jele, hogy megjelenik a hóvirág, gyakran még a hó alól is kivirágzik. Emlékszem mikor kislányként több csokorral is haza vihettem édesanyámnak ebből a csodás kis virágból, de sajnos mivel veszélyeztetett fajjá nyilvánították, 2005. augusztus 31-e óta nem lehet sem szedni, sem csokorba tépve árulni. Az eszmei értéke 10.000.- Ft, ez természetesen vonatkozik a virágra és a hagymára egyaránt. Azonban ezután sem kell lemondanunk róla, hisz a kereskedelemben továbbra is megvásárolhatjuk a hagymáját.

fotorcreated_320.jpgKép1/2/3

Fehér szín:

Tiszta, friss, ártatlan, az új remény kezdete. Viseld bátran, ha tekintélyt szeretnél magadnak, vagy eleganciát szeretnél sugározni.

fotorcreated_321.jpgKép1/2/3/4

Barkafűz

Imádom! Én csak nyuszifának hívom, mert amikor elkezd kihajtani, a friss hajtások úgy néznek ki, mint a nyuszik pici pomponos farkincái. Húsvétkor előszeretettel aggatom rá az ágaira a műanyag húsvéti tojásokat. Konténeres kiszerelésben, akár virágos állapotban is ültethetőek, ugyanakkor ezek a gyorsan fejlődő dekoratív kisfák rövid életűek. Többnyire egy bő évtized után elöregszenek, „kifáradnak”.

fotorcreated_322.jpgKép1/2/3

Zöld szín:

Önálló, kitartó, megbízható. Viseld bátran, ha fokozott stressz ér, vagy kimerültél, mert gyógyító, nyugtató hatása van.

fotorcreated_323.jpgKép1/2/3/4

Jácint

fotorcreated_324.jpgKép1/2/3

Rózsaszín:

Különleges, egyéni, fantáziadús. Viseld bátran, ha új ötletekre, eredeti elképzelésekre van szükséged.
fotorcreated_325.jpgKép1/2/3/4

nevtelen_3_96.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5112279899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása