Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Örökzöld tippek, ragyogó őszi sminkhez

2021. szeptember 08. - Antalfy Krisztina

Így vidd magaddal a nyár ragyogását!

Bár még tart a jó idő, s az indián nyár is még előttünk áll, az őszi hideg napok beköszöntével eljön az ideje, hogy szép lassan elengedjük a nyarat, és átadjuk magunkat az új évszak természet ihlette színeinek, üde, melegséget sugárzó tónusainak, na meg azoknak a csodás őszi sminktrendeknek. Az alábbi posztban egyik kedvenc kozmetikai márkám, a M·A·C legragyogóbb termékeit hoztam el számodra. Csak aztán győzz választani!
brown_girl_and_cat_photo_collage_2.jpg

A M·A·C őszi kollekciója, ahogy már azt megszokhattuk, idén is csupa csillogás és káprázat. Az egyedi darabokból álló kollekciót maga a csomagolás teszi még különlegesebbé, ellenállhatatlanabbá.

TEMPTING FATE

Fedezd fel egy igazán dekadens őszi színgyűjteményt, amelyet tiltani kellene! Öltöztesd fel szemeidet az ősz zamatos színeiben, egy cseppnyi csábítással. Engedd szabadjára vágyaidat finom pigmentekkel és csábító textúrákkal-mindezt különleges kiadású, aranyozott barokk csomagolásban.

mac-tempting-fate-banner-2.jpg

INDULJON A SMINKELÉS!

A smink csodákra képes, nem túl időigényes és azonnali sikerélményt hozhat számunkra. Ám a végeredmény akkor a legszebb, ha az arc előnyös tulajdonságait ki tudjuk vele emelni, a szépséghibáinkat pedig elrejteni. Az összhatás érdekében fontos, hogy a smink színei harmonizáljanak az arcformánkkal, illetve szemünk, hajunk és a választott ruhánk árnyalataival.

#1. Kezdjük az arc megtisztításával...

A jól sikerült smink érdekében az arc előkészítése mindig nagyon fontos, még azokon a bizonyos rohanós reggeleken is. Ezért sminkelés előtt mindig mossuk meg arcunkat: jöhet a frissítő arctisztító gél vagy hab, ami könnyedén eltávolítja a felesleges koszt és szennyeződést, utána előkerülhet a jó öreg tonik, végezetül vigyünk fel egy kevés C-vitaminos, élénkítő arcszérumot.giphy_160.gifTipp: Érdemes naponta kétszer (reggel és este) megtisztítani az arcunkat a pórusok eltömődésének elkerülése és a napi szennyeződések eltávolítása érdekében.

#2. Válaszd ki a megfelelő eszközöket...

A smink felviteléhez szükséges eszközök, a jó minőségű alapanyagok nélkül kár belevágni a sminkelésbe, hisz bármennyire kecsegtető is egy-egy olcsó sminktermék, néha többet árthatunk vele bőrünknek, mint azt hinnéd. Ajánlatos inkább egyszer belefektetni a drágább eszközök megvásárlásába, mint sok olcsó, de rossz minőségű terméket vásárolni.photo-1520173043194-dc6b2a237fee.jpg#3 Jöhet az alapozás...

A jól megválasztott, minőségi alapozó kisimítja és egységessé teszi az erősen igénybe vett arcbőrt is, mindemellett selymes, üde színt kölcsönöz neki. A nívós termékek nem gátolják a bőr légzését és nem képeznek csúnya maszkot az arcunkon. Összetételük függvényében még védik is a bőrt a környezeti szennyeződésektől, a hidegtől és az UV-sugaraktól.
241314732_314726383784427_5325816562393974977_n.jpgTipp: A megfelelő szín érdekében nyugodtan összekeverhetünk több (lehetőleg azonos állagú) alapozót egymással. Ha az alapozó alkalmazása után is marad egy kis árnyék a szem alatt, használj világos színű korrektort, vagy stiftet.

* A tökéletes sminkért használd a MAC Studio Fix SPF 15 alapozóját, amely több mint 65 árnyalatban elérhető.
https://tinyurl.hu/pe8l/

***

#4 Jöhet a szemhéj megszépítése...

A smink segítségével újra és újra átalakíthatjuk arcunkat, megváltoztathatjuk tekintetünket. A jól megválasztott szemfestékekkel könnyedén átformálhatjuk szemeink alakját és kiemelhetjük azok színét. A sötét színek mindig kisebbnek láttatják, míg a világos árnyalatok optikailag növelik szemeink méretét.241334972_547849443206831_1212141214421242849_n.jpgAlapnak kenjünk fel egy semleges színű festéket, ez semlegesíti a szemhéj esetleges vörösségét, közben kiemeli a tekintetet. Figyeljünk arra, hogy a mélyen ülő szemeknél matt, világos színeket használjunk, míg az egymáshoz közelülő szemeket a külső sarokban sötétítjük - ceruzával, porral -, ami hangsúlyozza azt a részt, és ezzel távolítja a szemeket, a távol ülőket viszont a belső sarokban, a szemgödröt erősítsük meg, és kifelé satírozva világosítsunk. A szemek nagyobbításához mindig világos színeket használjunk, ezzel optikailag előrébb hozzuk a tekintetet.

Tipp: Pompás hatást érhetünk el fényes vagy füstös szemhéjpúderrel. Ez esetben a smink többi része legyen visszafogott. 

* Az én személyes kedvencem a  M.A.C Eyeshadow X8: Feast Yours Eyes palettája, mely  nyolc gazdag, erősen pigmentált árnyalatot tartalmazó szemhéjpaletta, barokkos árnyalatokban és három teljesen új textúrával.
https://tinyurl.hu/wqHF/

***

#5 Jöhet a szemceruza

A szemkihúzásnál kulcsszó a helyes technika. Amíg nem sajátítjuk el a tökéletes tusvonal meghúzásást, dolgozzunk szemceruzával,  ez könnyebben kezelhető, mint a szemhéjtus.241381906_244063640940662_5688778363775254243_n.jpgTipp: A szemet puha, fekete szemceruzával kontúrozzuk. A lágyabb hatás érdekében inkább  barna ceruzát használjunk. A vonalat fültisztítóval is finoman átsatírozhatjuk. Így a szemet optikailag megnyújtjuk a külső szemzug felé.

Az én személyes kedvencem a M.A.C Eye Kohl / Tempting Fate limitált kiadású szemceruzja, mely három gazdag árnyalatban, selymesen sima textúrával kapható.
https://tinyurl.hu/wCIe/

***

#6 Jöhet a göndörítés...

A szempillaspirál egyszerűen kötelező. A szempilla befestésével számtalan különböző hatást tudunk elérni: attól függően, hogy hosszítani vagy dúsítani szeretnénk pilláinkat. S miután a szempillafesték elsődleges célja, hogy kiemelje szemünk körvonalát, ezért inkább fekete színű festéket hasznájunk.
giphy_162.gifTipp: Ha túl sok festék került a pilláinkra és összeragadtak, használjunk pillafésűt vagy kimosott, kifertőtlenített régi szempillaspirált, amivel könnyedén szét tudjuk őket választani.

* Az én személyes kedvencem a M.A.C  Haute & Naughty Lash szemfestéke, amely kiemelt, dús szempillákat biztosít.
https://tinyurl.hu/cUks/

***

 #7 Jöhet a púderezés...

Ez egy nélkülözhetetlen része a sminkelésnek, a púder ugyanis fixálja az alapozást, mattítja a fénylő, zsírosodásra hajlamos bőrt és szebbé, egyenletesebbé varázsolja arcbőrünket. De ne vigyük túlzásba, mert a vastag púderréteg könnyedén beül a redőkbe, így bőrünk a kelleténél is öregebbnek, rácsosabbnak tűnhet.
photo-1515688594390-b649af70d282_1.jpgTipp: Az izzadásra hajlamos részeken, mint homlok, orr, áll, külön alapossággal vigyük fel a púdert. A felesleges púdert egy nagyfejű ecsettel söpörjük le.

* A személyes kedvencem a M.A.C  Blot Powder / Pressed préselt púdere, ami minimális színnel és textúrával biztosít rendkívül tiszta megjelenést.
https://tinyurl.hu/Y77B/

***

# Végezetül jöhet a rúzsozás...

Egyetlen kozmetikum sem képes úgy feldobni a hangulatunkat és kifejezni az egyéniségünket, mint egy szép rúzs. A rúzs állaga és színe, akárcsak a festés technikája, képes teljesen megváltoztatni ajkaink formáját és jellegét. A rúzs felvitele előtt használhatunk szájkontúrt is, amit mindig a rúzs színével megegyező, vagy egy árnyalattal sötétebb ceruzával végezzük.241313961_545308763418305_3773321124384261246_n.jpgTipp: A rúzst lehetőleg ecsettel vigyük fel, így megkönnyíthetjük a felvitelt és a körvonal is tökéletesebb lesz. A  végeredményt egy szép szájfénnyel hangsúlyozhatjuk.

* A személyes kedvencem a M.A.C  Lipstick ! Tempting Fate 
limitált kiadású rózsás és neutral rúzsa, amelynek árnyalatai matt és teljes fedésű, közepesen csillámló textúrákban érhetőek el.
https://tinyurl.hu/EOLa/

 Bízom benne, hogy a fenti kis összeállítás után Te is kedvet kaptál a sminkeléshez, és már holnap kipróbálod a M.A.C újdonságait...nevtelen_102.png

További termékek:
https://www.maccosmetics.hu/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

file_c0992f9536_original.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr516682380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása