Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Elnökválasztás Női szemmel

2012. november 08. - Antalfy Krisztina

A világ számos sajtóorgánuma vezető hírként számolt be szerdán, hogy Barack Obamát ismét amerikai elnökké választották. Republikánus ellenfelének legyőzése újabb négy évet biztosít számára a Fehér Házba. Közismert tény azonban, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy Nő, egy sikeres nő mögött pedig önmaga. A következő posztban bemutatom nektek az Egyesült Államok 7 legtrendibb first lady-jét, akik férjeik mögül irányították az országot.


Jacqueline Kennedy Onassis

John F. Kennedynek volt a felesége. Az 1963-as merényletig ő töltötte be a First Lady szerepét. 1968-ban feleségül ment a görög hajómágnáshoz, Aristotle Onassishoz, házasságuk Onassis 1975-ben bekövetkezett haláláig tartott. Utolsó éveiben sikeres karriert futott be mint könyvszerkesztő.


Lady Bird Johnson

Férje, Lyndon Baines Johnson 1961-től az Egyesült Államok alelnöke, majd John F. Kennedy meggyilkolása után 1963-tól 1969-ig elnökeke volt. Imádta a vadvirágokat, híres környezetvédő volt. Kezdeményezése alapján telepítettek különböző vadvirágokat az országutak mellé.


Patricia Nixon

Az Egyesült Államok 37. elnökének, Richard Nixon felesége volt. Csodás, hűséges társ volt, nem kételkedett férjében akkor sem, amikor 1974. augusztusában a Watergate-botrány miatt le kellett mondjon az elnöki posztról.


Betty Ford

Gerald Ford feleségeként élte pazar életét. Sokak szerint minden idők egyik legkarakánabb First Ladyje volt. Kemény véleménye volt mindenről, ami a szívén a száján típus volt. Betty 1974-ben került a figyelem középpontjába, amikor férje – Richard Nixon lemondása után – 1974-ben az Egyesült Államok elnöke lett.


Nancy Reagan

Az egykori first lady, Ronald Reagan felesége volt. Nancy Davis 1957-ben ismerte meg  az akkor még szintén színész, Ronaldot. A Hellcats című mozifilmben játszottak együtt. First Ladyként a kábítószer elleni kampány (“Just Say No”) lelkes aktivistája volt.


Hillary Clinton

Bill Clinton feleségeként 1993-tól 2001-ig az USA első számú asszonya volt. A hetvenes években jogtudományt tanult a Yale Egyetemen, ekkor ismerte meg férjét, Bill Clintont. Nem sokkal megismerkedésük után, 1975-ben házasodtak össze, majd 1980-ban született meg közös kislányuk Chelsea Clinton. Jelenleg is az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere.


Michelle Obama

Barack Obama elnök felesége, Chicago déli részén született. A Harvard Law Schoolon és a Princeton Egyetemen tanult. ügyvédként diplomázott. Miután elvégezte tanulmányait, visszatért Chicagóba és a város polgármesterének kezdett el dolgozni. Obamával 1989-ben ismerkedett össze, 1992-ben házasodtak össze. Két gyermekük is született, Malia Ann Obama és Sasha Obama. Kitűnő öltözködési stílusa miatt gyakran Jacqueline Kennedyhez és Barbara Bushhoz hasonlítják.


nevtelen_3_65.png

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7211923887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása