Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 remek ok a szép műköröm mellett

2016. március 07. - Antalfy Krisztina

A tökéletes megjelenés alapja nálam az ápolt arcbőrnél és a szép körmöknél kezdődik. Szerintem egy márkás ruha, vagy méregdrága smink sem mutat jól, ha nem megfelelően ápolt a külsőnk, és ez bizony a körmökre is igaz. Persze szerencsés az a nő, akinek szép, szabályos körömágya, ill. erős körme van, de sajnos én nem tartozok közéjük. Hosszú évekig küzdöttem a betöredező, gyenge körmeimmel, mígnem ki nem próbáltam a műkörmöt. Ez ma már nem ciki, sőt, egy jó szakértő hihetetlenül széppé, igényessé és ápolttá varázsolja a kezeinket, és ezáltal az egész megjelenésünket.

fotorcreatedkk.jpg

Rövid, hosszú, kocka, stilletto, esetleg mandula, díszes, vagy inkább visszafogott, színes, esetleg klasszikus francia. Ma már hatalmas a kínálat a műkörmök területén. Ahogy a cipő, smink és ruha trendek is folyton változnak, úgy alakulnak át a körmök is évről-évre.

Én már évek óta viselek műkörmöt, és bár mindig nyomon követem a divat változásait ezen a területen is, nem vagyok hajlandó változtatni a számomra tetsző és jól bevált rövid, mandula fazonon. Színekben is elég visszafogott vagyok, ha épp nem a francia lakkozást választom, akkor is maximum a púder rózsaszínt, vagy a ferrari pirosat szoktam választani. A túl hosszú, extrém mintákat nem tudnám elképzelni magamon.

dc7a573bd3a461036c5fdae23f39e4fc8c0bdcc6651f63c4c0dcd51eb40b52b1.jpg

Fontos, hogy megtaláld azt a fazont és színt, ami valóban Te vagy, hisz nevetségessé válhatsz egy olyan körömmel, amit esetleg nem tudsz majd viselni. Fontos, hogy kényelmes legyen, igazodjon az életedhez, tudj benne dolgozni, öltözni, vagy épp vetkőzni.

nevtelen_5.png1. Utálok lakkozni!

A műkörmös időszakom előtt számtalanszor próbáltam kilakkozni magamnak a körmeimet, általában inkább kisebb sikerrel, mint nagyobbal. Macerás volt, sok időbe telt, a bal kezemmel tök béna voltam, és hiába használtam rapid lakkokat, még egy órás „fújkálás” után is sikerült bele nyúljak a lakkba. Egy szóval, a lakkozás számomra totális nyűg volt. Így jött képbe először a műköröm.

painting-nails.jpg

És ugye ismerős?

2591b3b03b2ce4187af885c2b39a5d1a.jpg

2. Megerősödik az eredeti köröm

Anyukámtól sokszor hallottam, hogy a műköröm nem tesz jót az eredeti körmeimnek, de ma ár őt is megnyugtathatom, a műköröm nem vékonyítja el a körmöket, legalább is, ha jó szakemberrel készítetted el. Nyilvánvalón minimális mennyiségben károsodik a saját körmöd felülete, hiszen picit le kell reszelni, hogy a zselé biztosan tartson. Ám amikor a helyére kerülnek a rétegek, akkor éppenséggel megerősödik a felület, hisz a saját körmödet védi a műköröm a káros külső hatásoktól.

A köröm nem károsodik a műkörömtől, hiszen élő sejteket nem tartalmaz, ezért nem kell attól félni, hogy tönkre megy a műköröm alatt.

3. Jöhet a házimunka

Fura mi? De bizony nem tartok itthon bejárónőt, sem saját kertészt, így itthon a munka java része rám hárul. Ide bele tartozik a főzés, annak minden előkészülete (zöldség pucolás), a hatalmas tavaszi nagytakarítás és a kertészkedés. Sokan az ultra hosszú, agyon díszített versenykörmökkel azonosítják a műkörmöket, pedig egész rövid és visszafogott is lehet egy-egy műköröm, amivel aztán belevetheted magad a hétköznapok sűrűjébe.

f238534f69958c98086fe736fff4316b.jpg

4. Hetekig rá sem kell nézzek

A műköröm amellett, hogy valódi körmünket megkíméli a fizikai igénybevételek által keletkezett sérülésektől, hosszú ideig ápolt és igényes kezeket biztosít számunkra. Igaz havonta legalább négy-ötezer forintot rá kell költened, cserébe három-négy hétig is kitart, feltéve persze, hogy jó körmösnél csináltatod.

Nézz szét alaposan a piacon, nem feltétlenül a legdrágább a legjobb, és jelentkezz be!
Jó szakembernek ugyanis ritkán vannak lyukas órái.

5. Jól passzol a ruhámhoz

Ahány köröm, annyiféle lakkozás. Ma már nem létezik lehetetlen a lakkozás terén, az élénk neon zöldtől, a citrom sárgán át, a pasztell árnyalatokig, egész a tűzvörösig, vagy feketéig bármit választhatsz magadnak. Azonban nagyon fontos, hogy szem előtt tartsd, a kiválasztott szín hosszú hetekig veled marad. Ha olyan helyen dolgozol, ahol kezeid mindig szem előtt vannak (iroda, bank, ügyintézés) inkább válassz visszafogottabb színű lakkot, vagy franciát, ami mindenhez passzol (ruha, táska, smink, ékszer) miközben a hatás így sem marad el.

12826277_785052954960498_141676661_n.jpg

Én a Mini Beauty Szépségszalonra bízom a körmeimet,
ahol Biacsi Krisztina mindig a legszebb munkát végzi a kezeimen.

6 éve nyílt családias hangulatú kis üzlet a MOM Parkhoz közel, jó parkolási lehetőséggel, ahol remek szakemberek legjobb tudásunk szerint, professzionális szinten teljesítik szépüléssel kapcsolatos kívánságaidat.

12716690_1080642451998141_1165874641_n.jpg

Biacsi Krisztináról:

21 éve vágott bele a műkörmös szakmába, a belvárosban, a József Nádor téren a Rock’n Dauer névre hallgató szalonban. Hobbinak indult, végül a szakmájává vált. Pár évvel később a XI. ker.be a Karolina útra sodorta az élet, ahol huzamosabb ideig maradt.

"Örültem a Nők extra ötleteinek."

Köszönhetően a háta mögött álló éveknek ma már, a kezéből kiadott munkát a gyorsaság és természetesség jellemzi.

Ha Te is szeretnél szép, ápolt és igényes körmöket, miközben pár órára magad mögött hagyod a város zaját, jelentkezz be Krisztihez, vagy csatlakozz a Mini Beauty Szépségszalon oldalához!

nevtelen_3.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr718451900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása