Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Tarolt Liza, a rókatündér a Magyar Filmhéten

2016. március 07. - Antalfy Krisztina

Tegnap este a 2. Magyar Filmhét gáláján A Liza, a rókatündér című alkotás nyerte el a legjobb nagyjátékfilmnek járó díjat, emellett az Oscar-díjas Saul fia csapata különdíjat kapott.

7795433_badf2e3ece42e32657eb7ee9d6366aa5_wm.jpg

A Liza, a rókatündért 15 kategóriában jelölték és végül 7 díjat nyert el a film: a legjobb rendezőét Ujj Mészáros Károly, a legjobb női főszereplőét Balsai Móni vehette át. A Liza alkotói kapták a legjobb látványért, zenéért, vágásért, valamint a legjobb smink-, fodrász- és maszkmesternek járó Magyar Filmdíjat.

Ujj Mészáros Károly a rendezésért elnyert díjat átvéve a Saul fia alkotóinak viccesen megköszönte, hogy nem indultak a versenyen és így esélyt kaphattak más filmek is a díjak elnyerésére. Mint felidézte, a Liza, a rókatündér nyolc évig készült. A Félvilág lett a legjobb tévéjátékfilm, ez az alkotás 11 jelölésből négyet - legjobb férfi mellékszereplő, legjobb tévéjáték, operatőr és forgatókönyvíró - váltott díjra. Az egykori kurtizán, Mágnás Elza életének utolsó napjait bemutató film rendezője Szász Attila.

2.jpg

A legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést ifj. Vidnyánszky Attila kapta a Veszettekben nyújtott alakításáért. A legjobb női mellékszereplő Csákányi Eszter lett az Utóéletben nyújtott teljesítményéért. A legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat Kulka Jánosnak ítélték oda a Félvilág című filmben játszott szerepéért.

A Magyar Filmdíjakért folyó versenyben a Saul fia, Nemes Jeles László hétfőn hajnalban Oscar-díjjal jutalmazott alkotása nem indult, de a szervezők különdíjjal jutalmazták. Nemes Jeles László megköszönte a stáb munkáját, és arról beszélt, hogy amikor 2003-ban visszaköltözött Párizsból, mennyire fontos volt számára az itteni filmes világ, amely befogadta és a stúdió, ahol első kisfilmjeit készítette.

Gratulálunk a díjazottaknak!

nevtelen_3.png
    

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr918449310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása