Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 ok, hogy pedikűröshöz menj

2016. április 05. - Antalfy Krisztina

Elő azokkal a lábakkal!

A nő valódi szépsége belülről fakad, de a mai világban azért nem árt, ha a külsőnkre is odafigyelünk. Hisz a legszebb smink sem mutat jól, ha ápolatlan az arcbőrünk, ahogy a legjobban összeválogatott ruhát is el tudja rontani, ha ápolatlan a kezünk. És most, hogy beköszöntött a valódi tavasz, különösen fontos, hogy lábainkat is felkészítsük a nyitott orrú cipők, szandik időszakára!

fotorcreatedpp_1.jpg

A jó idővel egy időben előkerülnek a pántos, nyitott orrú lábbelik, kényelmes papucsok. Sajnos azonban gyakran azt látom, hogy sok nő - bár rengeteget költ sminkre és márkás ruhára – a lábairól valahogy megfeledkezik. Nincs is annál lehangolóbb látvány, amikor egy szép, csinos lány repedt sarkakkal tipeg kedvenc szandáljában, pedig be kell látni, ezekben a darabokban is csak az ápolt láb mutat igazán jól. A lábaink az év minden napján, a nap 24 órájában kemény igénybevételnek vannak kitéve, ezért megérdemlik a törődést. És ki kényeztethetné legjobban, ha nem a pedikűrös?

Mi is a pedikűr?

A bőrkeményedések eltávolítását, a körmök hosszának rövidítését és formázását, illetve az esetleges egyéb problémák – például benőtt körömsarok, tyúkszem eltávolítása – kezelését jelenti.

thinkstockphotos-516425680.jpg

nevtelen_6.png
Profin eltávolítja a bőrkeményedést

A lábak rendszeres ápolása nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi okokból is fontos. A benőtt körmök, mélyen berepedezett, száraz sarkak fájdalmat is okozhatnak. A vastag bőrkeményedés pedig nagyon nem esztétikus. Éppen ezért a szakszerű ápoláshoz érdemes szakemberhez fordulnod.

thinkstockphotos-78634463.jpg

Mesterien kivágja a benőtt körmöket

A benőtt köröm sajnos nagyon gyakori jelenség, egyrészt, mert hozzá nem értően, amatőr módon vagdossuk a körmeinket, másrészt, mert nem sokat foglalkozunk a lábainkkal. Ennek következtében benő a köröm sarka, és már csak akkor fordulunk vele szakemberhez, ha a cipő felvétele is fájdalommal jár. Súlyosabb esetekben a benőtt körömre csak az ambuláns (járóbeteg) műtét ad végleges megoldást.

Remekül ápolja a körömágyad

A körömágy bőrének fontos szerepe van, védi a körmöd és a tested attól, hogy fertőzések kerüljenek be a szervezetedbe, ugyanakkor esztétikailag nem szép látvány, ha hagyjuk túlnőni a körmünkön. Eltávolításánál azonban nem mindegy mennyire tolod fel, milyen eszközt használsz hozzá és mennyire vágod le. Hogy megúszd súlyosabb sérülések nélkül, ezt a feladatot is hagyd inkább a pedikűrösödre.

thinkstockphotos-77889804.jpg

Kellő szakértelemmel kezeli az undok lábgombát

A köröm/bőrgomba alattomos, undok betegség, nagyon kellemetlen és ápolatlan látványt okoz, a gombás köröm ugyanis fénytelen, sárgás, megvastagodik, letöredezik. Fontos tehát, hogy odafigyelj a lábaidra, de ha esetleg mégis elkaptad valahonnan ne szégyelld megmutatni a szakembernek, aki kellő hozzáértéssel kezeli és gyógyítja a körmöd.

Gyönyörűvé lakkozza a lábkörmeidet

A pedikűr legjobb része számomra mindig a lakkozás. Itt aztán szabadjára engedhetem a fantáziámat, és olyan színre lakkoztathatom a lábkörmeimet, amilyenre csak akarom, anélkül, hogy összekenném a lábujjaimat. Én személy szerint mindig gél lakkozást választok, ami az UV lámpának köszönhetően másodpercek alatt megszárad, és már indulhatok is, akár harisnyában, akár zárt cipőben vagyok.

pedicure.jpg

A pedikűr menete

Az első lépés az áztatás, ami alatt lábaid bő 10 percre finom, langyos vízben pihennek. Ez puhítja a bőrt, így könnyebb eltávolítani a bőrkeményedést, formálni a körmöket és kezelni az egyéb problémákat (benőtt köröm, tyúkszem, gombás köröm).

A nem kívánt bőr alapos eltávolítása után a pedikűrös lágyító, nyugtató hidratáló krémmel átmasszírozza a talpat, sarkat, lábfejet, lábszárat. Pedikűr és masszázs után igény szerint jöhet a gyönyörű lakkozás, díszítés.

fffae94f4dd7eb7674eee7f27df52c72.jpg
Én a Mini Beauty Szépségszalonra bízom a körmeimet,
ahol Biacsi Krisztina és kolléganője mindig gyönyörű munkát végez.

6 éve nyílt családias hangulatú kis üzlet a MOM Parkhoz közel, jó parkolási lehetőséggel, ahol remek szakemberek legjobb tudásunk szerint, professzionális szinten teljesítik szépüléssel kapcsolatos kívánságaidat.

nevtelen_3.png

Ha Te is szeretnél szép, ápolt és igényes körmöket, miközben pár órára magad mögött hagyod a város zaját, jelentkezz be Krisztihez, vagy csatlakozz a Mini Beauty Szépségszalon oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr808568540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása