Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Most érdemes ellátogatni Cziráky Margit Rózsakertjébe!

2016. június 14. - Antalfy Krisztina

8700 rózsatő, 400 fajta, 220 m lugas rendszer

Folyamatosan nyílnak a rózsák a fertődi Esterházy-kastély közel száz éves múltra visszatekintő Cziráky Margit Rózsakertjében. Nyíló rózsákat május közepétől szeptemberig láthatunk, de júniusban a leglátványosabb a virágzás.

_img_4370_edit.jpg

2016. június 1-től látogatható a fertődi Esterházy-kastély parkjában található Cziráky Margit Rózsakert. A gyönyörű látványt nyújtó helyszín minden nap délután 14 órától 18 óráig látogatgatható, míg júliustól már délelőtt 10 órától is beléphetnek a kedves vendégek a 100 éves múlttal rendelkező virágos kertbe. A magyar rózsafajták minden másnál teljesebb gyűjteménye kapott itt helyet, az ágyásokba 8700 rózsatő került kiültetésre. A kiválasztásnál cél volt, hogy a kertet Márk Gergely rózsanemesítő által nemesített magyar  fájtak díszítsék. Az általa nemesített 600 fajtából több, mint 400 rózsafajta tálalható. A rendkívüli látvány- és illatélményt ígérő Rózsakertben megújult a 220 méter hosszú, futórózsákkal befutatott , kereszt alakú lugas, közepén a pagodaszerű pavilonnal.

_img_4374_edit.jpg

A Rózsakert így újra betöltheti szerepét, hiszen Cziráky Margit grófnő is éppen ezért hozta létre ezt a virágos kertet, hogy gyönyörködhessen a rózsákban, ahogy azt ma már a fertődi Esterházy-kastélyba látogató vendégek is megtehetik.

_img_4381_edit.jpg

nevtelen_3_24.pngTovábbi információ:
www.eszterhaza.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr118808594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása