Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Te hogy állsz az anyajegyeiddel?

2016. június 16. - Antalfy Krisztina

Légy Te is SKIN CHECKER!

Kislány koromban még nem volt akkora jelentősége, ha leégtünk a napon. Nagymamám nem hívott be 11- 16 óra között, ha kint játszottam a szabadban, ha mégis leégtem, szimplán tejfölt kent a vállaimra. Azóta ez megváltozott, a médiában folyamatosan ellentmondó véleményeket olvashatunk az UV sugarak veszélyeiről és a D-vitamin hiány kockázatairól. De akkor mégis mit tegyünk, hogy megakadályozzuk a melanóma kialakulását, ugyanakkor a szükséges D-vitamint is biztosítsuk a szervezetünk számára, melyet a napsugárzás hatására állít elő a testünk?

maxresdefaultfsd.jpg

 

A La Roche-Posay Laboratory kifejlesztett egy egyszerű és hatékony online tesztet, "Veszélyben vagyok?" néven, hogy felmérhesse kockázati szintjét.

Tények:

Három diagnosztizált rákos esetből egy bőrrák. Világszerte 2-3 millió nem melanoma típusú bőrrákos esetet és 132.000 rosszindulatú melanomát diagnosztizálnak évente¹. Az Egyesült Államokban ötből egy amerikai szenved bőrrákban élete során. Európában 5-7 %-kal² növekszik a bőrrákos esetek száma évente. Azonban minél hamarabb észleljük, annál nagyobb az esély a gyógyulásra. A bőrrák 90 %-ban gyógyítható, ha időben kezelik.

Most ebben segít a La Roche-Posay

A Skinchecker bőrrák-tudatossági kampány keretében bárki megismerheti az ABCDE módszert, amelynek segítségével megvizsgálhatod szeretteid anyajegyeit, és gyanú esetén bőrgyógyászhoz küldheted őket. 

v_dogs-form.jpg

Vizsgáld meg te is:

- az arcotokat, beleértve a füleket is! A fejbőrt hajszárító segítségével tudjátok átvizsgálni.
- a tenyereket, kézfejeket, körmöket, valamint tükör segítségével a könyököket, karokat és a hónaljakat.
- a nyakat, a mellkast (lányok, ti figyelmesen vizsgáljátok meg a mellek alatti bőrfelületet is), valamint a hasat.
- a tükörrel szemben egy másik tükör segítségével vizsgáljátok a tarkót, a fülek mögötti részt, a vállak hátsó részét, a hátat, a feneket és a combok hátsó részét.
- ülő helyzetben, szintén tükörrel nézzétek át a combok belső felét, a lábakat, a lábfejeket és a talpakat, valamint a lábkörmöket. Ne feledkezzetek meg a nemi szervekről sem!

Miután megvagytok vele, az alábbi táblázat segítséget nyújthat abban, hogy milyen tüneteket produkál egy gyanúsnak vélt anyajegy. Amennyiben változást észlelsz, azonnal keresd fel bőrgyógyászodat!

borrak_terkepes.jpg

Vigyázz magadra és persze vigyázzatok egymásra!

 

Bizonyos tényezők meghatározhatják a bőrrák kialakulásának kockázatát.

1 I. vagy II. bőrtípussal rendelkezel, nehezen vagy nem barnulsz le, gyakran leég a bőröd.

2 Szeplős vagy olyan anyajegyeid vannak, amelyek eltérő megjelenésűek (méret, alak, szín).

3 Gyerekként előfordult, hogy erősen leégtél a napon, vagy gyakran tetted ki magad erős napsugárzásnak gyerek- vagy tinédzserkorban.

4 Családodban előfordult bőrrákos megbetegedés.

5 Sok anyajegyed van, melyek között van nagyobb méretű, szabálytalan alakú vagy egyenetlen színű.

cat-and-dog-horizontal-zoom-c0dcee0d-49f7-44d3-8821-7149f0316c05.jpg

A LA ROCHE-POSAY FOKOZZA ERŐFESZÍTÉSEIT A BŐRRÁK ELLENI HARCBAN

A bőrrák megelőzésének kulcsszereplőjeként, a La Roche-Posay bőrrák-megelőző napokat szervez, bőrgyógyászokkal együttműködve. A La Roche-Posay az Euromelanoma Csoporttal együtt, több mint 10 éve segít ingyenes tanácsadó napokat szervezni Európában. Ennek során lehetőség nyílik a résztvevők tájékoztatására a bőrrák kockázatáról és megelőzéséről. A bőrgyógyászok önként ajánlják fel idejüket az anyajegyek vizsgálatára, megismertetik a résztvevőket az UVA- és UVB-sugarak kockázataival és jó tanácsokat adnak, hogyan napozzunk biztonságosan. A lehető legtöbb ember elérése érdekében ezek az akciók kapcsolódnak a gyógyszertárakhoz is. Ilyen ingyenes szűrőkampányokat Észak- és Latin-Amerikában is tartanak. Összesen közel 30 ország csatlakozott, hogy támogassa a maga régiójában a megelőzés fontosságát a bőrrák elleni harcban.

BŐRGYÓGYÁSZOK TAMOGATÁSA AZ EGÉSZ VILÁGON

A La Roche-Posay a bőrgyógyászokat is támogatja azáltal, hogy eszközökhöz és forrásokhoz nyújt hozzáférést, amelyekkel az egészségügyi szakemberek tovább bővíthetik a tudásukat a bőr lézióinak szűrésével kapcsolatban. Ezért tréning programokat biztosítunk a bőrgyógyászok számára az International Dermoscopy Society nevű szervezettel együttműködve. A széleskörű elterjedtség érdekében az illusztrált és kommentált tréninganyagok és podcastok elérhetőek az "UV-damage.org" oldalon, melyet a La Roche-Posay hozott létre egészségügyi szakemberek számára.

la-roche-posay-skin-checker-e1463067340398.png

ANTHELIOS: VÉDELEM ÉS MEGELŐZÉS


A nap és az UV-sugárzás elősegíti azt a folyamatot, hogy az anyajegyekből rákos léziók alakuljanak ki: a bőrrákos esetek 50-70 %-a a túlzott mértékű UVA- és UVB-sugárzáshoz köthető¹.

Van néhány jó tanács arra, hogyan védd magad a naptól:
- kerüld a napozást 12 és 16 óra között!
- rendszeresen használj napvédő krémet!
- vegyél fel pólót, napszemüveget és kalapot a strandon!

A La Roche-Posay kifejlesztette az Anthelios napvédő termékcsaládot, hogy nagyon magas védelmet nyújtson az UVA- és UVB-sugarak ellen. Ezek a nagyon kíméletes napvédők komfortérzetet és védelmet biztosítanak a legérzékenyebb bőr számára is. Az Anthelios a fényvédelem főszereplője, példátlan klinikai dokumentáció áll rendelkezésére, beleértve 21 részletes tanulmányt, melyből 19 napfény okozta betegségeken végzett in vivo vizsgálat. Az Anthelios termékcsaládot 25 000 bőrgyógyász javasolja világszerte.

mtm5mtuzmdm3nja3mze1mtg2.png
Vizsgáljátok át magatokat még ma!

nevtelen_3_25.png

Tanuld meg aranyos Skin Checker-eink segítségével, hogyan kell helyesen megvizsgálni szeretteid anyajegyeit:

 További információ:
La Roche-Posay

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr608814680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása