Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Teszt // Eucerin Sun Anti-Age Napozó Krém Arcra SPF50+

2016. július 13. - Antalfy Krisztina

A tiltások, ill. a bőrrákról szóló hírek ellenére sokan napoznak fényvédő termékek nélkül, és bátran kifekszenek a vízpartra a tiltott 11 és 15 óra között. Bár a természetes UV-fény D-vitamint termel, mely elengedhetetlen a jó egészséghez, bőrünk pedig rendelkezik saját védelmi rendszerrel a napsugárzás káros hatásival szemben, azért fontos, hogy odafigyeljünk a fényvédelemre, hisz egy kis gondviseléssel nagyon szép, napbarnított bőrre tehetünk szert, miközben nem kell az árnyékban töltenünk az egész napot, rettegve a leégéstől. Az alábbi posztban elhoztam számodra az Eucerin Sun Anti-Age napozó kréme, mely nem csak megvédi a bőröd, de hidratál és mattít is egyszerre.

photocat.jpg

Képtelen vagyok eligazodni a sok napvédő termék között, így mindig nagy lelkesedéssel ugrok rá egy-egy újdonságra, mely kellő védelmet ígér a káros a káros UV-A és az UV-B ellen.

Az UVB sugárzás felelős a leégésért, az UVA pedig a bőr idő előtti ráncosodásáért, öregedéséért, na meg az undok pigmentfoltok megjelenéséért felel.

nevtelen_12.png

A termékekről

Az Eucerin Sun Anti-Age napozó krém arcra FF50 magas faktorszámú, mindennapos használatra szánt fényvédő, mely minden bőrtípusra alkalmazható. Amellett, hogy megvédi az arcbőrt a napégéstől és a napfény okozta károsodástól, láthatóan csökkenti a napfény okozta bőröregedés jeleit is. Az Eucerin Sun Anti-Age napozó krém arcra FF50 termék textúrája kellemesen könnyű, gyorsan beszívódik és mattító hatású.

photocat2.jpg

A formula két csúcstechnológiát egyesít, ezáltal egyrészt kiemelkedő fényvédelmet biztosít az UV-sugarak károsító hatása ellen, beleértve a májfoltok elleni védelmet, másrészt intenzív hidratáló hatásának köszönhetően láthatóan csökkentheti a ráncok megjelenését az arcon és a dekoltázs területén.

Külcsín

Bár a flakonja nem átlátszó – amit én személy szerint jobban szeretek a krémeknél, tusfürdőknél – praktikus, pumpás kiszereléssel látták el a gyártók, melynek köszönhetően mindig annyit használhatok belőle, amennyire épp szükségem van.

Illata

Számomra kellemes, kissé alkoholos, de nem tolakodó, és az is hamar elillan miután felkenem a bőrre.

photocatjol.jpg

Belbecs

A erősen T-vonalban zsírosodó, érzékeny, napra foltosodó és könnyen kipirosodó bőröm van, ezért úgy gondoltam nem veszítek vele semmit, ha smink alapnak használom a nyár folyamán. Mióta megérkezett hozzám, azóta ott figyel a tükröm mellett a fürdőben, így még véletlenül sem feledkezek meg róla, és minden reggel használok belőle - természetesen a megfelelő arctisztítás után. Az állaga kifejezetten könnyű, lágy, finoman krémes.

Használata során először felviszek egy keveset az ujjaimra, majd apró, ütögető mozdulatokkal bedolgozom a bőrömbe. Azt tapasztaltam, hogy már kevés is elég belőle, és miután hagyok neki egy kis időt, remekül mattítja az amúgy zsírosodásra hajlamos bőrömet.

photocatds.jpg

Ha nagyon sietek, akkor egy borsónyi adagot elkeverek a CC krémemmel, feldobom rá az alapozót, majd jöhet a szájfény, leheletnyi arcpír, végül az elmaradhatatlan spirál. A hosszú nap végén azért elkel a púder a T-vonalamra, de amúgy remek partnernek bizonyult a rohanós hétköznapokon. Amellett, hogy jól hidratál, megnyugtat a tudat, hogy véd a nap káros sugarai ellen is.

Összességében:

Bár elsősorban az arc védelmére született ez a termék, én mégis bekentem vele a mellkasom, ami ezekben a nagy melegekben szörnyen kipattogzott, tele lett apró, de annál csúnyább pattanásokkal. Úgy voltam vele, ártani nem árt, max nem lesz semmi változás. Lassan 3 hete használom, napi szinten, és legnagyobb örömömre a pattanások száma lecsökkent, a kipirosodás pedig teljesen megszűnt. Egyszóval nekem bevált az Eucerin Sun Anti-Age Napozó Krém Arcra SPF50+.

photocatk.jpg

Tipp:

  • Vigyázz, hogy szembe ne kerüljön!
  • Kerüld a hosszas napozást és az intenzív napsütést a déli órákban, mivel még a magas fényvédő faktorú termékek sem nyújtanak 100%-os védelmet.
  • Mielőtt a napra mész, vigyél fel bőrödre bőséges mennyiséget, és ismételd meg gyakran a termék alkalmazását, főleg fürdés, törölközés és jelentősebb izzadás után, mert csak így tartható fenn a védelem eredeti szintje. A felvitt mennyiség csökkentése jelentős mértékben gyengíti a védelem hatásfokát.
  • Ne maradj túl sokáig a napon még akkor sem, ha fényvédő terméket használsz. A túl sok napfény komoly egészségügyi kockázatot jelent.
  • Várd meg, amíg a termék teljes egészében beszívódik

Ára: 4600 Ft (körül mozog)
Kiszerelés: 50 ml
Lelőhely: Patikák
Bőrtípus: Kombinált, zsíros

A napsugarak elleni védelem mellett fontos kérdés, hogy a naptejek milyen vegyi anyagokat tartalmaznak...

Összetevők:

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Alcohol Denat, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Ethylhexyl Salicylate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Cetearyl Alcohol, Ethylhexyl Triazone, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Tapioca Starch, Sodium Hyaluronate, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Glicirretinsav, Glyceryl Stearate, Sodium Stearoyl Glutamate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Carbomer, Xanthan Gum, Dimethicone, Trisodium EDTA, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Homosalate.

nevtelen_3_29.png

Ne feledd! Ahány ember, annyiféle igény és bőrtípus: amik befolyásolhatják a termékről kialakult véleményeket. Én tehát nem befolyásolni szeretnélek, csupán inspirálni, hisz a döntés mindig a Te kezedben van!

További információ:
Eucerin Magyarország

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és természetesen az Instagram-on is követhetsz: @voilamode13.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr208883558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása