Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Most érdemes beugranod a Zsolnay Kávéházba!

Ízek, színek és érzések...

2017. január 09. - Antalfy Krisztina

Január 6-a tipikus pénteki napnak indult, leszámítva a fogvacogtató hideget. Megszólalt az ébresztőóra és én belevágtam a napba, csupán ezúttal nem munkába, hanem az év első sajtóeseményére siettem. Ugyanis legnagyobb örömömre én is meghívást kaptam az Ízek, színek és érzések édes bemutatójára, melyet a csodás Radisson Blu Béke Hotel****superior-ban működő Zsolnay Kávéházban rendeztek. Itt a finom kávé mellett lehetőségem nyílt végig kóstolni a kávézó idei desszertsorát, aminek persze képtelen voltam ellenállni: csoki, marcipán, légies pisztácia. Na, ennyit a nagy új évi diétámról!

15822619_1810590612537588_6474795668721834322_n.jpg

Időpont: 2017. január 6.
Helyszín: Zsolnay Kávéház

A Radisson Blu Béke Hotel****superior-ban működő Zsolnay Kávéház minden évben előrukkol egy újabb desszertsorral. A sütemények 2017-ben is hódítanak. Három különböző íz és formavilág várja a vendégeket és minden édesség rajongót. A tradíció és megújulás továbbra is alapköve a cukrászati koncepciónak, az idei kulcsszó: felelősség és szenvedély.

15895286_1810590379204278_7915251295423804846_n.jpg

A január 6-án megrendezett sajtóeseményen az új süticsodákat ismerhették és ízlelhették, sőt készíthették el a sajtó képviselői. A Zsolnaytól megszokott otthonos, baráti légkörben fogadták a vendégeket, amely egy nagy kerekasztal beszélgetéssé alakult, minitortákról, alapanyagokról, a mai cukrász szakma kihívásairól, ízekről, színekről és érzésekről beszélgettek Bechmann György cukrászmesterrel egy kávé/ tea és a helyben sütött péksütemények társaságában.

beke_desszert.jpg

A meghívottak nem várt meglepetéssel fogadták a kihívást, hogy együtt készítsék el a megújult Béke desszert utolsó lépését, a csokoládéköpenyt. A program itt még korántsem ért véget, hiszen a szálloda első emeletén működő Kupola-Galériában Péter Adrienn Színek és érzések című fotókiállítását tekinthették meg a művész egyedi tárlevezetésével.

peter_adrienn.jpg

A szálloda Zsolnay Art Szalon koncepciója nem titkoltan szeretné összefogni a ház legendás művészeti értékeit, a Zsolnay porcelán történetét, a kortárs művészetnek helyet adó Galériát, és a hetente kétszer átélhető klasszikus élőzene élményét.

Bechmann György abban hisz, hogy munkáját csak teljes odaadással, szívvel-lélekkel lehet végezni, mert csupán így jöhet létre a varázslat, amellyel a különleges édességek születnek. Elkötelezett, állhatatos, a trendeket követő, ám a tradíciókat is megtartó szakember. Folyamatosan gyűjti az inspirációkat, ezért a szálloda és a Zsolnay Kávéház búzaliszt- és laktózmentes, hozzáadott cukor nélkül készült cukrászati termékei Budapest legjobbjai között szerepelnek. A három új sütemény mindegyike más-más történetet rejt magában: a varázslatos Cassiopeia, a megújult Béke desszert és a legújabb tortaszelet a Zsolnay – Lúdláb.

cassiopeia1_m.jpg

A Cassiopeia egy kifinomult, elegánsan légies sütemény, amelyet már a neve is jelez. Arról a  tündöklő csillagképről kapta a nevét, amely minden derült éjszakán látható. A csillagos égbolt legfényesebb pontját a sütemény tetején található izomalt gyűrűkarika ihlette. A Cassiopeia egy bodzás tejszínkrémbe burkolt, pisztáciás, málnás tölteléket rejtő, gesztenyeliszt és gyömbérőrlemény keverékéből készült ropogós és omlós tésztaalapon nyugvó különlegesség. Hozzáadott cukor nélkül készült és búzaliszt mentes sütemény.

15823497_1810590455870937_8237918788832877491_n.jpg

A Béke szelet régi zászlóshajója volt a Zsolnay Kávéház kínálatának. De miről is kapta a nevét a Béke szelet? A Radisson Blu Béke Hotelt a háborús éveket átvészelt idők után beszédesen Béke Szállónak hívták. Mágnesként vonzotta a szórakozni induló és gasztronómiai élvezetekre vágyó budapestieket. E legendás időkre emlékezett a szálloda a klasszikus, valóban békebeli Béke szelettel. Bechmann György gondolt egy nagyot és megőrizve a fő alapanyagokat, szemtelenül egyedi tehetségével kifordította magából a süteményt, így született meg a Béke desszert. A régi sütemény alapja a fahéjas piskóta, a marcipán, a csokoládés krém és a csokis bevonat. Az új édesség kekszes-morzsás tésztaalapon nyugvó, tejcsokoládé hengerrel borított diós piskóta, amely alatt étcsokis marcipánkrém lapul kirobbanóan roppanós pralinéval - az egészet manduladarabokkal megszórt étcsokoládés glasszázs teszi csillogóvá.

peteradriennfoto.jpg

Nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné a klasszikus Lúdláb tortát. A Zsolnay kínálatától megszokhatta a közönség, hogy szeret gondolni a nagy klasszikusokra, a tradícióra, ezért is található meg pultjukban az Eszterházy, Dobos torta vagy épp az előbb említett Béke szelet. A Zsolnay-Lúdláb viszont egy új, Bechmann György-féle csavarral kerül ki január 9-től a kínálatba. György a hagyományos beágyazott alapanyagok helyett, jó minőségű mandulaliszttel elkevert piskótát, étcsokoládét, és rum helyett Panyolai cseresznyepálinkát használt. Ropogós tésztaréteg, mandulaliszttel és csokoládéval készült piskóta, majd a kéttextúrájú gyümölcsbetét – kardamomos meggykrém és meggypüré – teszi teljessé mindez laktózmentes változatban.

peteradriennfoto2.jpg

A 2017-et igazán különleges tárlattal indítja január 6-án a Radisson Blu Béke Hotel Kupola- Galériája. Az év első kiállításán Péter Adrienn, emberi erőforrások igazgató szerethető fotóiban gyönyörködhet a nagyérdemű, melyek nem akarnak mást, mint kellemes élményt nyújtani, ismerős vagy új gondolatokat és emlékeket ébreszteni. Adrienn az Ír Köztársaság Cork nevű városában lett igazán a fényképezőgép szerelmese. „Akkor történt valami megmagyarázhatatlan. A táj egyszerűen csodálatos volt. A színek beleégtek a retinámba. Elkezdtem kattogtatni. Itt szereztem meg az első tapasztalatokat a fényképek készítésében. Pörögtek a képkockák. A képi világomon keresztül felébresztettem a barátaim kíváncsiságát a smaragd sziget iránt.” – emlékszik vissza Adrienn az első pillanatokra.

blans_2017_01_06_17_42_48_3.jpg

A Színek és érzések címet viselő tárlat látogatói igazán felemelő pillanatoknak és élethelyzeteknek lehetnek majd tanúi Ausztriától egészen Thaiföldig. A kiállított képek Izlandon, Máltán, Marokkóban, Costa Ricán, Mexikóban, Kubában és Indonéziában készültek.

nevtelen_3_82.pngTovábbi információ:
Radisson Blu Béke Hotel, Budapest, Hungary

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5112112349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása