Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Zséda most lerántja a leplet

2017. február 10. - Antalfy Krisztina

Zsédenyi vagy Vaszary?

Szeretnéd tudni, hogy mi a közös Vaszary János festőművészben és Zsédában? Érdekel, hogy a híres magyar festőművész felmenői hogyan változtatták meg családnevüket Zsédenyiről Vaszaryra? Zséda a családjáról, felmenőiről is mesél az M5 „Szeretem, mert” című műsorának február 12-ei adásában.forras_mtva.jpg

A „Szeretem, mert” műsorában hazánk híres személyei mutatják be kedvenc műtárgyaikat. Ezúttal Zsédán - A Dal 2017 jelenlegi zsűritagján - volt a sor, hogy lerántsa a leplet kedvenc festményéről.  Az énekesnő Nemzeti Galériába invitálta a stábot, mivel itt őrzik Vaszary János Álarcosbál című alkotását, melyhez az énekesnőt családi szálak is kötik.

forras-mtva.JPG

Zsédenyi Adrienn egykor egy művészeti album bevezetőjéből tudta meg, hogy a festőművész felmenői Zsédenyiről változtatták meg családnevüket Vaszaryra. Ahogyan elkezdett utánanézni, az is kiderült, hogy családja rokonságban áll a Vaszaryakkal, így Vaszary Piroska színésznővel és Vaszary János festővel is.

forras_mtva_1.jpg

Az impresszionizmus és az art nouveau amúgy is közel áll Zsédához, aki a művészetek terén „mindenevő”. Nemcsak zene nélkül nem tudná elképzelni az életét, de festészet, irodalom, költészet, színház nélkül sem. Gyerekként nemcsak énekelt, de táncolt, hegedült, színjátszott egyaránt, csak az érettségi után derült ki, hogy az éneklés lesz az ő útja.  Aki megnézi a „Szeretem, mert” február 12-ei, vasárnap esti adását, többet is megtudhat a Vaszary családról, akik meghatározó személyei voltak a századforduló kultúrtörténetének, és természetesen Zsédáról is, aki ritkán enged bepillantást családi hátterébe.

nevtelen_3_92.pngForrás: MTVA

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr712254538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása