Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Te szereted ha gömbölyű?

2017. február 13. - Antalfy Krisztina

Divatirányzatok ide vagy oda, a formás női mell – legyen  dús, vagy szerényen gömbölyded – semmit nem veszít jelentőségéből: mindig is a nőiség szimbóluma volt és az is marad. Kevés nő elégedett vele, a férfiak annál inkább… Akár elégedettek vagyunk melleinkkel, akár nem, legalább annyi gondoskodást érdemelnek, mint a többi testrészeink.

big_boobs_secretary_cam.jpgKép

Életünk során talán a legtöbb változás a melleket éri: a fogyás és hízás vagy a terhesség során bekövetkező méretváltozás, a szoptatás általi igénybevétel, de még a havi ciklussal járó hormonváltozások is látványos méret- és formaváltozást idézhetnek elő. Ezek a változások jelentősen igénybe veszik a bőrt és a kötőszövetet egyaránt.

A nagyméretű keblek saját súlyuk által is megterhelik a bőrt, hamarabb megereszkednek - a kismellűek viszont a push-up melltartók viselésével mélyítik el a középvonalon előbb-utóbb megjelenő barázdát.

mellplasztika.jpg

A mellplasztikáról tömören

Nem könnyű szembenézni a tükörrel, ha egykor feszes, gömbölyű mellünk elveszíti formáját és rugalmasságát, erőteljesen megereszkedik.

A változások legfőbb okai a hormonális hatások, a terhesség, a súlycsökkenés vagy hízás, valamint genetikai örökségünk. A mell tömegének változásai okozzák a kötőszövet és a bőr megnyúlását. A megereszkedés gyakran olyan mértékű, hogy csak megfelelően kialakított melltartó viseletével érhető el elfogadható látvány.

A mellfelvarrás korrekt kivitelezésekor sok szempontot kell figyelembe venni: az eredeti formát, a hegek helyét és típusát, a gyógyulást, a hosszan tartó eredményességet, a terület érzékenységét. Ugyanilyen fontos a megereszkedés mértéke, a bőr rugalmassága, valamint a fölöslegessé váló bőr mennyisége, melyet a műtét során a plasztikai sebész eltávolít.

mellplasztika_3.jpg

A megereszkedés korrigálásához bemetszéseket ejtenek, hogy a mellet az új pozícióba igazítsák, eltávolítják a fölöslegessé vált bőrt, és megemelik a mellbimbót, esetenként csökkentik a bimbóudvar méretét (a kívánatos átmérő körülbelül 4 cm).

A mellfelvarrás nem változtat a mell állományának mennyiségén, a formaváltozás mégis kisebb mellett eredményezhet. A végeredményt melltartó segítségével vagy számítógépes grafikával szemléltetik. Ha a páciens nem elégedett, a felvarrással párhuzamosan implantátum beépítését javasolják.

A műtét időtartama általában másfél, két óra, és altatásban végzik. A műtétet követően két hétig kell kötést hordani, ekkor távolítják el a varratokat. Az új mellforma és -elhelyezkedés a műtét után azonnal láthatóvá válik, de az ezt követő néhány hét folyamán a mell kissé megsüllyed, elnyerve végleges alakját. A mellfelvarrás az esetek legnagyobb hányadában egyszeri beavatkozást jelent. Ha évek múltán a páciens mégis meg kívánja ismételni, a régi bemetszések mentén dolgoznak.

Saját zsír kontra töltőanyag

A nők gyakorlatilag az idők kezdete óta szeretnének tökéletesebb idomokat, mint amivel a természet megajándékozta őket, így nagyobb, gömbölyűbb, szimmetrikusabb kebleket. A szilikon implantátumok megjelenésével olyan módszert találtak, mellyel valódi tartós eredményt lehetett elérni. Mára azonban egyre többen tartanak e műtéti beavatkozás lehetséges mellékhatásaitól és sokan idegenkednek maguktól az implantátumoktól.

mellplasztika_2.jpg

A gondot nemcsak az implantátumok sérülése szivárgása és egyéb hibái okozhatnak, hanem pusztán a súlyuk, vagy az idővel a szervezet számára idegen anyag körül kialakuló szöveti elhatárolódás (tok) létrejötte is. Az is probléma, hogy az implantátumok az emlő természetes mozgását, mozgás közben annak formálódását megváltoztatják, ezáltal nyilvánvalóvá válik mű jellegük. Nem beszélve arról, hogy tapintásra érzékelhető a ”labda”. A emlőfeltöltés az implantátumokkal szemben teljesen élethű eredményt ad, így azok kiváló alternatíváját jelenti.

Az emlőfeltöltés során valójában nem is a mellet töltik fel, hanem az emlőszövet alá és fölé fecskendezik a feltöltő anyagot. A ráncfeltöltéseknél már régóta bevált hialuronos feltöltő anyagot már előkészített állapotban lehet bejuttatni néhány perces ambuláns beavatkozással. Sajnos, ahogyan a ráncfeltöltésnél úgy az emlőfeltöltésnél sem olcsó a hialuronsav – a dús keblek ára egymillió forintnál is többre rúghat - előnye ugyanakkor, hogy rendkívül precízen lehet beadni. Ez az anyag körülbelül két év alatt felszívódik, de a beavatkozás a hosszabbtávú eredmény megtartásához megismételhető. Aki nem biztos a dolgában és a végleges mellnagyobbítás előtt ki szeretné próbálni a nagyobb kebleket, annak jó megoldás. Akik viszont egyből végleges eredményre vágynak, azoknak a saját zsírral való feltöltést ajánlják.

A saját zsír 60-70%-ban hosszú távon megmarad, ezért kicsit „túl kell tölteni”. Külön haszon, hogy a szükséges töltőanyag megszerzésére a beavatkozást zsírleszívás kell, hogy megelőzze, így két legyet üthetünk egy csapásra. A zsírban a felnőttkori őssejtek nagyobb számban vannak jelen, mint bárhol másutt. Az őssejtekről pedig köztudott, hogy jó irányban változtatják meg a szövetekben lezajló folyamatokat, biztosítják a tápanyagellátást, a túlélést. Mivel a módszer teljesen biztonságos, részleges vagy teljes melleltávolítás esetén helyreállító mellműtéteknél is lehetőség van saját zsírral való rekonstrukcióra, bár ezt a beavatkozást az Országos Egészségpénztár egyelőre még sajnos nem támogatja.

Ha mellnagyobbítást szeretne végeztetni a Royal Clinics orvos-esztétikai központnál nem is találhatna jobbat! Nagy tapasztalattal rendelkező plasztikai sebészeink Önnel együtt döntik el, hogy milyen kezelés és milyen beavatkozás szükséges problémájának megoldásához. A kívánságait és az esztétikai és sebészeti lehetőségeket összehangolva segítjük Önt a magabiztosság visszaszerzésében.

nevtelen_3_93.pngTovábbi információ:
Royal Clinics

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr912258458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása