Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A zöld 50 árnyalata, lázba hozza otthonod

2017. március 06. - Antalfy Krisztina

A 2017-ben a zöld szín nyert a lakberendezési színversenyben. Ezzel a színnel egy leheletnyi természetességet csempészhetünk az otthonunkba. A bátrabbak használhatják a falakon vagy bútorfelületeken, de természetesen egy-egy kiegészítő is tökéletes választás lehet.

0445287_21987237.jpg

Nem csoda, hiszen ez a szín a természet színe, a pszichológusok szerint nyugtatólag hat és harmóniát sugároz. A legjobb választás az otthonunkban idén,  a ZÖLD. A kika összegyűjtötte az idei trendszín szinte valamennyi előnyét és megmutatja, hogyan alakíthatjuk át otthonunkat könnyedén az új trendnek megfelelően.

Hideg vagy meleg?

A nappaliban a zöld színnel sokféle hatást érhetünk el és sokféle stílust kialakíthatunk. Nem mindegy, hogy a zöld meleg árnyalatait vagy a hideg árnyalatait használjuk. Érdemes a pasztell színek között is szétnézni. A zöld szín mellé választhatunk kiegészítő színnek meleg vagy hideg árnyalatokat, kontrasztosakat vagy épp ellenkezőleg. Nézzünk meg sokféle összeállítást, mielőtt a végső döntést meghozzuk.

parna.jpg

Univerzális választás

Ha egy lakberendező meg akar minket győzni a zöld szín választásáról, el fogja mondani, hogy a zöld megnyugtatja a lelket. Ha egy természetet kedvelőt kérdezünk meg, a természet színének nevezi a zöldet. Egyesek szerint fejlődést, harmóniát sugároz a zöld. Az emberi szem számára a legpihentetőbb szín. A zöld szín a címerekben a remény és a fejlődés megtestesítője. Jelzéseknél a zöld a szabad jelzésére szolgál. A zöld tehát mindenkinek mást és mást jelenthet, de jó választás szinte bármelyik szobádba.

agynemu.jpg

Akár a zöld több árnyalatát is használhatjuk a berendezésnél. Nagyon merész és különleges lesz a végeredmény. Azonban vigyázzunk az árnyalatok kiválasztásánál. Érdemes inkább a pasztellesebb árnyalatokat beszerezni, mint az erőteljes tiszta színeket ennél a megoldásnál.

Irány a természet!

A természetes zöld színeket ötvözve a barna árnyalataival egészen természet közeli hatást érhetünk el. Ultramodern környezetben válasszunk fényes felületeket és állítsuk kontrasztba egy sötét színnel, például feketével. A zöld szín egy kicsit barátságosabbá teszi a minimalista stílust.

noveny.jpg

Üde, tavaszi összhatást érhetünk el egy meleg árnyalatú, zöld alapon virágos függönnyel. Különleges harmóniát teremthetünk, ha a díszpárna huzata ugyanabból az anyagból készül, mint a függöny. Ennek a stílusnak is jó kiegészítő színe a barna, bézs és sárga.

Újjászületés

A szürke is divatos szín 2017-ben, mellé a zöld igazán elegáns  hangulatot áraszt. A szürkeségből igazi felüdülés egy kis zöld folt a lakásban. Már attól is felfrissülhet a szobád, ha egy zöld párnát vagy takarót csempészel a kanapéra.  Ha a kanapéd váltod zöldre, akkor is könnyű dolgod van, mert ehhez a színhez szinte minden szín párosítható.

fotel.jpg

Variációk zöldre

Megnyugtató hatást érhetünk el otthonunkban,  ha a zöld színt fehér környezetben alkalmazzuk, Tehetünk a falra egy képet, elhelyezhetünk zöld növényeket látványos levelekkel, becsempészhetünk egy zöld díszpárnát a díszpárnák közé.  Mindenképpen megfontolandó, hogy ezek a kiegészítők jó minőségű, különleges darabok legyenek, mivel vendégeink legelőször ezeket a tárgyakat fogják észrevenni a lakásunkban, nappalinkban. A képeken látható bútorok és kiegészítők a kika lakberendezési áruházakban vásárolhatók meg.

nevtelen_3.png

Fotók: kika
A termékek a kika áruházakban megvásárolhatók.
www.kika.hu

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és természetesen az Instagram-on is követhetsz: @voilamode13

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1312317495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása