Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

FORD: Légy KUGA egyetlen érintéssel!

2017. május 23. - Antalfy Krisztina

Ford Kuga 2.0 TDCI 180 LE Vignale Aut. // Női szemmel

Számomra egy autó eddig nem volt több mint négy keréken guruló kényelem, és egészen mostanáig nem is éreztem hiányát a kifinomult belső térnek, ill. a maximális igényeket kiszolgáló kényelmi funkcióknak. Azonban a napokban a Ford Magyarországtól lehetőséget kaptunk, hogy testközelből is kipróbáljuk legújabb modelljüket a Ford KUGA faceliften átesett modelljét, méghozzá a legmagasabb, Vignale kivitelben. Fordot eddig még nem teszteltünk itt a blogon, így óriási izgalommal mondtunk igent erre a lehetőségre. Lássuk, hogy mit is nyújt 2017-ben ez a Milano Grigio fényezést viselő gyönyörűség. 

20170521_155448_hdr_1.jpg

Bevallom őszintén szerelembe estem. Nem igazán szokás a tárgyak iránt vonzalmat érezni, de elcsábultam. Az elő találkozásunkkor még nem igazán tudtam átérezni azt a bizonyos Kuga életérzést, de aztán beleültem és feltört belőlem az a bizonyos Ouuuuu! hatás. 

20170521_151722_hdr.jpg

A gyengéim a bézs színű autók, és ami igazán a szívem csücske az a vaj színű üléskárpit. A Ford Kuga Vignale modelljében pedig mindkettő együtt járt.

Mi is az a Vignale?

Ez a gyönyörű Milano Grigio gyöngyház fényezéssel, rozé árnyalatú metál csillogással ellátott KUGA modell egy teljes hétig csatlakozott a családunk mindennapjaihoz, méghozzá a legmagasabb Vignale felszereltséggel ellátva, amihez bizony nagyon könnyű hozzá szokni. Ez a felszereltség a FORD újonnan bevezetett terméke. A név nem csupán egy szintet képvisel az autó konfigurációs listájában, hanem sok minden más is jár mellé, amennyiben ezt választjuk. Prémium autó prémium szintű szolgáltatásokkal.

20170520_183417_hdr.jpg

A Ford ezzel egy egyedülálló szolgáltatása indult útjára Magyarországon. Eme szolgáltatásban mi vagyunk a középpontban, és Vignale tulajdonosként különleges bánásmódban részesülünk. Dolgozunk, rohanunk, egész nap úton vagyunk, és általában kötött munkaidőnk van, ami miatt nem sok időnk marad. Szabad időnkből a lehető legtöbbet szeretnénk a családunkkal tölteni. Ezért is lehet ideális a Ford Vignale koncepció. A Vignale tulajdonosok ugyanis felhívhatják dedikált tanácsadójukat a közvetlen számán, aki személyesen elmegy hozzájuk, és elviszi az autójukat. Sőt, ő van kapcsolatban még az autójavítóval is. Nincs közvetítő, nincs várakozási idő! A Vignale ügyfeleknek a hét minden napján, 24 órában elérhető ügyfélszolgálati segélyvonal, a  OneCall nonstop is rendelkezésére áll, emellett házhozszállítás, díjmentes autómosás, Ford Vignale Owners Club tagság is benne foglaltatnak az ajánlatban. 

20170520_182551_hdr.jpg

Nekem Nőként nem jönne rosszul ez a szolgáltatás. A közhiedelemmel szemben mi nők is odafigyelünk az autónkra, de hát kinek van még kedve munka, háztartási teendők és a gyerkőc mellett még  szervízbe is bejelentkezni, sorban állni, és a szerelés ideje alatt hosszú perceket, vagy órákat eltölteni tétlenül, miközben annyi, de annyi dolgunk lenne még.

20170520_183430_hdr.jpg

Ezen autók a FORD Vignale Storeban rendelhetőek meg. A Ford Vignale Szalon egyik fontos jellemzője a digitális érintőfelület, vagyis a beépített LCD-érintőképernyővel ellátott dohányzóasztal. Interaktív digitális élményt biztosít a legújabb Ford technológiákkal, a Ford Vignale termékekkel és funkciókkal, valamint a luxus kiegészítőket tartalmazó Vignale kollekcióval kapcsolatban. Ideális módját jelenti az exkluzív anyagok, színek és jellemzők közötti kényelmes böngészésnek, amely alapján igazán személyre szabhatjuk gépjárművünket.

Külcsín

Az autó már messziről hirdeti, hogy ő nem egy átlagos KUGA modell. Az alapoktól a 3 rétegű prémium fényezése, a méhsejt mintázatú teljesen egyedi hűtőmaszkja, a 18 colos könnyűfém felnijei, a Vignale feliratokkal kiegészített extra krómdíszítései, valamint spoiler szettje különböztetik meg. A krómozott kettő darab kipufogóvég, a krómozott tetősínekkel csak hab a tortán. Gyönyörű, elegáns, nőies, számomra nagy szerelem.

20170521_151345_hdr.jpg

Belbecs

Erre mondják azt, hogy isteni, na meg, hogy valódi prémium. Mindent lágy ívek, felhő puhaságú bőr és csodálatos "újautó" illat leng körbe. Bőrrel bevont a műszerfal és az ajtók, amelyek felül sötét, középen világos bőrrel vannak burkolva. Az ülések pedig csodálatos puhaságú és kényelmű hatszögletű varrással díszített Windsor bőrkárpitozású Cashmere színű világos bőrrel vannak burkolva. Gyönyörű, de igen kényes a berendezés, gyerkőcökkel a hátam mögött tuti megsiratnám a vaj belsőt, de maradnék inkább a sötét árnyalatoknál.

20170520_183216_hdr.jpg

Nagyon szépek a formák, igazán modern a SYNC 3 infotainment rendszer. Igazán okos a navigáció, kapcsolatot tudunk teremteni az okos telefonunkkal, valamint USB porton keresztül hallgathatjuk kedvenc zeneszámainkat is. Sajnos ugyanakkor a rendszer nem tud még magyarul. Reméljük ezt hamar orvosolják a Ford gyárban.

20170520_182925_hdr.jpg

Külön megfogott a műszerfal felhőkék mutatóinak színe. A színek közül az autóban egyébként is rengeteg van. Többféle hangulatvilágítás közül válogathatunk, amely bevilágítja a kilincset, a lábteret és a középkonzol környékét. Ezek nagyon szépek, különlegessé teszik az autózás élményét.

18697568_10210942305526875_1869892656_o.jpg

Ebben a modellben is megtalálható a Ford Merőleges Parkolás funkciója, amely automatikusan bekormányozza az autót két másik jármű közé, illetve az Active City Stop ütközésmegelőző rendszer továbbfejlesztett változata. A rendszer egyébként bolondbiztos, szinte már kikapcsolásra késztet az érzékenysége - picit zavaró is már vezetés közben, a dugóban.

18642006_10210942306566901_845284116_o.jpg

Benne volt még az autóban a személyes kedvencem a kéz nélkül működtethető elektromos csomagtér ajtó, amely láblendítésre aktiválódik. Minden autóba ilyet!!!! IMÁDTAM!

Első napunk a piacra vezetett az autóval, ahol bizony nagyon jól jött ez a kéz nélkül nyitható csomagtartó. Végtelenül tudok szerencsétlenkedni, amikor mind két kezem tele van szatyrokkal, és még a vállaimon is lóg egy-egy pakk tele a hétvégi főzéshez szükséges dolgokkal, meg persze olyannal is, ami nem szükséges, de megveszem. Na, most is álltam ott a súlyok terhe alatt, táska valahol két szatyor között, mögöttünk már sorban álltak a helyért, amikor bedobtam a láblendítéses mozdulatot. Sajnos a kezemben lévő több kilós újkrumpli nem tette lehetővé a kecses, nőies mozdulatsort, de legalább a csomagtartó kinyílt magától, én pedig pillanatok alatt megszabadultam minden nehézségtől. Persze, aki látta ezt az elkapott pillanatot, gondolhatta: Szegény nő, már elég mérges lehet, hogy már az autójába is belerúg! 

20170521_151519_hdr.jpg

 Induljunk

Kuga kínálatának dízel csúcsa a 2.0 literes TDCI motor 180 LE verziója járt nálunk. Ez a változat egy hatsebességes automata váltóval és intelligens négykerék meghajtással is fel van szerelve.20170520_182019.jpg

Menet közben az autó igazi nagykocsiként viselkedik. Csodálatosan vasalja ki az úthibákat, lágyan hajóként és csendben siklik az úton. Eközben a motor hangtalanul üzemel, hangját a fordulatszám növelésével sem hallani. Ez egyébként gyaníthatóan az extra hangszigetelésnek köszönhető, mert azért kívülről eléggé hangos az erőforrás. Az automataváltó viszont nem igazán nyerte el a tetszésemet. Start-stop funkció használatakor idegesen reagál, lök egyet újraindításkor, a váltások közötti átmenet ugyan teljesen folyamatos, de előzéskor tesze-tosza, nem akkor gyorsulunk, mikor kellene, nem igazán tudja, hogy mit csináljon. Kicsit megszokást igényel a működése. Fogyasztása igazi nagy kocsihoz méltó 8,5 literre jött ki a tesztátlag.

20170521_153823_hdr.jpg

Az autóban BI-XENON fényszórók voltak LED fénnyel kiegészülve. A fényszóró beállításakor automata módra állítottam és úgy közlekedtem az autóval. Újraírta számomra az autóvilágításról alkotott véleményem. Egy szóban összegezve, fenomenális. Csodaszép az esti fénye, kanyarkövető funkciós (a fényszóró csóvája követi a kormánymozdulatot), és reflektor bekapcsolása is automatikusan történik. Csodálatos a rendszer működése.

Összegezve

Aki igazán luxus járművet szeretne csodálatos kivitelezésben, prémium szolgáltatásokkal, az vegye figyelembe a Ford ajánlatát. Nagyon szép a formaterv, igazán kifinomult a belső, s ha kell, ez az autó igazi vadállattá is tud válni a 180LE motornak köszönhetően. Igaz megkérik az árát, tekintve, hogy az autó 13.500.000,- Ft-ba kerül, de én úgy gondolom, hogy minden forintja megéri a befektetést. A KUGA alapmodellje már 6.000.000,- Ft környékén is megszerezhető, de sajnos ahhoz még nem jár ilyen szolgáltatás és kivitelezés.

20170521_155456_hdr.jpg

További információ:
FORD Magyarország

Outfit: OVERÁL: BonPrix

overal.jpg
Overál

nevtelen_3.png
Ha tetszett a poszt, gyere a
VoilaMode Facebook oldalára, és természetesen az Instagram-on is követhetsz: @voilamode13.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8212533267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása