Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ilyen a TÁSKA, amit egy híres SZÉK inspirált

2017. július 26. - Antalfy Krisztina

Sokan talán nem is tudják rólam, de imádom a lakberendezést, rajongok a különleges formákért, na meg az egyedi sziluettekért. Így óriási szívdobogást jelentett számomra, amikor enyém lett E N I H O R N egyik tűzpiros design táskája. Hogy mégis hogy jön a divathoz a formatervezés? Az alábbi posztban bemutatnám számodra HIPPO-t, amit a híres  Breuer Marcell Vaszilij csővázas széke inspirált.

photocat_105.jpg

A Marcel Breuer néven világhírűvé vált pécsi születésű építész és formatervező a Bauhaus iskola egyik mestere volt, és ő nevéhez fűződnek a csővázas berendezési tárgyak is. Ilyen az 1925-ben megalkotott Vaszilij-szék is, melynek felépítését egy kerékpár kormánya ihlette, és amelynek megalkotásakor a tervező mindössze 23 éves volt.

collage_photocat_8.jpg

A ‘Vaszilij’ szék könnyed acél-csővázas szerkezete, feszes fekete bőr felületei, függesztett ülőrésze máig maradandó értékű egységet alkot a konstruktivista építészeti gondolkodás, az új ipari anyagok, technológiák és a gépi esztétika között, amely végeredményét tekintve forradalmian új volt a korában.

HELLÓ HIPPO!

Horn Enikő tervező barátnőm – nagyképűség nélkül mondhatom őt barátnak – egyedi showroomjában is találkozhatunk Breuer Marcell szoborszerű, totálisan városias székével, mely a kollekció darabjai között tökéletesen kitűnik a térben.

photocat_104.jpg

És, hogy jön ehhez a világhírű székhez egy piros táska? Nos, úgy, hogy Enikő amellett, hogy nagy rajongója Breuer Marcellnak, HIPPO nevű táskáját is a mester fémvázas széke ihlette. Ha Te is szereted a rendezettséget, akkor ezt a táskát imádnád, hisz 3 különálló rekeszébe könnyű rendet tartani, ami ugye mondanom sem kell, hogy egy egyterű táskában igazi kihívás, abban megtalálni a slusszkulcsot, vagy kedvenc szájfényünket szinte lehetelten. De nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön néhány kedvcsináló kép a táskáról.

Neked mi a véleményed róla?

photocat_106.jpgphotocat_108.jpgphotocat_107.jpgphotocat_109.jpgphotocat_110.jpgphotocat_111.jpgphotocat_112.jpgphotocat_113.jpgTovábbi információ:
E N I H O R N
HIPPO Táska

nevtelen_3.png
Ha tetszett a poszt, gyere a 
VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode13

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7412691107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása