Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

FORD Mondeo // Női szemmel

2017. szeptember 27. - Antalfy Krisztina

FORD Mondeo 2.0 TDCi biturbo PowerShift ST Line teszt
Nagy családhoz nagy autó dukál

A világ változik, és érdekes hogy változik az emberek felfogása is az évek múlásával, legalább is az enyém maximálisan megváltozott, amikor hozzánk került a Ford Mondeo legújabb modellvariánsa, az ST-Line felszereltségű metálfekete kombi változata. Utoljára 18 évesen ültem egy ilyen kombiban, de bizony az évek szinte csodát tettek ezzel a modellel. Igazi családi sportmodellt faragtak a tervezők az autóból, amely az autóipar legjobb hagyományait vonultatja fel, mind megjelenésében, mind pedig szolgáltatásaiban. Lássuk hát, mit is nyújt ez a középkategóriás családi sportmodell!  img_20170827_170202.jpg

A Mondeo jelen nemzedéke már az V. generációját tapossa, ezt a változatot még 2014-ben mutatták be. A Mondeo a Ford középkategóriába tartozó modellje, amely most a friss ST-Line fantázianevű felszereltséggel egészült ki. Ez egy olyan felszereltségi szint, amit, ha megrendelünk igazi vérbeli sportos megjelenésű lesz az autónk. Ezzel a felszereltséggel kapunk az autóhoz sport futóművet, egyedi karosszéria toldatokat, 18 - vagy ha ez nem lenne elég-, akár 19 colos könnyűfém keréktárcsákat, sportüléseket, perforált bőrrel borított kormánykerekeket és könnyűfém pedálokat.

22050673_10212079530116779_1706290217_o.jpg 

Külcsín

Az autó már 2014-es megjelenésekor megfogott, amikor is megjelent az Aston Martinhoz hasonló harcsaformájú hűtőmaszkjával. Egy feltűnően szép színben igazi ékkő, nem sok konkurense van a középkategóriában, hisz gyönyörű a megjelenése. A tesztautó sajnos elhagyta a hűtőmaszkjáról a krómdíszeket, amivel nekem sokkal jobban tetszik. Tesztünk főszereplője Absolute Black fantázianevű színben pompázik, igazi lopakodó párduc, aminek a formája magas fokú dinamikát és sportosságot sugall. Egyébként az autó kombiként hatalmas, igazi nagycsaládos igényeket is maradéktalanul ki tud szolgálni, de ez a modell már nem csak a családokhoz passzol. 

22050821_10212079530036777_1933917408_o.jpg

Az autó frontrésze igazán szépre sikerült, számomra egy igazi gyöngyszem. A lámpák kialakítása és formája a szolid „Ford Dynamic Led” felirattal igazi telitalálat, hát még a működésük, de erről majd később.

22068675_10212079530196781_510958904_o.jpg

Az autó 18 colos felnikkel volt szerelve, kiegészítésként megkapta a küszöbtoldatokat elöl, oldalt és hátul is, valamint a nagyon szépen integrált kétoldali kipufogóvégeket. Az oldal és hátsó ablakok teljes sötétítést kaptak, ami jól jött a rohanós napokon, mikor csak a parkolóban, az autó hátsó ülésén tudtam átöltözni két megbeszélés között. Szerencsére kívülről szinte nem is látni be az autóba.

img_20170827_170250.jpg

A csomagtér ajtó a Ford csúcsmodellekhez hasonlóan automatikusan, láblendítéssel is nyitható.

 Belbecs:

img_20170827_151215.jpg

Az autó a teljesen automatikusan, prémium kivitelezésű kilincsek érintésével nyitható: a hatalmas ajtók nagyon szépen berendezett, igazi luxusszínvonalú belteret tárnak a vezető elő. Az ajtók csukódási hangja nagyon szép lett, méltó az autó egészéhez.20170827_152138.jpg

A piros cérnával szegélyezett bőr sportülésekben nagyon kényelmesen el lehet helyezkedni, nagyon könnyen megtalálható az ideális vezetési pozíció. Amerre a szem ellát, mindenhol luxus színvonalú anyagok vesznek körbe, puha a műszerfal egésze, nagyon jó minőségű a könyöklő és az ajtók belső burkolata is. Ízlésesen kerültek elhelyezésre a ST line felszereltséghez kapcsolódó szürke színű díszbetétek is a középkonzol és légbeömlők körül, így hozzájárulva a sportos miliőhöz.

20170827_152233_hdr.jpg

A műszercsoport a mai egyen Ford félig digitális műszerfal, bal oldalon a fordulatszámmérő, jobb oldalon pedig a km/h óra mutatója helyezkedik el. Ezek között egy kis digitális képernyő kapott helyt, amelyen figyelemmel követhetjük a fedélzeti számítógép adatait.

img_20170827_170519.jpg

Ebben az autóban is megtalálható volt a Ford legújabb SYNC 3 elnevezésű rendszere. Sokkal jobb már a működése mint korábban, de magyarul sajnos még mindig nem tud. A műszerfal kapcsolói nagyon pontosan és könnyen járnak, jó a tapintásuk és a kivitelezésük is. A panoráma naptető hiányzott az autóból, ennek megrendelését nem szabad kihagyni, mert egyébként nélküle eléggé bunkerszerű sötét az autó. A helykínálat ugyanakkor fejedelmi elől még úgy is terpeszkedni lehet, hogy teljesen hátrahúzott vezetőülésnél hátul 3 felnőtt így is tud teljes kényelemben utazni.

20170827_152430.jpg

A csomagtér alapállapotában is hatalmas, de a hátsó ülések lehajtásával igazi nagyméretű csomagokat is el lehet szállítani vele.

 Induljunk!

Tesztautónkat is a Ford egyik legjobban sikerült motorja a 2.0 literes biturbó 210 lóerős erőforrás mozgatta, amelyhez egy 6 fokozatú powershift elnevezésű automata váltó kapcsolódik, amely ugyancsak nyomógombbal kel életre. Sajnos manapság arról hallani, hogy a dízelmotorok napjai megvannak számlálva. Kár lenne értük, ugyanis ez a motor nagyon szépen és takarékosan működik. Nem beszélve arról, hogy olyan dinamikus, amivel nincs olyan forgalmi helyzet, amelyből ne kerülnénk ki győztesen. Ebben a modellben az automata váltó is nagyon szépen dolgozik, gyorsan és rántás mentesen kapcsolgatja a fokozatokat.

img_20170827_151059.jpg

A fogyasztási átlag 8 literre jött ki, ami egy ekkora és ilyen dinamikát nyújtó autótól igazán elismerésre méltó. A városban kicsit körülményes az autó használata, nagyon kell vigyázni az autó idomaira, alacsonyan van az autó eleje a toldatok miatt, illetve parkoláskor az autó hossza miatt nagyobb területű parkolóhely javasolt. Vezetés közben nyújtja az autó igazi erényét, úgy siklik az úton, mint egy igazi anyahajó. Comfort módban még rossz úton is csodálatosan vasalja ki az úthibákat. Sport állásba kapcsolva a felfüggesztés felkeményedik, illetve javul az amúgy sem lassú gázreakció.

Amikor leszáll az est, az autó újabb szolgáltatásaival kápráztat el. A belső hangulatfények színei itt is gyönyörűek, 5 féle szín közül lehet válogatni. Az egész kabin este káprázatos, igazi élmény az utazás ekkor.

Az esti vezetés igazi erénye a Ford dynamic LED fényszórója. A tv-ben korábban futó reklámban is az szerepelt, hogy a leszálláshoz készülő repülőnek mutatja az autó a meghibásodott leszállópálya fényei helyett az utat. Nem tudtunk betelni vele, annyira jó a működése, teljesen nappali fényt varázsolt az autó elé, az index ráadásul prémium modell kiváltságaként futófényes is. Itt is teljesen automatikus a lámpák működése, fényszenzorokkal vezérli a működését, még arra is figyel, hogy ne vakítsa el a szembejövőket. Csodálatos.

22092507_10212079530916799_2133057556_o.jpg

A tesztautóban teljes volt a felhozatal a vezetősegéd rendszerekből, volt itt sávtartó, tolatókamera, parkolószenzor, stb. Minden amire egy dinamikus családnak szüksége lehet a mindennapokban.

Összegezve:

A Ford egyre jobb autókkal van jelen a piacon. Csodálatos újítás volt az Aston Martin hűtőmaszk ráhúzása a családi modellekre is. A Mondeo mind megjelenésében, mind kivitelezésben, szolgáltatásaiban a jövőt képviseli. Ezzel az újonnan bevezetett ST-Line  felszereltséggel a sportos beállítottságú vevők is számolhatnak már az autóval. Nekünk nagyon tetszett az autó, egy költözést is nagyon egyszerűen le tudtunk vezényelni vele. Aki egy igazán szép kivitelű, hatalmas utas és rakterű középkategóriás autóra vágyik, az nézzen be a Ford szalonba. Garantáltan beleszeret.

img_20170827_151435.jpg

További információ: 
FORD Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

cameff_1501848501721.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8312899222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása