Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Megkönnyítenéd saját életed? Tanulj meg vezetni!

2018. július 10. - Antalfy Krisztina

Hazudnék, ha azt mondanám, kislány korom óta rajongok az autókért, hogy zseblámpa fényénél olvastam újra és újra apukám jó öreg autósújságjait – főleg, hogy soha nem is vette. Tény viszont, hogy az első autós élményem után, azonnal magával ragadott a négykerekűek varázslatos világa. Szinte áhítattal néztem Stephen King gyilkos, de annál gyönyörűbb kocsijátChristine-t. A szívverésem is felgyorsult, mikor a filmben megjelent a gyártósoron az egyetlen piros szépségként a Plymouth Fury. Ez a csodálat persze nem torpant meg az évek során, olyannyira nem, hogy a bakancslistámat kibővítettem Eleanor nevével, a legendás Mustang Fastback modellel. Ehhez azonban nem árt először megszerezni végre az évekkel ezelőtt elodázott jogosítványt.
ide_by_sideor_miles_apartbest_friends_are_foreverclose_to_the_heart_4.png

Persze könnyű annak, aki ennyi autót kap tesztelésre, mint mi, aki úgy váltogathatja az autóit, mint más az alsónadrágjait – hangzik el gyakran kedves ismerőseim szájából a már-már elcsépelt mondat. Na de mi a helyzet azzal, aki imádja a kocsikat, már egy kicsit ismeri is őket, rengeteget olvas róluk, és figyelemmel követi a régi és új modelleket, de a forgalomba nem mer kigurulni velük, mert retteg, hogy balesetet okoz, vagy kárt tesz a bennük.

movie_stills_come_to_life_in_these_captivating_cinemagraphs_27.gif

Sajnos egészen mostanáig képtelen voltam ezt a fajta a félelmemet áthidalni, és ebben még az autók iránti szenvedélyem sem segített, mindaddig amíg rá nem találtam a Mosolyzóna Autósiskolára, ahol a sikeres elsősegély és Kresz vizsga után Pető Attilának (Kreszprofesszornak) köszönhetően megkaptam vezetői oktatómnak Nagy Ferencet.

pexels-photo-374137.jpeg

Neki köszönhetem, hogy a félelmemet szép lassan felváltotta az izgalom, amit aztán lecserélt az izgatottság, majd a vágy, hogy utasból minél előbb sofőrré váljak. Bár a technikai dolgaimon van még mit csiszolni – mondjuk úgy, a piros lámpánál való elindulásom elég gázhiányos – de legalább már előrébb tartok annál, mint, amikor még csak az „iskolapadot” koptattam a Német u. 6 szám alatt.

tumblr_inline_n2i4o2qpsm1sn7vea.gif

Tudom, hogy nehéz rászánni magad valamire, ami annyira nehéznek és távolinak tűnik, mint a vezetés, de hidd el nekem, épp a félelmünk az, ami aztán motiválni fog, és végül eljuttat arra a pontra, ahol a vágyott cél – a jogosítvány  – és a hozzá kapcsolódó motiváció – unod már a buszozást, a cipekedést – jóval nagyobb lesz, mint az ismeretlentől való félelmed.

Nem azt mondom, hogy mindenkiből azonnal a legjobb vezető lesz, és mindenki elsőre átmegy a vizsgán, de ha egy jó iskolát és egy jó tanárt választasz magadnak, a sikeres vizsga garantált!

Ne hallgass másra, beszéld meg magaddal, hogy megszerzed végre a jogosítványt! S, ha kell írj egy pro és kontra listát a vezetés mellett és ellen, és meglátod a mellette szóló lista mérföldkövekkel hosszabb lesz. 

test-drive-tips-for-women-autonation.jpgKép

És miért is érdemes belevágni a jogsi megszerzésébe? 
Ha kezedben a jogsid, az életed alapjaiban megváltozik, amellett, hogy kitárul előtted a világ:

- szabaddá válsz
- mobilabb leszel
- önálló leszel
- nem függsz többé mástól
(nem kell többé párodat, férjedet, apukádat megkérd, hogy vigyen el valahová)
- nem kell többé buszra/villamosra/vonatra várnod, vagy épp utánuk futnod
- elfelejtheted végre az utálatos cipekedést
- bármikor elugorhatsz a boltba/piacra, az éjjel-nappaliba, a nagyidhoz, vagy a barátaidhoz
- oda is eljuthatsz, ahová eddig nem tudtál volna, mert nem jár arra tömegközlekedés
- az autódban elbújhatsz néha a világ elől
- könnyeben tervezheted a nyaralásokat, a hétvégi kiruccanásokat
(és még sorolhatnám ... )

Neked mit jelent a vezetés? 

candice-swanepoel-sls-amg-sexy-girl-angel-victorias-secret.gif

Én kétségtelenül a legjobb iskolát választottam: kedvesek, rugalmasak, profik és segítőkészek. Az elméleti oktatómról, Pető Attiláról és gyakorlati tanáromról, Nagy Ferencről kizárólag szuperlatívuszokban tudnék írni, de ezt most inkább kihagyom, helyette megvárom, hogy te is mielőbb megtapasztald a Mosolyzóna Autósiskola örömteli és sikerekben gazdag vezetési élményeit.

Szóval, ha valóban megkülönböztetett figyelmet és türelmet szeretnél, ha egy olyan autósiskolában tanulnál szívesen, amely merőben más, mint az összes többi, akkor ne gondolkozz tovább!

További információ:
http://autosiskola-noknek.hu/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1814095397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása