Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

KÖNYV // Borsa Brown: Az Arab

2019. január 24. - Antalfy Krisztina

Láttunk már olyat a történelemben, amikor az iszlám és a magyar kultúra között húzódó ellentétes nézetek végül vad vágyakba torkollanak, amiből persze egy szenvedélyes szerelem születik. Borsa Brown nagy sikerű könyvében is e két világ közti különbségek dominálnak, melyeket végül az a bizonyos végzetes találkozás és nagy szerelem egyesít, olyan őrjítő szerelem, amire titkon minden ember vágyakozik.
konyvajanlo_1.jpg

kép1/2/3

A könyv által egy különleges világba csöppenünk...

Vajon mekkora egy iszlám férfi szexuális étvágya? Hány feleség elég számára a boldogsághoz? Valóban elnyomásban, a csador árnyékában élnek a nők az arab világban? Az arab származású férjnek tényleg joga van rendelkeznie a felesége mindennapjairól, az öltözködéstől kezdve a közös szex gyakoriságáig? Valójában vajmi keveset tudunk róluk…

burkha_759_thinkstockphotos-506039882.jpg

kép

Így ilyen és ehhez hasonló kérdések fordulhatnak meg egy magyar ember fejében, aki csak a tévéből, vagy a hírekből ismeri az arab kultúrát. Azonban semmi sem egyszerűen fekete vagy fehér, ahogy ez a világ is sokkal tágabb és színesebb, mint azt elsőre gondolnánk. Borsa Brown Az Arab című könyve pedig tökéletes betekintést enged ebbe a fátyol mögé rejtett, különleges kultúrába, ahol a nők sokkal erősebb, divatosabb háremhölgyek, a férfiak pedig jóval kedvesebbek és engedékenyebbek, mint azt valaha is gondoltuk volna.

 

Az Arab számomra nem egy romantikus lányregény, de nem is egy fülledt erotikus olvasmány, inkább egy igazán szórakoztató könyv, mely tele van kalanddal, finom érzékiséggel és persze szerelemmel, mindezt úgy tálalva, hogy szinte minden forró pillanatot az olvasó fantáziájára bíz.

Ismerd meg az írónőt!

Borsa Brown (Szobonya Erzsébet) álnéven publikáló magyar író. Iskoláit Vácon végezte. Érettségi után egy nemzetközi multinacionális cég középvezetője lett, majd második gyermeke születése után családi vállalkozásba kezdett. Emellett online cikkei jelentek meg, elsősorban az anyaság, és nőiesség témájában. 

45007916_1769370649852639_8186107859725975552_n.jpg

Első könyve 2013-ban jelent meg az Álomgyár Kiadó gondozásában, melynek címe: A maffia ágyában. Az első kötetet követte még kettő, 2014-ben A maffia ölelésében és A maffia szívében. 2015-ben robbant be a köztudatba, Az Arab című regényével, melyet több rangos díjra is jelöltek, és ami még abban az évben az Év Könyve kitüntetést kapta. 

A könyvről

Röviden

A könyv egy nem mindennapi szerelemről szól, mely egy szaúdi herceg és egy magyar nő között bontakozik ki. Lenyűgöző történet, első oldaltól az utolsóig leköti a figyelmed, és szerintem szórakoztató irodalom kategóriában az egyik legjobb írás, amit eddig olvastam, elgondolkodtató, élvezetes és szellemes részletekkel, melyeket egy az egyben körbe fonja a fülledt erotika.

e968b21230150e2bdc57ee902d8242fe.jpg

kép

Hosszabban

A történet főszereplője Gamal, dúsgazdag királyi család sarja, herceg, olajmágnás és üzletember, aki az iszlám életforma szerint éli az életét, melyet azért megfűszereznek a luxus kiegészítők, mint az arany Rolexek, elnöki lakosztályok, méregdrága autók és álomszép nők. Arab férfi lévén ösztönösen éli az életét, úgy az üzleti, mint a magánéletben.

„Egy arab férfi úgy el van telve saját imádatával, hogy azt semmi sem teheti tönkre. Főleg nem a külsőségek. A Korán egyértelműen közli: a férfiak uralkodásra vannak teremtve. Hát akkor uralkodjunk ma a szöszin.”

maserati-levante-granlusso-my18-50.jpg

kép

Ridegsége és közönyössége csupán addig tart, amíg a sors össze nem hozza egy magyar lánnyal, Csillával. Itt és ekkor megpecsételődik Gamal sorsa, mert ez a nő több mint futó kaland, újabb numera, akit meg kell, vagy meg lehet dugni, ő az igazi.

0a08a81e1553c6ff00d658b4fc5a9671.jpg

kép

Szerelmük valódi, tabu döntögető, olykor végletekig romantikus, máskor húsba vágóan fájdalmas, de nagyon szenvedélyes és erotikától fűtött, melytől nem áll távol az intrika, a viszály, a féltékenység, mégis gyönyörű és irigylésre méltó. Na, de nem szeretnék spoilerezni, és minden lebilincselő részletet elárulni, hogy neked is megmaradjon némi izgalom, és ha eddig még nem tetted meg, mielőbb elolvasd a könyvet.

9628ca45dfeea2b45982a741d2fd124d.jpg

kép

Összességében

Nagyon tetszik az írónő szókimondó stílusa, ahogy közelebb hozza hozzánk magyarokhoz a muzulmán embereket és a muszlim vallást, amitől sokan tartanak, mert nem ismerik. Különösen élvezetes volt egy arab férfi szemszögéből megélni a dolgokat és belefolyni kicsit a szaúdi élet mindennapjaiba, ezáltal talán könnyebb is volt megérteni ezt a világot. S bár az elején végtelenül unszimpatikus volt a herceg gőgös, lekezelő, a nőket csupán használati tárgynak tekintő viselkedése, érdekes volt látni hogy fejezetről-fejezetre hogyan bontakozik ki érzékenysége a szerelemnek köszönhetően, melyet az eltérő kultúra, vallás és persze Gamal Szaud-Arábiai élete tesz mindig egyre bonyolultabbá és nehezebbé.  

Kiadó:Álomgyár Kiadó
Író: Borsa Brown
Kiadás éve: 2015

További információ:
Álomgyár Kiadó

 

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9914585838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása