Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Valódi szuperfood a hajadnak / Pantene TESZT

2019. február 07. - Antalfy Krisztina

Az élet befolyásolja a hajat, a haj befolyásolja az életet... 

Van az angol nyelvben egy kifejezés: good hair day. Nos, nálam az esetek többségében inkább a bad hair day szokott fennállni, éppen ezért igyekszem mindig a legjobb hajápoló termékeket beszerezni, kipróbálni. Ezen a téren nem vagyok egy hűséges típus, mihelyt kijön valami újdonság, máris lecsapok rá. Így került be a kosaramba legutóbb a Pantene pro-v superfood samponja, melyet - elnézve a reklámban főszereplőjének csodás hajkoronáját  - elég nagy reményekkel kezdtem használni.

ide_by_sideor_miles_apartbest_friends_are_foreverclose_to_the_heart_1_2.jpg

Az egészséges és szép haj nemcsak magabiztossá tesz, de a legújabb kutatások szerint ezenfelül még több érzelmi és pszichológiai előnyel járhat.

Termékről:

Egy nő számára egy jó haj-nap összefügghet azzal is, hogy társadalmilag hatékonynak, fizikailag erősnek, és mentálisan rugalmasnak érzi magát. Ezek, és más meglepő eredmények derültek ki Marianne LaFrance, Ph.D., a Yale Egyetem pszichológiai tanszéke professzorának kutatásából, aki a P&G-vel közreműködve évekig tanulmányozta az ún. “jó haj napok” pszichológiai hatását. A három kontinensen átívelő, 10 országban végzett 3000 fős interkulturális felmérésben 18-35 év közötti nők vettek részt.

20190204_131249-03.jpeg

A Pantene tanulmánya szerint az egészséges életmódot folytató nők valószínűleg pozitívabbak hajukkal kapcsolatban is. A testmozgás, a helyes táplálkozás, a pihentető alvás, az aktív társasági élet és a megfelelő mennyiségű pihenés a hajjal szembeni elégedettség növekedését eredményezi. A stressz-szint emelkedésével párhuzamosan ugyanakkor csökken a szép és egészséges haj érzése.

A történelem során is fontos szerepet játszott a haj a fizikai vonzalom kialakítása és az önbecsülés területén, egy jó haj-nap pedig gyakran az önbizalom forrásaként szolgált. A mai holisztikus, egészséges és aktív életmódra összpontosító világban a “jó haj-nap” és annak hatása vajon új jelentést kapott? A Pantene tanulmánya arra törekedett, hogy megértse az egészséges életmód és az egészséges haj közötti összefüggést, valamint, hogy ez a proaktív megközelítés kiterjed-e a hajápolásra.

50819618_134598074245078_2774867321936064007_n.jpg

A Pantene Superfood termékek további két értékes összetevővel bővültek: aktív antioxidánsokkal (amelyek erősítik a hajat az oxidatív stressz ellen, a Pantene aktív antioxidánsai fokozzák a haj védekezését, megkötik a  a szabadgyököket, erősítik a haj fehérjéit és a lipidek oxidatív stressz elleni védekezőképességét) és aktív lipidekkel (amelyek erősítik a haj rugalmasságát, hogy ellenálljon a haj a mindennapi stresszel szemben, a szabadalmaztatott „gélhálózati technológián keresztül” szállított lipidek beleolvadnak a rostba, hogy belülről táplálják a hajat ezen alapvető tápanyagokkal), hogy az „álom haj” pillanat elérhetővé váljon minden nő számára.

nevtelens.png

Szeretem azokat a bizonyos jó haj napokat, amikor nem kell felkössem, vagy sapka alá rejtsem a hajam, ehhez viszont szükségem van valami olyan hajápoló termékre, ami legalább két napig ápolttá, ragyogóvá és könnyen kezelhetővé teszi azt. 

20190204_131234-01.jpeg

Őszinte leszek, hosszú évekig festettem a hajam, aztán úgy 3-4 éve eljött az a pont, amikor ki kellett tiltsam az ammóniában gazdag hajfestékeket az életemből. Persze nem bántam meg, de még így is szükségem van olyan samponra, amely biztosít az amúgy is vékony szálú hajamnak némi erőt és tartást. Miután eleve nagy Pantene sampon rajongó vagyok, szinte azonnal belevágtam az új termék tesztelésébe, és eddig nagyon tetszik.

Saját vélemény a termékről:

Már több mint két hete használom, és nekem bevált, szeretem. Kevés - fél diónyi - is elég belőle egy hajmosáshoz, jól habzik, kellemes az illata, nem tolakodó, nem zavaró, szárítás után friss illat marad a hajban. 

Puha, fényes, könnyen fésülhető, formázható és kevésbé töredezett a hajam tőle. Bár nem lettem egyik pillanatról a másikra  Farrah Fawcettre a Charlie angyalaiból, de nekem már az is óriási pozitívum, hogy a tartás nélküli, vékony szálú hajam erősebbé, élettel telibbé vált a formázást követően.  

giphy_115.gif

Továbbra is a Pantene Superfood samponját használom, mert kíváncsi vagyok a hosszú távú hatásaira is.  Eddig viszont nálam 5 csillag.

Általánosságban egy jó haj-nap legalább kétszer nagyobb valószínűséggel teszi lehetővé a nők számára, hogy erősnek érezzék magukat, mint a meditáció, egy terápiás találkozó vagy a jóga.

Egyébként tudtad, hogy ha az alábbiakat betartod, máris sokat teszel a hajadért?

  • Vitaminok szedése
  • Elegendő alvás
  • Testmozgás heti 3-szor
  • Kiegyensúlyozott szexuális élet
  • Kevés stressz
  • Helyes táplálkozás (napi 3-5 adag gyümölcs és zöldség)

photo-1494390248081-4e521a5940db.jpg

Egyet ne felejts! A posztban szereplő termék csupán az általam használt és kedvelt sampont mutatja be, így természetesen a te véleményed eltérő lehet, ahogy a hajad állapota és igénye is. 

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

További információ:
Pantene 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8714613364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása