Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A MOJO új szintre emelte a zenehallgatást

2019. május 23. - Antalfy Krisztina

A MOJO Art Space keretein belül 8 kiváló hazai művész tehette le kézjegyét a márka prémium audió eszközein, hogy új szintre emeljék a zenehallgatás élményét, és a hazai művészeti szcénával való együttműködésünket. A kollekció Bálint Bianka, Birinyi Tamás, Borsi Flóra, Kiss Miklós, Oláh Anna, Pápay Fanny, Szalay Zoltán és Varga Zsolt közreműködésével készült el.

ide_by_sideor_miles_apartbest_friends_are_foreverclose_to_the_heart_24.jpg

A MOJO – designközpontú magyar márkaként – évek óta elkötelezett a feltörekvő hazai alkotók támogatása mellett. Ebben az évben a márka életre hívta a MOJO Art Space nevű kezdeményezést, melynek köszönhetően ezentúl a fiatal művészek munkái egy-egy használati tárgyra kerülve az emberek mindennapjaiban is megjelenhetnek.

balint_bianka_es_munkai.jpg

„A MOJO termékek gyártása többnyire Magyarországon zajlik, ennek köszönhetően kis darabszám esetén is piacra tudunk dobni limitált kiadású szériákat – pontosan ez történt a MOJO Art Space esetében is. A kezdeményezésnek köszönhetően, a tehetséges alkotók megmutathatják, milyen kivételes dolgok jöhetnek létre termékdesign és művészet találkozásából, sőt saját kollekciójuk kiadásával közelebb hozhatják a kortárs művészeti kultúrát a hazai közönséghez” – hangsúlyozta Mátrai Miklós, a MOJO alapítója.

bornemissza_mark_footshop.jpg

Az Art Space keretein belül nyolc különböző karakterű alkotó tehette le kézjegyét a MOJO hang- és designeszközeire. A kollekció tervezésében olyan nemzetközileg is elismert alkotók vettek részt, mint Bálint Bianka (@bianicon), Birinyi Tamás (@btworks), Borsi Flóra (@floraborsiofficial), Kiss Miklós (@kissmiklos), Oláh Anna (@annaamelie_lines), Pápay Fanny (@papayfanny), Szalay Zoltán (@insgraphizm) és Varga Zsolt (@sknd_dsgn).

birinyi_tamas_balint_bianka_borsi_flora.jpg

A limitált kiadású termékeket egy rendhagyó eseményen mutatták be, ahol az alkotókkal személyesen is találkozhatott a kíváncsi közönség. A művészek amellett, hogy bemutatták a közös kollekció egyes darabjait, a tervezői munkával kapcsolatos személyes élményeikről is meséltek.

Borsi Flóra – aki számos nemzetközi díjat nyert már egyedi képvilágával – elmondta: „Régi vágyam volt egy magyar márkával közös kollekció létrehozása, így nagyon örültem annak, amikor a MOJO megkeresett az Art Space ötletével. A munkáimat leggyakrabban műgyűjtők vásárolják, azzal viszont, hogy hétköznapi tárgyakra is rákerültek az alkotásaim, rengeteg ember mindennapjainak válhat részévé a rám jellemző vizuális világ.”

birinyi_tamas_es_munkai.jpg

„Hihetetlenül jó érzés tudni, hogy az általunk tervezett termékeket az emberek magukon fogják viselni, és ezzel ők maguk is az alkotásunk részévé válnak. Számomra teljesen új kihívás volt a használati tárgyak dizájnjának elkészítése, de úgy érzem sikerült átültetnem a grafikáimra jellemző látványvilágot a kollekció darabjaira is” – tette hozzá Pápay Fanny.

A rendezvény helyszínét a Footshop csapata biztosította, akik a MOJO-hoz hasonlóan kiemelten nagy hangsúlyt fektet a magyar kortárs kultúra támogatására.

borsi_flora_es_munkai.jpg

„Mi a Footshopnál abban hiszünk, hogy a hazai művészek támogatásával, és a hasonló szemléletmóddal rendelkező kezdeményezések segítésével aktívan támogathatjuk a lokális kultúra fejlődését. Ezalkalommal a MOJO Art Space bemutató kiállításának biztosítunk helyszínt, ami különösen kedves számunkra, hiszen az eseménnyel a nagyszerű alkotók mellett egy progresszív, értékteremtő ötletet is támogathatunk” – árulta el Bornemissza Márk, a Footshop brand marketing menedzsere.

oltai_kata_moderator.jpg

A márka rövidtávú céljai között szerepel egy olyan platform létrehozása, amin keresztül bárki létrehozhatja egyedileg tervezett MOJO termékét. A tervek szerint a pályázat részeként feltöltött munkák közül az Art Space művészei kiválaszthatnak egy alkotót, akinek szériája felkerül a márka webshopjába is.

A limitált kiadású MOJO Art Space kollekció darabjai már kaphatók a Kristóf téri Footshop üzletben, péntektől pedig a márka webshop felületén keresztül is megvásárolhatók lesznek.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr3014852250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása