Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Az adidas új szintre emeli a műanyagszennyezés elleni küzdelmet

2019. május 29. - Antalfy Krisztina

Az adidas idén újra csatlakozik a Run for the Oceans kezdeményezéshez, hogy június 8. és június 16. között együtt hívják fel a figyelmet a műanyagszennyezés megállításának fontosságára. A márka célja, hogy 2024-re kizárólag 100%-ban újrahasznosított poliészterből készült termékeket árusítsanak, ennek érdekében újabb 11 millió pár óceáni hulladékból készült cipőt terveznek piacra dobni.

0603_az_adidas_uj_szintre_emeli_a_muanyagszennyezes_elleni_kuzdelmet_foto.jpg

Az adidas idén harmadjára csatlakozik a június 8. és június 16. között zajló Run for the Oceans kezdeményezéshez, melyben a futók minden – a mozgalom keretein belül – lefutott kilométer után 1 dollárral támogatják a fiatalok környezettudatos hozzáállását fejlesztő Parley Ocean School Programot. A tavalyi évben összesen 1.000.000 dollárt gyűjtöttek az adidas futói, amellyel megközelítőleg 100.000 műanyagszennyezett övezetben élő fiatal edukációját támogatták. Idén 1.500.000 dollár összegyűjtése a végső cél.

0603_alphabounce_parley.jpg

A márka évek óta elkötelezett a környezettudatos gyártási megoldások és fenntartható anyaghasználat mellett, ebből fakadóan 2015 óta – a Parley for the Oceans kezdeményezéssel közösen – különböző edukációs programokkal és innovációkkal segíti műanyagszennyezés felszámolását, mint a Parley Ocean Plastic™-ból készülő adidas x Parley termékek.

Az első óceáni hulladékból készült termékek – melyek páronként mintegy 11 darab újrahasznosított műanyagpalackot tartalmaztak – 2016-ban kerültek a boltokba, de azóta több mint 6 millió párt gyártottak belőlük. A márka hosszú távú céljai között szerepel, hogy 2024-re kizárólag 100%-ban újrahasznosított poliésztert használjanak termékeikhez, ennek érdekében az idei évben már 11 millió pár cipőt fognak óceáni hulladékból készíteni.

Parley for the Oceans mozgalom indulásával egy időben az újrahasznosított műanyagból készült Alphabounce+ Parleymodell, illetve több új sportruházat is érkezik az üzletekbe a 2024-es célkitűzés jegyében.

További információ a kezdeményezésről az adidas.com/runfortheoceans és az @adidasrunning Instagram oldalon, illetve a #RunForTheOceans hashtag alatt. Az Óceánok Világnapján (június 8.) megrendezésre kerülő budapesti közösségi futásra az adidas Runners Budapest Facebook csoportban lehet jelentkezni; de a kilométer- és dollárgyűjtő akcióhoz június 16-ig bárki csatlakozhat a Runtastic applikáción keresztül.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1514957058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása