Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Szárnyalnak az európai LEXUS-értékesítések sztárjai

2019. július 12. - Antalfy Krisztina

A Lexus rekord mennyiségű, 40.450 új járművet értékesített 2019 első félévében Európában, ami 5%-al haladja meg az előző év azonos időszakának eredményeit. Elképesztő arány, hogy a Nyugat- és Közép-Európában gazdára találó Lexusok 95%-a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos modell volt – Magyarországon közel 100% volt ez az arány. Az szárnyaló Lexus értékesítések fontos motorját jelentette a vadonatúj UX kompakt crossover és a vadonatúj ES felsőkategóriás luxuslimuzin.
lexus_es_15.jpg

A Lexus világszintű és európai eladásai egyre növekvő ütemben gyarapodtak 2019 első félévében. Az enyhe visszaesést (-2%) mutató európai prémium piacon a Lexus 5%-al, 40.450 darabra növelte értékesítési eredményét. Néhány fontos piacon kifejezetten nagymérvű volt a növekedés, például Olaszországban (+51%), Németországban (+33%), Spanyolországban (+19%), Lengyelországban (+13%), Franciaországban (+12%) és az Egyesült Királyságban (+8%). A növekvő eladások főszereplője két vadonatúj típus volt: az UX kompakt crossover és az ES luxuslimuzin. A mindössze 5 hónapja forgalmazott UX-ből máris 8532 darab kelt el, vagyis a piac kifejezetten pozitívan reagált arra, hogy a Lexus belépett a gyorsan erősödő prémium kompakt crossover szegmensbe. A legnagyobb mérvű növekedést (+387%, 3012 darab) az ES produkálta, miután 2018 végén a Lexus bevezette a modell új generációját az Európai piacon.

lexus_es_17.jpg

2019 első félévében 28.006 (+17%) környezetbarát öntöltő hibrid elektromos Lexus talált gazdára Európában, ahol továbbra is a márka a villamosítás első számú szereplője. A Nyugat- és Közép-Európában eladott Lexusok 95%-a öntöltő hibrid hajtással kelt el. A kontinensen továbbra is a divatos NX közepes méretű SUV a Lexus legnépszerűbb modellje 11.699 darabos értékesítési eredménnyel. A márka európai csúcs SUV-jából, a 7 üléses változatban is rendelhető RX-ből 8382 darab kelt el.

lexus_es_20.jpg

A Lexus európai piacai között szerepelnek az Európai Unió országai, Norvégia, Izland és Svájc, valamint a következő keleti piacok: Oroszország, Ukrajna Kazahsztán, a kaukázusi régió, Törökország és Izrael. Az ES előző modellgenerációját csak Oroszországban és más keleti piacokon forgalmazta a Lexus.

További információ:
Lexus Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr114947520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása