Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

BIOLA természetes izzadásgátlók // TESZT

2019. szeptember 27. - Antalfy Krisztina

A kellemetlen izzadság szagot senki sem szereti, ezért szinte bármit megteszünk, hogy elkerüljük, de nem mindegy, mivel és hogyan harcolunk a rossz testszag ellen. Persze a verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hisz a test az izzadással hűti magát, de azért nem túl esztétikus látvány, ha munka, megbeszélés, vagy egy randi alkalmával izzadság folttal a ruhánkon jelenünk meg, a belőlünk áradó szagról már nem is beszélve. De vajon mi a legjobb izzadás gátló, amit választhatunk magunknak?
ide_by_sideor_miles_apartbest_friends_are_foreverclose_to_the_heart_30.jpg

Az utóbbi időben egyre több cikk és kimutatás lát napvilágot az alumíniumtartalmú dezodorok és izzadás gátlók lehetséges egészségügyi kockázatait illetően. Sajnos ebben a témában még én is nagyon bizonytalan és tudatlan vagyok. Évtizedek óta használok egy fajta dezodort, mert jó az illata és rendkívül hatásos. Ugyanakkor volt olyan barátnőm, aki épp egy golyós dezodor használata után betegedett meg – egy kisebb méretű ciszta nőtt a hónaljában. Az orvos elmondása szerint a dezodor miatt keletkezett, mert az elzárta a bőr pórusait, ezáltal az nem tudott megfelelően lélegezni és csúnya szóval „eldugult”.
img_20190927_104129-01.jpeg

Ez eléggé megijesztett engem is, ezért az utóbbi időben megpróbáltam átállni a tömegdezodorokról, valami természetesebb, test -és környezetvédő termékre, ami nem okoz semmilyen egészségügyi problémát, mégis hatásos az izzadsággal szemben. Így bukkantam rá a BIOLA Biokozmetikai termékekre, amiket volt szerencsém az elmúlt hetekben kipróbálni.

1. BIOLA Everyoung Bio Mandarin dezodor / 100ml

Termékről:

Üde, dezodorált bőrérzetet elősegítő testpermet. A teafa, eukaliptusz, citromfű és citrom illóolaja segíti a higiénikus, dezodorált bőrállapot fenntartását. A yam gyökér, kamilla és az orvosi zsálya kivonata támogatja a bőrregenerációt.

img_20190927_104420-01.jpeg

Saját véleményem:

Természetes összetevők, könnyű használat és gyógynövényes illat, amivel nekem még barátkoznom kell. Nem tudom, hogy a nagy nyári melegben hogyan teljesítene, de most az őszi hűvös napokon bevált, igaz nem is izzadok olyan mértékben, mint a 40 fokban. Használat során enyhén csípi a bőrömet - igaz frissen borotvált bőrre fújom általában - ami elviselhető, de azért lemondanék róla.

2. BIOLA Bio orvosi zsályás dezodor / 125 ML

Termékről:

Üde, friss és dezodorált bőrérzetet elősegítő, az izzadás mérséklését támogató testpermet. A teafa, eukaliptusz, citromfű és a menta illóolaja segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását.

img_20190927_104341-01.jpeg

Saját véleményem:

Elsőre nem kötöttem azonnali barátságot vele, de aztán egészen megszerettem. Tetszik az illata és jó érzés tudni, hogy aluminium mentes terméket használok. Ugyanakkor nálam nem volt annyira tartós, nem fedett olyan mértékben mint a hagyományos dezodorom. Ennek ellenére nem tudnék róla rosszat írni, hisz a nap folyamán jól bírta a munkatempóm, csak estére már kissé elfáradt...

3. BIOLA Bio Zsálya fresh krémdezodor / 50 ML

Termékről:

Üde, dezodorált bőrérzetet elősegítő, izzadást mérséklő roll-on krémdezodor. A menta és a teafa illóolaja valamint a menthol segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását. Az érzékeny bőrfelület ápolásához hozzájárul a körömvirág és az orvosi zsálya kivonata valamint a shea vaj.

img_20190927_104308-01.jpeg

Saját véleményem:

Az illata nekem nagyon tetszik, kellemes, friss, aromás, enyhén kámforos, gyógynövényes. Egy húzósabb nap kentem fel először - megbeszélés, nyolc órás görnyedés a gép előtt, meló után megint rohanás - és láss csodát, bírta az iramot. A három termék közül nekem ez vált be a legjobban. Egy dolgot mégis negatívumként említenék róla, még pedig, hogy nálam nehezen száradt fel, nem szívódik fel elég gyorsan, de legalább addig van időm meginni a reggeli kávém.

Ne feledd! Minden ember egyedi, ezért a bőre is az, így minden ember másképpen reagálhat az egyes termékekre, hatóanyagokra. 

A BIOLA márkáról:

A BIOLA Biokozmetikai Kft. egy tanúsított biokozmetikumokat gyártó kecskeméti márka, mely 1990 őszétől, mint gyógy-hatóanyagokat, mikrobiológiai starterkultúrákat és kozmetikumokat fejlesztő vállalkozás kezdte meg tevékenységét. A cég vezetője Dr. Gyovai Viola, okleveles biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa több mint 35 éves kozmetikumfejlesztői tapasztalattal rendelkezik.

 

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8615172480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása