Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

Könyvek, amelyeket a kicsik is szeretni fognak

2019. szeptember 27. - Antalfy Krisztina

Móra Kiadó újdonságai őszre

Aki azt mondja, hogy a könyvek világa eltűnőben van, szerintem hatalmasat téved. Én pl. mind a mai napig imádom a valódi, ropogós, illatos, papír alapú könyveket olvasni, és nem holmi okos készüléken, vagy tableton görgetni a fejezeteket. A könyvek üzenete világos, és én azt látom a környezetemben is, hogy az emberek még mindig imádnak olvasni, szeretnek elveszni a történetek adta fantázia világba és elbújni kicsit a világ elől a mesék lapjai mögé. És azt gondolom okos kütyük ide vagy oda, a gyerekek is rajonganak a mesekönyvekért, csupán meg kell nekik néha mutatni mi a különbség a technika és a jó mesekönyv között a különbség. 
konyvajanlo_46.jpg

Az alábbi posztban örömmel mutatom be számodra a Móra Kiadó újdonságait...

100 ÉVE SZÜLETETT RICHARD SCARRY
Idén lenne 100 éves Richard Scarry, Tesz-Vesz város megálmodója.

Ki ne ismerné a Tesz-Vesz város híres állatait, akik hol különleges járművekkel közlekednek, hol Tesz-Vesz város rejtélyeit oldják meg. Richard Scarry idén júniusban lett volna 100 éves, ezzel a rendezvénnyel az ő emlékének is tisztelgünk, hiszen az író és illusztrátor könyvein generációk nőttek fel, több mint 100 millió példányban adták el köteteit, és több tucat nyelvre lefordították.  A Tesz-Vesz város könyvekből rajzfilmsorozat is készült, amelyet itthon is láthatott a hazai közönség. 

1280_720.jpg

Az ünnepi alkalomból 3 új történettel bővítettük az olvasók kedvenc Tesz-Vesz város könyvét, a Balfogások, nyafogások Tesz-Vesz városbant, mely szeptember közepétől kapható. (3 éves kortól ajánljuk).

Október 5-én a Móra Kiadó szervezésében együtt tanulhatnak a gyerekek rajzolni Richard Scarry, Jr.-al, aki szintén illusztrátor, Huck Scarry néven alkot, Richard Scarry Tesz-Vesz város stílusában. A szerző fia, Huck Scarry, aki édesapja nyomdokaiba lépve folytatja a Tesz-Vesz város sorozatot, október 4-5-6-án Pécsett, Budapesten és Győrött tart közös rajzolással összekötött dedikálást, ahol örömmel várja a Tesz-Vesz város-rajongó kicsiket és nagyokat! 

KEREKÍTŐ ÉVKERÉK – 10 ÉVES A KEREKÍTŐ

Idén 10 éve, hogy J. Kovács Judit drámapedagógus, maga is gyakorló, háromgyerekes anyuka, elindította a Kerekítő mozgalmat. A 10. jubileumi év alkalmából egy különleges, egyben hiánypótló Kerekítő könyvet jelentettünk meg. A kötet bemutatja hazánk fontosabb jeles napjait, a hozzájuk kapcsolódó mondókákat, népdalokat, ölbeli játékokat, sőt: az évszakokhoz illő játékötletekkel és egy-egy recepttel is szolgál.

maxresdefault_12.jpg

A dalok elsajátításában kotta és letölthető hanganyag segíti a szülőket, akik a családi oldalak és a hónapsoroló kitöltésével személyessé tehetik ezt a sokszínű kiadványt. (1 éves kortól ajánljuk.)

ÚJ BRÚNÓ-KÖNYV BARTOS ERIKÁTÓL

Szeptemberben jelent meg Bartos Erika Brúnó meséi sorozatának nagyon várt második kötete, a Kistestvérek, nagytestvérek.

clark.jpg

A kistestvér érkezése mindig nagy esemény egy gyermek életében. A könyvben 8 kedves, gazdagon illusztrált mese található, melyeket együtt olvasva, nézegetve még boldogabb lehet a tesóvárás, és zökkenőmentesebbé válhat az új jövevény érkezése utáni időszak is. (3 éves kortól ajánljuk.)

RÉM JÓ KÖNYVEK OLVASÁS TANULÁSHOZ

A Móra Könyvkiadó elkötelezett az olvasóvá nevelésben, ami nem az iskolában, hanem születéskor, és nem a betűk összeolvasásával, hanem a kommunikáció megalapozásával veszi kezdetét. Ezért is karolta fel az azonos elveket valló sorozatot, amely Csájiné Knézics Anikó mesterpedagógus tapasztalatain alapuló szakmai háttérrel, Bosnyák Viktória író és Dudás Győző grafikus közös alkotásaként jött létre.

A hiánypótló Rém jó könyvek sorozat célja, hogy rövid idő alatt képes legyen a könyvolvasás élményét nyújtani a gyerekeknek, és a sikerélmény által ösztönözze az olvasástanulást.

A sorozat 8 szinten visz végig a történetmeséléstől a bonyolultabb szövegek olvasásáig – https://mora.hu/sorozat/rem-jo-konyvek

Önálló történetmesélés
Betűk felismerése
Rövid szavak kiolvasása
Hosszabb szavak kiolvasása
Szótagoló olvasás
Egyszerűbb szövegek olvasása
Szövegek olvasása
Bonyolultabb szövegek olvasása

A szerzők örömmel tartanak rendhagyó mesés-rajzos foglalkozásokat óvodai nagycsoportokban és általános iskolák alsó tagozatain:

Az egyes kötetek feldolgozásához játékos segédanyagokat itt találhat: https://mora.hu/hir/1-2-osztaly. Szintektől függően 5–10 éves korosztály számára ajánljuk

48 MÁSKÉPP IFJÚSÁGI ANTOLÓGIA

A Dávid Ádám szerkesztő ötlete nyomán született Jelen! antológia után tavaly a jövőbe, idén pedig a múltba utazhatunk. Méghozzá novellameghajtással. 13 szerző sztorija arról, mi lett volna, ha ’48-ban Petőfi, Kossuth meg a többiek nem ott, nem azt és nem úgy csinálják, ahogy. Eredeti humor, és igen átütő megközelítések ismert és fiatal szerzők nézőpontjából. (12 éven felettieknek ajánljuk).

A könyv bemutatója a Margó Irodalmi Fesztiválon lesz 2019. október 13-án 14.30-kor.

KESERÉDES NYÁR

A LOL-könyvek következő kötete egy olyan témával foglalkozik, amiről nem lehet eleget beszélni. Szekálás, szadizás, szívatás, amik már szinte a mindennapok része az iskolákban. Vajon megbánják-e a bántalmazók, s, ami még fontosabb, meg lehet-e bocsátani nekik évek múltán? Ezt a kérdést járja körül Starla Huchton lebilincselő könyve. (15 év felettieknek ajánlunk)

Fentiek mellett megjelent az idén 60. születésnapját ünneplő Asterix képregény sorozatunk 28. része, az Asterix és a varázsszőnyeg. 5 új füzettel bővült a Móra EDU termékkörünkbe tartozó miniLÜK kiadványaink kínálata, valamint 9 új foglalkoztatóval a Móra FUN kiadványainak száma.

Az új könyvekről és kiadványokról bővebben olvashatsz:
www.mora.hu

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4715174846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.