Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Kinek kell a fodrász, ha van már Rowenta-d?

2019. október 03. - Antalfy Krisztina

Tanuld meg a tökéletes haj elkészítésének titkát

Mit tudunk a leggyorsabban megváltoztatni magunkon? Naná, hogy a frizuránkat. Azonban nekünk nőknek örök probléma, hogy mindig azt akarjuk amink nincs: ha rövid akkor hosszút, ha hosszú akkor rövidet, de ha egyenes a hajunk, akkor biztos a göndör fürtökért áhítozunk, és persze fordítva. De vannak olyan pillanatok is az életünkben, amikor csak egyszerűen meg akarjuk változtatni a külsőnket, és vele együtt  frizuránk stílusát. Ehhez a legnagyobb segítséget ezúttal a Rowenta hajformázó készülékei adják, amelyekkel bátran kivasalhatjuk göndör hajunkat, de ha úgy tartja kedvünk, könnyedén varázsolhatunk szög egyenes tincseinkből nőies, laza hullámokat.   
konyvajanlo_49.jpg

Időpont: október 1. / kedd
Helyszín:
Szív utca 

A Rowenta Magyarország csapatának köszönhetően egy gyönyörű loft lakás, elegánsan berendezett falai között ismerkedhettünk meg a német márka újdonságaival és a HAJ-LAK névre keresztelt weboldallal, ahol jobbnál-jobb tippeket és ötleteket leshetünk el hajkoronánk megformázásával kapcsolatban.

tumblr_mvexo9uzfc1svh35mo1_500.gif

Ma már ugyanis abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy számtalan szépítő elektronikai eszköz közül választhatunk, melyek pár perc alatt – fodrász segítsége nélkül - képesek dús kinézetet varázsolni lelapult hajunk számára. Ezért talán nem mindegy, hogy a hatalmas kínálatból végül melyik darab mellett tesszük le a voksunkat.

Tudtad?
Átlag hét percet foglalkozunk a hajunkkal, de a lakosság 40 százalékának nincs fésűje

hajlak-report.png

Talán soha nem volt akkora jelentősége az önbizalomnak, az önmegvalósításnak és magabiztosságnak, mint manapság. Virágzó üzletág az önismeret, legyen szó minden olyan lehetőségről, amely kapcsán az emberek ki tudják magukból hozni a maximumot akár a szakmai-, akár a magánéletükben. A reklámok és híradások hatására azonban egyre többekben alakul ki hamis testkép. Nemcsak a lélek, hanem a külső is meghatározza azt, ki, mennyire él békében a világgal.
hajj.jpg

A magyar lakosság 80 százaléka odafigyel a megjelenésére, de csak minden negyedik embernek fontos ez minden helyzetben, tíz emberből négy pedig egyáltalán nem elégedett a külsejével. A hölgyeknél ez az arány még magasabb: majdnem fele negatívan ítéli meg a külsejét – áll az NRC „Nagy Magyar Hajteszt” című kutatásában[1], amelyet a Rowenta megbízásából készített. Abban azonban a megkérdezettek egyetértettek, hogy a haj határozza meg leginkább a külső megjelenésünket. A kutatásban résztvevő 18-50 év közötti nők 50 százaléka, a férfiak 38 százaléka gondolja így, ezen kívül a nőknél még a bőr állapota (31%), illetve a smink (10%) fért be a három legfontosabb közé, amely befolyásolja a külsőt. A férfiak az arcszőrzetet (28%) és a bőr állapotát (20%) említették meg. A ruházat, a testsúly, az összkép mindkét nemnél hátrébb végzett.
rowenta_hajlak_kutatasieredmenyek-2-1024x576.jpg
A válaszadók 80 százaléka bevallotta, az önbizalma is nagyobb, ha rendben van a frizurája. Nem mindegy azonban, különösen a nőknél, milyen hosszú és típusú a haj: minél hosszabb és kevésbé egyenes, annál inkább csökken az elégedettség. Mindezek ismeretében különösen meglepő, hogy hiába fontos a hajunk, naponta átlagosan hét percet foglalkozunk vele (férfiak átlag 3, nők átlag 12 percet bajlódnak vele), a nők 33 százalékának, a férfiak 56 százalékának viszont nincsen sem fésűje, sem hajkeféje.

mi83yqh458750169602c9664328990.gif

Viszonylag ritkán járunk fodrászhoz, a nők többsége a beszárítást, a simítást és a festést is maga végzi el otthon. A hajformázó eszközeinket azonban nyaralásra, vagy hosszú hétvégére is magunkkal visszük. A belföldi utazások ráadásul egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A hosszú hétvégéken megtelnek a hazai szállások, mind többen gondolják azt, hogy Magyarország határain belül is jó turistának lenni. A Staycation az új vacation! Ebben kíván segíteni a Haj-Lak együttműködés. A Rowenta októbertől számos hazai szállásra, apartmanba helyez ki prémium hajformázó eszközöket, amelyeket az oda utazók ingyen használhatnak, lehetőséget adva a magabiztos külső eléréséhez. 

„Kutatások bizonyítják, hogy a vakációzás pszichológiai előnyei két hónap után elmúlnak, csakhogy egy hosszú hétvége is megfelelő feltöltődést jelenthet bárki számára. Mi arra buzdítjuk az embereket, hogy utazzanak az országon belül is, az együttműködésben részt vevő szállásokon pedig Premium Care hajformázó termékeinkkel gyorsan és egyszerűen, a haj egészségét és fényességét megtartva készíthetik el a frizurájukat. Ma már elengedhetetlen, hogy a beauty care termékek használata során a haj egészséges és szép maradjon, a prémium termékeink fejlesztésénél még inkább figyelembe vettük a trendeket és a fogyasztói igényeket” – fogalmazott Raskó Enikő, a Rowenta country managere. Hozzátette, a technikai kialakításnak köszönhetően az eszközök könnyen használhatók, és a kasmír keratin felület argán olajjal és ionizációval nem roncsolja a hajat, növeli a formázás hatékonyságát és fényesebbé teszi a hajtincseket.

hajj_1.jpg

FANTASZTIKUS KEZDEMÉNYEZÉS A ROWENTÁTÓL: ITT A HAJ-LAK PROGRAM

A kutatás egyébként rámutatott arra, hogy a lakosság harmada érdeklődik aziránt, milyen trendek hódítanak a frizurák és az arcszőrzet terén, ebben már a fodrászon kívül segítséget nyújtanak az internetes felületek, illetve a barátok.  Persze fontos kérdés, ki, hogyan tudja kihozni magából a maximumot, melyik arcformához milyen fazon, illetve szín illik a legjobban. Sári Kata hairstylist, mesterfodrász szerint a testarány és az az, amely meghatározza, hogy kinek, milyen frizura áll jól. Magas alkatúaknak nem szerencsés a rövid haj, mert az optikailag tovább nyújtja a testet, a telteknek a nagyon kerek frizurák nem előnyösek, míg az alacsonyak esetében a nagy loknis, nagyon göndör, frufrus változatot célszerű elkerülni.

69430001_265395671083567_6668490507901488133_n.jpg

És hogy hajformázó eszközökben senki se szenvedjen hiányt egy hosszabb, vagy rövidebb magyarországi tartózkodás során sem, a minőségi hajformázó eszközeiről is híres német márka, a Rowenta több Airbnb apartmant is felszerel vadonatúj hajszárítókkal és hajformázókkal. Sőt! Az apartmanok egyedi QR-kódjait beolvasva, remek kis hajformázó videókat is megnézhetünk nyaralásunk során a mobiltelefonunkon.

„Az idén mindenféle hullám divat, de csakis a természetes hatású, hajformázó eszközökkel elért loknik a trendi. Arra azonban mindig ügyelni kell, milyen minőségű hajformázó eszközt választunk, hogy használat közben is megmaradjon a haj rugalmassága, fénye és egészséges hatást keltsen, ugyanakkor fontos, hogy tartós eredményt érjünk el. Ezt a hajformázó minősége és könnyen kezelhetősége mellett az ideális hőfok beállításával érhetjük el. A maximálisan beállítható legalacsonyabb hőmérsékleten érhetjük el a kívánt eredményt”- tette hozzá Sári Kata, aki nemcsak civilek, hanem több hazai sztár megjelenéséért is felel.

A Rowenta, éppen azért, hogy bárki könnyedén a saját mesterfodrászává váljon, több hazai beauty influencer bevonásával tutorial videot is készített a hajformázó eszközök használatáról.

További információkért és a Rowenta hajformázási tippjeiért látogasson el a rowenta.hu/hajlak weboldalra.

 christine.jpg

 

 Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

 

[1] NRC kutatás a Rowenta megbízásából a hajápolási szokásokról, amely 2019. július-augusztusban végeztek el. Mintanagyság 1000 fő, 18-50 év közötti magyar lakosság körében

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5015190686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása