Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 dolog, ami boldoggá tehet

2019. október 26. - Antalfy Krisztina

Apró örömök a mindennapokban

Az idő csupán egy szám, nem engedhetjük meg magunknak, hogy az határozza meg életünk mindennapjait, a boldogságunkat és a jelenünket. Tudom, nehéz az idő múlását nem figyelembe venni, hisz eleve egy minden téren felgyorsult világban élünk, így csak nagyon ritkán tudjuk élvezni a mindennapjainkat, a megélt örömteli pillanatokat, mert mindig valami többre, valami jobbra vágyunk, s eközben elhalasztjuk az életünk pozitív élményeit. 
boldogsag_14.jpg

Az élet nyugalma és örömteli pillanatainak megélése érdekében azonban meg kell tanulnunk kicsit lassabban élni azokat a bizonyos rohanó hétköznapokat úgy, hogy mindeközben megpróbáljuk értékelni mindazokat a dolgokat, melyeket sokan oly természetesnek vesznek az életük során: egészség, önellátás, otthon, munka, barátok.  

Mi magyarok ahelyett, hogy inkább annak örülnénk amink van, mindig csak kesergünk, panaszkodunk és olyan dolgok után sírunk amink nincs.  

photo-1501747315-124a0eaca060.jpg

Persze hazudnék, ha azt mondanám, én mindig elégedett voltam az életemmel, hisz én is  gyakran felállítottam egy-egy képzeletbeli rangsort magam számára, amiben az esetek többségében inkább hátra, a sor végére helyeztem magam, mint inkább előre. Tény, ha nem hajtana a vágy a fejlődés iránt, akkor valóban megragadnék egy bizonyos szinten, és így képtelen lennék előbbre jutni az életben, de ez a fajta fejlődés iránti vágy már nem egyenlő nálam a tökéletesség állapotának hajszolásával. Ma már tudatosan és fokozatosan teszek lépéseket önmagamért, a vágyott céljaimért, és attól mert nem sikerül valami elsőre, még nem görcsölök rá, csupán kicsit megpihenek, majd egy másik alkalommal ismét megpróbálom. 
photo-1484075449844-e945b251559e.jpg

Mindeközben pedig időt teremtek magamnak mindarra, ami feltölt, ami boldoggá tesz: bűntudat nélküli  pihenésre, önfeledt kikapcsolódásra, a valódi barátokra, kedvenc hobbimra, hosszas együttlétekre. Egyszóval olyan dolgokra, amelyeket már rég nem csináltam, vagy épp azokra, amiket már rég ki akartam próbálni, csak valahogy sosem volt rá időm.

Közhelyes vagy sem, de ezekben az örömteli pillanatokban valóban lelassulhat az idő, megszűnhet az aggodalom, az örökös menekülés érzése, helyét pedig átveheti a nyugalom, a minden jól van most így ahogy van hangulat...

A fenti kis gondolatmenet után jöjjön ismét néhány örömteli ötlet, melyekkel bízom benne, hogy Neked is adhatok egy kis löketet a nehezebb napokra, és ezen felbuzdulva Te is összeállítod végre a saját kis boldogság listádat.

Ezt hallgasd közben!

 Hidd el, a boldogság valóban tanulható!

♥ Hétfő 

fall_is_my_favorite_season_64.jpg
♥ Kedd
fall_is_my_favorite_season_65.jpg

♥ Szerda
fall_is_my_favorite_season_66.jpg
♥ Csütörtök 

fall_is_my_favorite_season_1_10.jpg
♥ Péntek

fall_is_my_favorite_season_2_3.jpg

Neked mi tette boldoggá a heted?

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_  

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8315262362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása