Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Hármat is besöpört az Év Autója díjból a Peugeot

2019. november 12. - Antalfy Krisztina

Nívós versenytársak ellenében bizonyult kategóriája legjobb újdonságának a Peugeot három típusa Nagy-Britanniában. A Peugeot 208-ast a mintegy egymillió felhasználóval rendelkező Carwow szerkesztőségi szavazásán találták az év legkiválóbb városi autójának, míg a Peugeot Rifter / Partner modellpáros az 1972-ben alapított Parker’s lapcsalád internetes kiadványánál nyerte el az év legjobb közepes méretű családi autója, illetve az év legjobb kompakt kishaszonjárműve díjat.
rifter_6.jpg

Az elmúlt években tucatnyi rangos elismerésben részesültek a Peugeot újdonságai, 2017-ben az Év legjobb városi crossoverének kikiáltott Peugeot 2008-astól (Auto Express Driver Power) a számos különböző fórumon az év autójának megválasztott Peugeot 3008-ason és a What Car? magazin által egymás után kétszer is az év legjobb nagyméretű szabadidőjárművének kikiáltott Peugeot 5008-ason át az idei párizsi autószalonon az év legszebb újdonságaként értékelt Peugeot 508-asig. Most két vadonatúj termékcsaládon volt a sor, hogy a dobogó legfelső fokára álljon.
large-15855-peugeotrifter.jpg

A második generációs Peugeot 208 a Carwow.co.uk oldal 2020. Év Autója versenyén érdemelte ki az év legjobb kisautójának járó „Kis Legenda” díjat. Az autóvásárlók és -kereskedők között innovatív kapcsolatot teremtő, egyedülálló séma szerint működő közvetítő oldal szerkesztői szerint a Peugeot 208 „a kategória egyik legkiválóbb utasterét kínálja, kiemelkedő technológiai tartalom, valamint nagy teljesítményű, ám takarékos motorok mellett – mindezt ésszerű áron.” A Carwow szakértői azt is kiemelték, hogy a Peugeot 208 „az egyetlen olyan kisautó, amely benzin- és dízelmotor mellett egy kiváló, tisztán elektromos hajtáslánccal is elérhető.” A Peugeot 208 képességeiről talán mindennél többet elárul, hogy a legdivatosabb szegmensekbe tartozó vetélytársakat: a Renault Zoe villanyautót és a Volkswagen T-Cross városi crossovert előzte meg a dobogón.
peugeot_newpartner.jpg

Az 1972-ben árinformációs kiadványként alapított Parker’s Car Price Guide 1998 óta van jelen az interneten, és mára a brit autós sajtó egyik meghatározó oszlopává vált. A havonta hárommillió látogatót vonzó weboldal szerkesztői tizenkét személyautó- és négy haszonjármű-kategóriában választják meg minden évben az időszak legkiválóbb újdonságát.
peugeot_partner_2019.jpg

A városi áruszállítók között a Peugeot Partner és testvérmodellei innovatív és praktikus megoldásaiknak köszönhetően végeztek az élen, megelőzve a Ford Transit Connectet és a Volkswagen Caddy-t. „Kiemelkedő (adott esetben akár egy tonnát is meghaladó) teherbírásuk mellett modern technológiai megoldásokkal kínálnak megoldást a felhasználók életét régóta megkeserítő problémákra. Ilyen például az a kamerarendszer, amellyel a teljesen lemezelt kivitelek vezetői is akadálytalanul szemmel tarthatják a jármű mögötti területet” – írta indoklásában a Parkers szerkesztő bizottsága. „A képet tágas belsőtér, komfortos rugózás és opciós funkciók széles kínálata teszi teljessé: a Partnerrel hosszú távon is egyszerűnek ígérkezik az élet” – zárták indoklásukat, hozzátéve, hogy az EMP2 személyautó-platformra épülő autó személyautós viselkedése és vezethetősége mellett igazi strapabíró munkaeszköz.

peugeot_partner_2019_d.jpg

Pontosan ezeknek a kiegyensúlyozott jellemzőknek köszönheti a Peugeot Rifter, a Partner személyszállító kivitele, hogy győzni tudott a közepes méretű családi autók között. A modell gigantikus csomagteréhez magas szintű szolgáltatások társulnak, ami univerzális zsenivé teszi abban a kategóriában, ahol többek között a Škoda Karoq crossovert és a Volvo V60 prémium kombit utasította maga mögé. Értékelésükben a Parker’s szakértői külön hangsúlyozták: „az autó legfőbb aduja a kiemelkedő helykihasználás, amely a viszonylag kompakt karosszériában utasnak és csomagoknak egyaránt hatalmas helyet biztosít, míg a be- és kiszállást a hátsó tolóajtók teszik komfortossá. Az autó akár hétszemélyes kivitelben is megvásárolható, a csomagtartó padlója mélyen van, így kicsit kell csak emelni. A Peugeot Rifter nem magától értetődő győztes, és nem is a legsikkesebb, de egyetlen autót sem találtunk méltóbbnak a győzelemre.”
rifter_11.jpg

A Peugeot Rifter kiemelkedő praktikumát mi sem mutatja jobban, hogy megosztott második helyen végzett a hétszemélyes autók között, a nála jóval tágasabb, fényűzőbb és drágább Mercedes V-osztály mögött, illetve BMW X7 mellett. „A Peugeot igazán ötletesen integrálta a harmadik sori üléseket a Rifterbe. Ezek a rövid variánshoz is rendelhetők, de értelemszerűen célszerűbb a nyújtott karosszériával társítani azokat, hiszen így jól kihasználható csomagtartót is kapunk a hét felnőtt szállítására alkalmas autóban. A beszállást a szélesre nyíló tolóajtó, valamint a könnyen lehajtható második sori ülések teszik egyszerűvé.” – méltatták az újságírók a Góliátok között helytálló Dávidot.
rifter_12.jpg

Ugyancsak dobogósként zárta a megmérettetést a Peugeot Expert. A közepes méretű haszonjárművek körében a Ford Transit Connect és a Volkswagen Transporter méltó ellenfelének bizonyult Expert „a szegmens egyik leginnovatívabb képviselője, amely kategóriaelső teherbírással, rendkívül takarékos motorokkal és három különböző karosszériahosszal lép szorítóba. Sőt, olyan, személyautóktól megszokott komfortszolgáltatásokat is nyújt, mint a motoros mozgatású, kéz nélkül nyitható oldalajtók vagy a head-up kijelző.”

Illusztrációk: Peugeot, CARWOW, Parkers
További információ:
Peugeot

Köszönöm, hogy elolvastál.
christine_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr2215305210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása