Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Megérkezett a RESERVED legújabb kapszula kollekciója

2020. április 23. - Antalfy Krisztina

Reserved RE.DESIGN tavasz-nyár 2020

A természet csodálata és az emberekkel közös harmóniája ihlette a Reserved 2020-as tavaszi-nyári RE.DESIGN kollekcióját, központi eleme a csillapíthatatlan víz, mely az élet és az újjászületés szimbóluma is egyben. S hogy miért volt tökéletes választás ez a márka tervezőinek? Fénye, selymessége, nyughatatlansága, transzparens tulajdonsága, lenyűgöző fényjátéka, mely a felszínen visszatükröződő eget mutatja kimeríthetetlen inspirációt nyújtott számukra a kollekció megálmodásakor. Ez az erő köti össze az embereket a természettel és mossa el az állandóság és a mulandóság határvonalait.

20200313_wieczorek0145_k_1.jpg

Shakespeare Ophelia-ja volt a központi, képi, inspiráció - ahogy azt John Everett Millais festményén láthatjuk - hosszú, virágokkal, dekorált ruhát visel a víz felett lebegve. A márka újraértelmezi ezt a varázslatos világot, egy nagyon modern, mégis kortárs megközelítéssel. Innen erednek az elmosódott mégis mozgalmas, alga, vízi -és lebegő virágok fekete árnyalatai - mintha egy barokk festmény bontakozna ki előttünk. Az elbűvölő minta fényes szatén - és sportos nylon anyagokon is megjelenik a kollekcióban, melyekből készültek maxi ruhák,
látványos nyakrésszel, blúzok stílusos, puffos ujjakkal, midi szoknyák és leggingsek is.

yx274-mlc-001_1.jpg
A tervezők látszólag olyan stílusokat kombináltak, melyek első ránézésre ellentétesek egymással és mégis, a 2020-as Reserved RE.DESIGN kollekcióban tökéletes harmóniába kerülnek. A klasszikus szabásvonalak és a sportos elemek kombinációját figyelhetjük meg (nylon, húzózsinórok, crop top-ok és praktikus elnagyolt zsebek), csakúgy, mint a romantikus, éteri nőies stílus megjelenését (sifon, áttetsző anyagok, kifinomult virágminták). Ez a tudatos játék a színek választásban és kombinációban is nyomon követhető: figyelemre méltóan egyensúlyoznak a mély fekete, a klasszikus bézs, az intenzív rózsaszín, a fehér és púderes pasztell színek között (kék, sárga, lila).

yx579-04x-003_1.jpg

A RESERVED nem retten vissza, ha az új trendek követéséről vagy diktálásáról van szó – mindezt úgy, hogy közben olyan technológiákon dolgozik és fejleszt, melyekkel a ruha -és ékszergyártás környezettudatossá is válhat - olyan innovatív technológiák alkalmazásával teszi, mint a fogyasztói hulladék felhasználása (műanyag palackok), gyártási ciklus lezárása, a víz és energia felhasználásának csökkentése, és az üvegházhatású gázok csökkentése.

yx111-42x-001_1.jpg
A 2020-as RE.DESIGN kollekció egy izgalmas utazásra kalauzol el minket, ahol megismerhetjük a szezon legújabb trendjeit. A márka tervezői folyamatosan nyomon követik, a világ legjelentősebb divat kifutóinak történéseit – ezért azonnal követik a folyamatosan változó trendeket és irányvonalakat. Ennek köszönhető, hogy a legutóbbi Reserved vonal bővelkedik a legfrissebb stílus -és trendvonalakkal: sötét romantika, modern vintage és a nagyon felkapott fehérnemű szerű viselet.

zm595-mlc-001_1.jpgA márka tervezői nemcsak ezeket az irányvonalakat használták fel a tervezés során - tovább mentek és beemeltek egy másik, kiemelkedő inspirációs vonalat, a kortárs művészetet – pontosabban azon művészek munkáiból merítettek inspirációt, akik a térrel és az emberi érzékeléssel foglalkoznak. Elmossák a normális érzékelés határait, nincs éles különbség a valóság, az ismert, az illúzió és az álmok között. Ólafur Elíasson absztrakt installációinak hatását, Peter Doig’s festészetét és mindenek felett Ann Veronica Janssens csillogó tenger illúziójának hatását fedezhetjük fel a kollekció különböző darabjain. A munkáik hatása az anyagválasztásban és a mintákban is visszaköszön – könnyed, fénylő, áttetsző anyagok vagy a gyönyörű fényvisszaverő nylon.

20200313_wieczorek0167_k_1.jpg
A kollekciót eredeti és ötletes kiegészítőkkel dobták fel, melyek, igazán nyárias hangulatot kölcsönöznek az összeállításunknak. Fényvédős halászsapkák, szandálok átlátszó sarokkal (vastag négyszögletes vagy ovális), üveggyöngyökből fűzött táskák, kagyló mintájú csattok és praktikus övek kis oldaltáskákkal tökéletesek egy vízparti kirándulásra vagy egy tikkadt nyári napra a városban.

20200313_wieczorek0151_k_1.jpg
Hasonló irányvonal dominálnak a Reserved 2020-as tavasz-nyári RE.DESIGN férfi kollekciójában is. A kortárs művészet vonalán tovább haladva a laza, trendi kaliforniai szörfösök stílusa jelenik meg. A kicsit sportos, utcai stílus tökéletes összhangban van a könnyed, mégis alkalmi stílussal. Színeiben megjelenik a lila, a rózsaszín, a türkiz, a zöld, a tenger kék és a lime zöld.

unnamed_69.jpg
A kollekció fantázia szerű, mágikus, tündérmese karaktere tökéletesen visszaköszön a kampány képi világában. A színes képek halvány megvilágításában egy misztikus világ jelenik meg előttünk, mely valójában egy csodálatos, határok nélküli álomvilág. Maga a háttér életre kel és tökéletes helyszínévé válik a kampányfotózásnak – a Monet ihlette rózsaszín liliomoknak köszönhetően mintha egy igazi impresszionista festménybe csöppentünk volna.

Kampány:
Fotók: Bartek Wieczorek
Modellek: Nandy Malaïka Nicodème, Aaron Shandel
Styling: Ewelina Gralak
Smink: Wilson
Haj: Kacper Rączkowski
Set Design: Ania Witko

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr2815635034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása