Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 gyönyörű Down-szindrómás modell

2020. július 19. - Antalfy Krisztina

A szépségnek ezer arca van

Egy igazán különleges szépséget választott idén a Gucci Beauty, a legújabb Gucci L'Obscur szempillaspirál arcának. A 18 éves Down-szindrómás modellt, Ellie Goldsteint egy olyan modellügynökség közvetítette ki a neves divatmárkának, akik a társadalmi érzékenyítés jegyében mindent elkövetnek, hogy a médiából eddig kirekesztett, alul értékel, nem épp szokványos modellek is főszerephez jussanak.

1593714357_ellie-goldstein-the-model-with-down-syndrome-face-of-gucci-1536x864.jpg

kép

Szerencsére a  divatvilág egyre gyakrabban alkalmaz kampányaihoz Down-szindrómás modelleket. 2018-ban pl. az American Eagle fehérnemű mára egyik leányvállalata azzal hívta fel az emberek figyelmét, hogy az #AerieREAL kampányhoz a világbajnok tornászt, Chelsea Werner-t, az USA speciális olimpiai bajnokát választották, aki szintén Down-szindrómás. Ezzel is népszerűsíteni szerették volna a nem sztereotip szépségkoncepciókat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Facing the sun is a choice a sunflower makes every single day �

Chelsea Werner (@showtimewerner) által megosztott bejegyzés,

Az alábbiak el is hoztam öt egyedülálló szépséget, akikre érdemes lesz odafigyelnünk a jövőben...

Madeline Stuart

Madeline egy egyedülálló modell, Brisbane-ből, Ausztráliából. A lányt a sajtó nemcsak szupermodellnek, de a világ első Down-szindrómás topmodelljeként  nevezte. Ez a hihetetlenül bátor, gyönyörű és tehetséges fiatal nő elképesztő sikereket ért el rövid idő alatt, úgy Ausztráliában, mint nemzetközi szinten egyaránt. Karrierje 2015-ben indult el, miután egy fitneszruházati márka és egy táskamárka is reklámarcának szerződtette, majd még abban az évben a New York-i divathéten is debütált. A 23 éves lány ma már főállású modell, és rendszeresen szerepel a legnagyobb divathetek kifutóin.

Ellie Goldstein

A 18 éves brit lány az első Down-szindrómás modell a Gucci luxusmárkánál. Essexben, Ilfordban nőtt fel, mindig is híres akart lenni: „Nagyon szeretem a figyelmet” - mondta a Vogue-nak. S annak ellenére, hogy születéskor diagnosztizálták nála a Down-kórt, Ellie soha nem hagyta, hogy állapota befolyásolja az életét. Miután úgy döntött, hogy modellként akar érvényesülni, 15 éves korában aláírta első modell szerződését a Zebedee Management-nél. A Gucci Beauty kampányában való szerepléssel az volt a célja, hogy felhívja a világ figyelmét a hozzá hasonló nőkre. 

Sofía Jirau

A legtöbb ember hamar lemond gyermekkori álmairól a kudarcoktól való félelem miatt, ám Sofía Jirau nem a legtöbb ember. Öt éves korában Jirau már tudta, hogy modell és vállalkozó szeretne lenni. 22 éves fiatalként a puerto rican-i lány mára elismert modell és sikeres üzletasszony, aki az idei New York-i divathéten is szerepelt. Mindemellett saját divatmárkája is van, webshopjának pedig az I love you nevet adta, ez ugyanis a kedvenc kifejezése, ami egy nagy örömkiáltás a részéről az egész világnak.

Kate Grant

Kate 19 éves korában hívta fel először magára a figyelmet, amikor Down-szindrómás modellként részt vett a Belfast Fashion Week-en. Tavaly a Benefit Cosmetics kampányarca lett, a márka egyik szemceruzáját reklámozta. És mindemellett a "Cookstown közösségnek nyújtott szolgáltatásokért" elnyerte a Brit Birodalmi Medált (BEM). 

Georgia Furlan Traebert

Minden egy fotóval kezdődött, amikor a 14 éves, brazil Georgia Furlan Traebertről az édesanyja feltöltött egy bájos képet a közösségi oldalára, aminek akkora sikere lett, hogy hamarosan több modellügynökség is felkereste őket. A lány azóta több modellszerződést is kapott és divatfotózásokon, reklámokban szerepel. A fiatal lány bebizonyította, hogy betegsége nem állíthatja meg az álmait.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Você não precisa ser perfeito para ser INCRÍVEL�

Georgia Furlan Traebert (@georgiafurlan.oficial) által megosztott bejegyzés,

 

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_  

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1116040162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása