Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Megújul a Toyota Land Cruiser

2020. augusztus 29. - Antalfy Krisztina

Kevés olyan ikon van az autóiparban, mint a Toyota közel hét évtizedes múltra visszatekintő terepjáró legendája, a most megújuló Land Cruiser. A modell a jövőben egy erősebb 2,8 literes dízelmotorral is elérhető lesz: a 204 LE/150 kW-os teljesítményt és 500 Nm-es forgatónyomatékót kínáló új erőforrással az autó 3 másodperccel hamarabb, 9,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

uj_toyota_land_cruiser_2.jpg

A Stop & Start technológiának köszönhetően az átlagos üzemanyag-fogyasztás 7,0 l/100 km-re, a CO₂-kibocsátás pedig 192 g/km-re csökken. A felfrissített multimédia rendszer erősebb szoftverrel és gyorsabb kijelző-reakciókkal, Apple CarPlay® és Android Auto™ kompatibilitással igyekszik az ügyfelek kedvében járni, míg a biztonságról a második generációs Toyota Safety Sense gondoskodik majd, amely már a továbbfejlesztett gyalogos- és kerékpáros-felismerő PCS-t, és az intelligens adaptív sebességtartó automatikát is tartalmazza majd. Az új Land Cruiser mindezeken felül egy különleges, Black Pack kivitelben is elérhető lesz, amely  egyedi külső és belső stíluselemekkel teszi azonnal felismerhetővé az autót.
uj_toyota_land_cruiser_4.jpg

A Toyota közel 70 éves múltra visszatekintő, legendás Land Cruiser modellje mindig is különleges ajánlatnak számított a szegmensben, ami kimagasló megbízhatóságának, minőségének, tartósságának, hibátlan terepképességeinek, lenyűgöző luxusának, utaskomfortjának és presztízsének köszönhető. A világ több mint 190 országában kapható Land Cruisert szinte mindenütt az egyik legkeményebb és legmegbízhatóbb terepjáróként ismerik, és számos európai országban ez a modell áll a szegmens értékesítési listáinak élén. A felfrissített, 2020-as Land Cruiser még inkább rászolgál erre a megbecsülésre: 2,8 literes dízelmotorja most még erősebb lett, és az autóban megjelent a Stop & Start technológia; a multimédia-rendszer és az aktív biztonsági technológiákat egységbe fogó Toyota Safety System modernebb lett, és a kínálatban megjelenik a különleges stíluselemeket kínáló Black Pack csomag is.

uj_toyota_land_cruiser_3.jpg

A jól bevált, 2,8 literes, négyhengeres, DOHC 16 szelepes, közös nyomócsöves motornak mind a teljesítménye, mind a forgatónyomatéka magasabb lett. A blokk legnagyobb teljesítménye 27 lóerővel nőtt, így a motor 204 lóerőt teljesít 3000-3400 1/perc fordulatszámon, a legnagyobb forgatónyomaték pedig 50 Nm-rel, azaz 500 Nm-re gyarapodott, ami már az 1600-2800 1/perc fordulatszám-tartományban rendelkezésre áll. A 6 fokozatú automata sebességváltóval felszerelt Land Cruiser végsebessége 175 km/óra, és az autó 9,9 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órás tempóra, ami 3 másodperces javulást jelent az eddigi értékhez képest. Ugyanakkor a Stop & Start technológia alkalmazásával sikerült csökkenteni az átlagos üzemanyag-fogyasztást (0,7 literrel, 7,0 l/100 km-re) illetve a CO₂-kibocsátást (18 g/km-rel 192 g/km értékre).

uj_toyota_land_cruiser_1.jpg

A Toyota szakemberei az autó felszereltségét is tökéletesítették, felfrissítve a multimédia rendszert, ami erősebb szoftvert és gyorsabban reagáló képernyőt, multi-touch kijelzőt és személyre szabható nyitóképernyőt kapott, és a berendezés immár kompatibilis az Apple CarPlay® és az Android Auto™ rendszerekkel is. A multimédia ezen felül one-box keresést, kapcsolt szolgáltatásokat és over-the-air térképfrissítést is kínál. A kapcsolt szolgáltatások közt olyan tételek szerepelnek, mint a valós idejű, intenet-alapú közlekedési jelentések, a Google online keresés, vagy éppen a sebességmérő kamerákról, parkolóhelyekről, üzemanyagárakról és időjárásról szóló információk. A Land Cruiserben megjelennek a második generációs Toyota Safety Sense aktív biztonsági technológiái is, például a gyalogosokat éjjel-nappal, a kerékpárosokat pedig nappali fénynél felismerő ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS) vagy az intelligens adaptív sebességtartó automatika. A fontos technológiai újítások mellett a Land Cruiser most még markánsabb stílust és még komolyabb presztízst kínál vásárlóinak, akik ezentúl a különleges Black Pack csomagot is megrendelhetik. Az új, opcionális ‘Black Pack’ többek közt teljesen sötétített krómozású hűtőrácsot és hátsó díszlécet kínál, valamint fekete ködfényszóró-foglalatokat, külső tükörburkolatokat, ajtódíszléceket, valamint áttetsző hátsó lámpabúrát. Az utastér látványos eleme az egyedi fekete középkonzol és kardánalagút.

Nincs még egy SUV, ami a terepképesség és az országúti teljesítmény olyan kombinációját kínálja, mint a 2020-as Land Cruiser. Minden eddiginél erőteljesebb megjelenésével, élvezetesebb teljesítményével és magasabb szintű fedélzeti technológiáival ez a luxusterepjáró páratlan ajánlatnak számít a kategóriában. Bárhová szeretnél is eljutni, a Land Cruiser elvisz Téged oda. És vissza is hoz.

További információ:
Toyota Hungary

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr216193160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása