Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Részt vennél a LEXUS rajztanfolyamán?

2020. szeptember 14. - Antalfy Krisztina

A világ vezető környezetbarát luxusautó gyártója, a Lexus jól ismert modelljeinek lenyűgöző, egyszerre letisztult és futurisztikus formavilágáról. A nemzetközi dizájnvilág élvonalában jegyzett autógyártó most globális közösségi programjának keretein belül különleges kezdeményezést, egy nem mindennapi rajztanfolyamot indít útjára, amelynek keretében a világ egyik legelismertebb dizájnere, a Lexus világszintű formatervezési igazgatója, Koichi Suga lépésről lépésre mutatja be, hogyan kell autókat rajzolni.
lexus_rx.jpg

A Lexus által nemrégiben útjára indított Lexus Creates nevű kezdeményezés innovatív és szórakoztató tevékenységekbe vonja be az érdeklődöket a sorozat témái egytől egyig kapcsolódnak a Lexus formatervezéssel és kézművességgel kapcsolatos értékeihez, és ráirányítják a figyelmet a márka kreatív partnereire is.  A sorozat ezúttal egy rajztanfolyammal folytatódik, amit a Lexus globális formatervezési igazgatója, Koichi Suga tart, aki segít a nézőknek elsajátítani azokat a rajzolási fogásokat, amelyekkel megfelelően tudnak ábrázolni egy autót.

lexus_lc.jpg

A neves dizájner útmutatásával a lelkes amatőrök a Lexus zászlóshajó kupéját, az LC 500-ast rajzolhatják le. Koichi Suga volt egyébiránt a a vezető formatervező az ötödik generációs Lexus LS zászlóshajó limuzin fejlesztési folyamatában is. Kreatív megközelítésének köszönhetően a luxuslimuzin formája karcsú és látványos lett, méltó képviselőjeként a márka merész formanyelvének.

A teljes videó az alábbi linken tekinthető meg:

„Formatervező vagyok, ezért a rajzolás mindig is alapkészség volt számomra, és végtelenül élveztem azt a magas szintű kreativitást, amit a rajz lehetővé tesz. Az emberek azt gondolják, hogy ez egy különleges képesség. Én viszont azt gondolom, hogy bárki megtanulhat rajzolni, és ezáltal kiélvezni a gondolatok kifejezésének ezt a kötetlen formáját. A stílustól vagy a képességektől függetlenül nagyon komoly mentális és érzelmi előnyökkel jár, ha az emberek megtanulják az önkifejezés valamilyen módját.”  - avat be Suga.
lexus_ls_rajz.jpg

Ezen a videotanfolyamon Suga lépésről végig vezeti a nézőket az autóipari rajzolás alapjain. Csupán papírt és ceruzát használva, egyszerű vonalakkal és könnyen érthető instrukciókkal kelti életre az LC 500-ast, miközben fellebbenti a fátylat az autóipari formatervezés érdekes folyamatairól.
lexus_nx.jpg

Bár már évtizedek óta tervezek járműveket, mégis úgy érzem, hogy a rajzolás ma is pontosan olyan izgalmas és megnyugtató dolog, mint amikor kisdiákként elkezdtem autókról álmodozni.” – árulja el Suga, aki azt is kihangsúlyozza, hogy ezekben a nehéz időkben a kreatív gyakorlatok kifejezetten segítenek kikapcsolódni.

További információ:
Lexus Hungary

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7616200730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása