Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Életre keltették Sisi királyné legendás hajpakolását

2020. szeptember 15. - Antalfy Krisztina

Prémium kozmetikum formájában született újjá Sisi királyné eredetileg konyak és tojássárgája keverékéből készült hajpakolása. A legendás hajápoló kezelést a Sisi fodrászáról, Fanny Angererről elnevezett ANGERER Fodrászat alkotta újra.

sissifateful-1957-sissi-hairdown.png

Sisi híres volt földig érő csodálatos hajkoronájáról, melyet gondosan ápolt. A királyné hajához csak fodrásza, Fanny Angerer érhetett. A hajmosás egy egész napos procedúra volt, melynek során konyakból és tojássárgájából készült pakolással ápolta a hajzuhatagot.

„Amióta először hallottunk Sisi konyakos-tojásos pakolásáról, azóta azt találgattuk, vajon tényleg működhetett-e? Nem hagyott minket nyugodni és utánajártunk. Kiderült, hogy a konyak és a tojássárgája valóságos csodaszer a hajnak. Nem véletlenül esett erre a királyné fodrászának választása. Tudták mit csinálnak!” – mondta Török Tamás a termékfejlesztés vezetője, az ANGERER Fodrászat ügyvezetője.

ofelsege_osztrak_erzsebet_csaszarne_szemelyes_fodrasz.jpgŐfelsége osztrák Erzsébet császárné személyes fodrász

A tojásban lévő lecitin egy természetes, zsírszerű anyag, a foszfolipidek egyike. Segít a haj természetes fényének, felületi sérüléseinek helyreállításában, a hajat lágy tapintásúvá teszi. A konyakban található tannin pedig antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, ami megakadályozza a sejtek károsodását, valamint segíti a hajszerkezet állapotának megőrzését és a hatóanyagok bejuttatását a hajszálakba.

A legenda újjászületése

Az eredményeken fellelkesedve belevágtunk, hogy újjáalkossuk, illetve a mai kor elvárásainak megfelelően továbbfejlesszük Sisi királyné legendás hajpakolását. Hónapokig tartó munka eredményeként született meg a tojás és konyak hatóanyagaival, tannin és lecitin hozzáadásával készült ANGERER SISI hajpakolás – mondta Török Tamás.

flnsbbtg.jpegA tojás és konyak hatóanyagain felül a SISI hajpakolás számos jótékony összetevőt, shea vajat, kókuszolajat, jojobaolajat és keratint is tartalmaz. Hatóanyagai helyreállítják a hajszálak szerkezetét, kijavítják azok felületi sérüléseit, táplálják és megerősítik a hajat, valamint megelőzik a hajvégek töredezését. Használatával a haj fényes és erős lesz, valamint könnyen kezelhető és jól formázható marad.

sissi-1955-sissi-franz-1stmtg-cls.pngA SISI hajápoló kezelés

A professzionális SISI szalonkezelés egy harminc perces „hajwellness” program. A legjobb eredmény érdekében a hajnak természetesen tisztának kell lennie, ezért a kezelést egy alapos hajmosás előzi meg. Ezután következik a SISI kezelés első, előkészítő lépése, amikor egy különleges hajszerkezet javító elegyet dolgozunk el a fejbőrön és a hajszálakon masszírozó gép segítségével. Ezt egy rövid öblítés követi, majd második lépésként a kezelést a SISI hajpakolás koronázza meg, ami a teljes hajhosszra és a hajvégekre kerül fel, hatékonyságát pedig klimazon növeli. Végül alapos öblítés után következhet a frizura kialakítása – ismertette Vass Edina az ANGERER Fodrászat vezető fodrásza.

tumblr_pecdr8qfnq1v1oo6no1_640.jpgSissi és Fanny, Alice Negri illusztrációja


Hogyan ápold a hajad otthon, mint Sisi?

Alkalmazzuk a három lépéses hajápolást, sampon, balzsam és pakolás használatával. Először mossuk meg a hajat samponnal kétszer, majd alaposan öblítsük le és használjunk hajbalzsamot. Az ANGERER SISI Hajpakolást minden második hajmosás után vigyük fel a hajbalzsam helyett a törölköző száraz haj teljes hosszára bőségesen és egyenletesen, a hajtövektől öt centiméterre kezdve. Vigyázzunk, hogy a hajtövekre és a fejbőrre ne kerüljön. Fésüljük bele a hajba, ezután hagyjuk hatni 15 percig, majd alaposan öblítsük ki. A haj ezután szabadon szárítható, formázható – tanácsolja Vass Edina.

sissi-preview-600x350.jpgA fodrászat tervei között szerepel újabb hajápolási módszerek keresése. Ennek érdekében levéltári kutatásokat terveznek. Remélik, hogy sikerül további hajápolási módszereket találni Sisi királyné praktikáiból, és lesznek köztük olyanok is, melyek hatékonysága igazolható.

###


További információ:
www.angerer.hu

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr616202042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása