Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Bemutatkozik az új Land Rover Discovery

2020. november 11. - Antalfy Krisztina

Az új Discovery jellegzetes személyisége és optimalizált arányai több mint három évtizeden átívelő formai evolúcióról tanúskodnak. Megmaradtak a Discovery génjeit meghatározó formai részletek – a doblemezekre rázáró motorházfedéltől kezdve a lépcsőzetes tetőlemezen át a hangsúlyos C-oszlopig –, ugyanakkor az új Discovery külső formatervének merész evolúciója magabiztosabb kiállást eredményez.

lr_disco_21my_core_101120_01.jpg

Az új LED-es fényszórókban az eddiginél mélyebbre került az integrált nappali világítás, ami határozottabb megjelenést kölcsönöz az orrnak. A módosított első lökhárító fényezett eleme szélesebb lett, ami az új szélső légbeömlőkkel együtt határozottabbá, dinamikusabbá teszi a Discovery-t. Hátul új, fényes, fekete panel köti össze a szintén új, karakteres LED lámpatesteket. A Land Rover letisztult design-filozófiáját követve ezen a panelen kapott helyet a Discovery felirat.

Az új R-Dynamic modell egyedi stíluselemei – így a Gloss Black és Shadow Atlas külső dekorelemek, vagy a kontrasztos öltésekkel varrott, kéttónusú bőrülések – még határozottabb személyiségről tanúskodnak.

lr_disco_21my_dynamic_101120_14.jpg

ONLINE TECHNOLÓGIÁK

Az új Discovery minden eddiginél egyértelműbben kommunikálja prémium pozícióját és a hétszemélyes belső tér minőségi kidolgozását; a tágas utastér egyik fénypontja a Land Rover élvonalbeli Pivi Pro szórakoztató rendszere. A teljesen átdolgozott középkonzolon 48 százalékkal nagyobb, 11.4 colos, teljes HD felbontású érintőképernyő található, amelyen keresztül gyorsan és ösztönösen kezelhetők a fedélzeti rendszerek.

Leegyszerűsített menürendszerével és úttörő kialakításával a Pivi Pro attól a pillanattól fogva késlekedés nélkül reagál a parancsokra, hogy beindítjuk a járművet. A rendszer saját beépített akkumulátorral rendelkezik, így a navigációs rendszer másodperceken belül rendelkezésre áll, míg a logikusan felépített menüknek köszönhetően a leggyakrabban használt funkciók közvetlenül a testre szabható nyitóképernyőről érhetők el, így a rendszer használata a lehető legkisebb mértékben vonja el a vezető figyelmét.

lr_disco_21my_interior_101120_06.jpgAz online kapcsolódásról dupla SIM-kártyás technológia gondoskodik. A két LTE modem révén a rendszer párhuzamosan több funkciót is képes végrehajtani (pl. zenei streaming és vezeték nélküli szoftverfrissítés), anélkül, hogy ez a teljesítmény rovására menne. A Land Rover vezeték nélküli szoftverfrissítés (SOTA) technológiája révén a tulajdonosok akár 44 elektronikus modult frissíthetnek anélkül, hogy fel kellene keresniük egy márkakereskedést.

Ezen kívül opcióként színes head-up display is rendelhető: a technológia közvetlenül a vezető látóterében, nagyfelbontású képen jeleníti meg a menetinformációkat, így a vezetőnek egy másodpercre sem kell levennie tekintetét az útról.

Az okostelefon-integrációra is egyszerű megoldást kínál a Discovery az Apple CarPlay funkció révén, míg a fejlett Bluetooth technológiának köszönhetően egyszerre két okostelefon is csatlakoztatható a fedélzeti rendszerhez. Az Android Auto funkció is az alapfelszereltség részét képezi, ahogy a jelerősítő funkcióval felvértezett, vezeték nélküli telefontöltő is.

lr_disco_21my_core_se_101120.jpgAz utasok kényelmét utastéri levegő ionizálás fokozza, amely immár PM2.5 légszűrő technológiával is társítható. A technológia aktívan vizsgálja a beömlő levegő minőségét, és fejlett szűrők segítségével automatikusan csökkenti az allergének, mérgező anyagok és káros részecskék koncentrációját, így egészségesebbé téve az utastér levegőjét.

Tovább javítják a kényelmet és praktikumot az első háttámlákba integrált Land Rover Click and Go táblaszámítógép-tartók. A könnyen használható rendszert optimálisan elhelyezett USB-A töltőaljzatokkal is felszerelték, így nem gubancolódnak össze a vezetékek. A fedélzeti 4G wifi-hotspothoz egyszerre akár nyolc készülék csatlakozhat, folyamatos szórakozást biztosítva a leghosszabb utazások alkalmával is.

Az új megjelenésű, négyküllős kormánykeréken csak megvilágítva látható kezelőszervek, valamint fém váltókarok találhatók; a finom tapintású, új sebességváltó karral ösztönösen vezérelhető a hajtáslánc.

lr_disco_21my_static_charante_grey_101120.jpgVELE SZÜLETETT SOKOLDALÚSÁG

A felülmúlhatatlan sokoldalúság a Discovery szabadidőjármű-család egyik legerősebb ütőkártyája. Ha mind a hét ülést használjuk, a csomagtartó akkor is 258 liternyi férőhelyet kínál, ráadásul minden utasnak töltő csatlakozó áll rendelkezésére.

Az intelligens ülésdöntési technológia révén könnyedén, a központi érintőképernyőről variálható át a belső tér, míg a Remote alkalmazás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek a távolból is ellenőrizzék az üzemanyagszintet, megnézzék, hogy hol parkolnak, vagy akár reteszeljék, illetve oldják a központi zárat.

A körültekintően áttervezett, második sori ülések még kényelmesebbek lettek. A jobb oldaltartás, a hosszabb és vastagabb ülőlapok és az ülés gondosan kialakított íve határozottabb megtámasztást biztosít a comboknak, és kedvezőbb testtartást tesz lehetővé. A második üléssori légbeömlő nyílások a B-oszlopokról a középkonzolra költöztek át.

lr_disco_21my_dynamic_101120_01.jpgSzintén opciós a második generációs Activity Key. A digitális óraként is használható, hordható kezelőszerv érintésérzékeny kezelőfelületet kapott: a hagyományos indítókulcs kiegészítőjeként alkalmas az ajtózárak nyitására és zárására, valamint a motor indítására. Az új Discovery, S, SE és HSE felszereltségi szinteken és sportos R-Dynamic kivitelben érhető el.

További információ:
Land Rover Hungary

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4416280788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása