Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Toyota segítség a koronavírus elleni hazai védekezésben

2020. november 24. - Antalfy Krisztina

A második hullám beköszöntére reagálva tavaszi kezdeményezéséhez hasonlóan a Toyota Central Europe Kft. ismételten 20 autó felajánlásával támogatja a koronavírus járvány elleni magyarországi küzdelmet. Magyarország vezető  autópiaci szereplője 2020.11.25.-én Budaörsön adta át a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács részére 60 napra felajánlott kontingens első 10 darabját, a második 10 darab átvételére pedig a közeljövőben kerül majd sor.
toyota_koronavirus_felajanlas_15.JPG

A koronavírus járvány első hulláma elleni védekezés során szerzett tapasztalatokra építő alapos felkészülés ellenére a járvány második hulláma minden korábbinál jobban próbára teszi az első vonalban küzdő szolgálatokat. Ezt felismerve a Toyota tavaszi felajánlásához hasonlóan ismét 20 saját, és a márkakereskedői hálózatának tagjai által biztosított tesztautót (személygépkocsit, kisbuszt és kisteherautót) ajánlott fel a védekezési feladatok logisztikai támogatására. Tekintettel az Országos Mentőszolgálat megnövekedett feladataira a járvány elleni védekezésben, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács döntése alapján 10 gépjármű a Semmelweis Orvostudományi Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tesztelésben résztvevő önkéntes egyetemistáinak tiszteletreméltó munkáját segíti majd. A fennmaradó 10 gépjárművet az NHKT a kiemelt kórházak illetve a Magyar Vöröskereszt részére juttatja el néhány napon belül szervezeti tagjain keresztül.
toyota_koronavirus_felajanlas_4.JPG

„Fontos, hogy olyan helyekre kerüljenek az autók, amelyek a járvány elleni védekezést szolgálják. A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács a kórházak mellett a koronavírus-tesztelésben résztvevők munkáját is szeretné segíteni. Ezért döntött úgy az NHKT, hogy a mostani felajánlásból tíz autó a Semmelweis Orvostudományi Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóihoz kerül, akik önkéntesként segítik a szűréseket. Köszönet a felajánlásért a Toyotának, a tesztelések koordinációjáért az Országos Mentőszolgálatnak és köszönet a fiataloknak,  akik fontosnak tartották, hogy a tanulás mellett kivegyék a részüket a járvány elleni küzdelemből is.” – fogalmaz Soltész Miklós államtitkár, az NKHT elnöke.

toyota_koronavirus_felajanlas_12.JPGAz Országos Mentőszolgálat főigazgatója, dr. Csató Gábor az eseményen elmondta, hogy eddig több, mint 400.000 tesztet végeztek és mintegy 80.000 koronavírusos beteget láttak el. A jelenleg mintegy napi 12.000 teszt lebonyolításban nagy segítséget jelentenek a SOTE és a BME önkéntesei, akik számára a szükséges képzést és felszerelést is a szűrési tevékenységet koordináló OMSZ biztosítja. Papp Zsombor, a SOTE HÖOK oktatási alelnöke az eseményen tartott beszédéből kiderült, hogy a teszteket a SOTE medikus hallgatói végzik majd, a Műegyetem diákjai pedig sofőrként és a logisztikai feladatok ellátásában segédkeznek, és egyben rámutatott arra is, hogy az önkéntes hallgatóknak köszönhetően a személyzet már rendelkezésre áll, a Toyota segítsége ugyanakkor hatalmas mértékben megkönnyíti azt, hogy a tesztelő önkéntesek el is jussanak a megfelelő helyszínekre.
toyota_koronavirus_felajanlas_16.JPG

Tisztában vagyunk azzal, hogy a koronavírus második hulláma elleni védekezés ismét rendkívüli kihívás elé állítja az államapparátust, legyen szó a szervezési feladatokról, vagy épp a személyi és tárgyi erőforrások előteremtéséről. Éppen ezért magától értetődő volt számunkra, hogy a tavasszal már jó szolgálatot tett felajánlásunkat a mostani védekezés során is megismételjük, így hozzájárulva az első vonalban küzdő, hősiesen helytálló egészségügyi dolgozók, a SOTE és a BME önkéntes diákjai és a karitatív szervezetek munkájának eredményességéhez. Jó érzéssel tölt el bennünket az is, hogy a védekezésben résztvevők mindannyiunk számára inspiráló munkáját, amelyért mindannyian köszönettel tartozunk, több márkakereskedőnk jelen felajánlásunkon túl, helyi szinten is támogatja.” – avat be László Richárd, a Toyota Central Europe Kft. országigazgatója.

toyota_koronavirus_felajanlas_1.JPG

A példaértékű összefogásról tanúskodó eseményen elhangzott az is, hogy a remélhetőleg a tavaszi védekezéshez hasonlóan az ismételten elsőként felajánlást tevő Toyota példáját mások is követik majd, hozzájárulva ahhoz, hogy Magyarország a koronavírus második hullámával is sikerrel szálljon szembe.

További információ:
Toyota Hungary

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr2816302228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása