Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Íme a Vadonatúj Hyundai TUCSON N line

2021. január 27. - Antalfy Krisztina

A vadonatúj Tucson premierje után a Hyundai Motor most bemutatja legnépszerűbb európai típusának sportos N Line kivitelét. A vadonatúj Tucson az alapmodell felülmúlhatatlanul dinamikus formavilágát, kényelmét és fejlett kapcsolódási szolgáltatásai az N Line motorsport ihletésű stílusával és személyiségével ötvözi. A vadonatúj Tucson N Line sportos, karakteres külső stílusjegyei és egyedi belső részletei még erőteljesebbé teszik az utazás élményét ennek az élvezetesen vezethető autónak a fedélzetén.hyundai-reveals-tucson-n-line-07-1610.jpg

„A vadonatúj Tucson N Line bevezetésével a Hyundai legkeresettebb európai modelljének kínálatában is bevezetjük ezt a népszerű, sportos felszereltségi szintet.”– mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke.

„A vadonatúj Tucson N Line exkluzív, motorsport ihletésű stíluselemeket és ultramodern, részben villamosított hajtáslánc-kínálatot biztosítva kínál még szélesebb választékot a Hyundai ügyfeleinek.

Motorsport ihletésű, tökéletesen dinamikus külső formavilág

Az alapkivitelű modellhez hasonlóan a vadonatúj Tucson N Line is éles vonalakból és formákból építkező, valamint a Tucson különleges formajegyének számító új, rejtett parametrikus világítást alkalmazó, progresszív formatervével hívja fel magára a figyelmet.

A vadonatúj Tucson N Line erőtől duzzadó kiállása a Hyundai 'érzéki sportosság' dizájnfilozófiáján alapul; hatását kifinomultan sportos stíluselemek gazdagítják. Ahogy az alapkivitelű Tucson, az N Line kivitel is markáns, geometrikus mintázatokkal – 'parametrikus ékkövekkel' – teljesíti ki erőteljes, energikus személyiségét. Szintén a modell sportos karakterét erősíti széles, mély kiállása.csm_hyundai-reveals-tucson-n-line-02-1610_f85319206f.jpgElöl finoman kidolgozott parametrikus ékkövek díszítik a vadonatúj Tucson alapkivitelénél magasabbra húzott, szélesebb hűtőmaszkot. Az N Line kivitel parametrikus ékkövei hangsúlyos éleket kaptak, így a betekintési szögtől függően még több síkon tükrözik vissza a fényt. A hűtőmaszkon megtalálható az N Line embléma. A hűtőmaszk alatt szögletes lökhárító helyezkedik el, amely az alapkivitelű Tucson légbeömlőjénél magasabb és nagyobb, sportosabb hatású légbeömlőt foglal magába. A lökhárító, amelynek másával hátul találkozhatunk, jól harmonizál a fényes ezüst kivitelű védőbetétekkel. A fényszórókat lenyűgöző, fekete keretbe foglalták.

A vadonatúj Tucson oldalát energiától duzzadó, fényezett panelek borítják, amelyek dinamikus arányaikkal és vonalaikkal még karcsúbbá teszik az autó megjelenését. Ehhez társul az oldalablakok fényes fekete kerete. Az oldalablakok körvonalát az erősen döntött C-oszlop zárja le, ami az autóversenyek hangulatát idézve a dinamikus haladás érzését kelti. A vadonatúj Tucson N Line kecses formavilágát a tetszetős Phantom Black külső tükörházak hangsúlyozzák ki.csm_hyundai-reveals-tucson-n-line-09-1610_05f9f2a272.jpgA vadonatúj Tucson N Line sportos farának megjelenését optimalizált kialakítású légterelő teszi még dinamikusabbá: az alapmodellénél hosszabb aerodinamikai elemet függőleges légterelő idomok egészítik ki. Az autó hátulját alulról piros fényvisszaverő sáv és diffúzor zárja le. Az agresszív dupla kipufogóvég hatásosan emlékezteti a szemlélőt, hogy a formatervezők a nagyteljesítményű sportautók világában kerestek és találtak ihletet.

A vadonatúj Tucson N Line modelleket sportosabb, robusztusabb 19 colos könnyűfém keréktárcsákkal szerelik. Az érzéki sportosság tematikáját folytatva parametrikus mintázat hangsúlyozza ki geometrikus szerkezetüket. A képet a karosszéria színére fényezett kerékív-toldatok teszik teljessé.

A vadonatúj Tucson N Line hétféle karosszériaszínben választható. A még egyedibb megjelenés érdekében az ügyfelek ötféle szín esetén opcióként kéttónusú Phantom Black tetőlemezt is rendelhetnek.csm_hyundai-reveals-tucson-n-line-12-1610_152897b016.jpgKarosszériaszínek:

  • Shadow Grey [kizárólag az N Line kivitelhez] opciós Phantom Black tetővel
  • Polar White opciós Phantom Black tetővel
  • Engine Red opciós Phantom Black tetővel
  • Sunset Red opciós Phantom Black tetővel
  • DarkKnight opciós Phantom Black tetővel
  • Shimmering Silver
  • Phantom Black

Tágas belső tér, sportos részletekkel

A vadonatúj Tucson N Line kifinomult, tágas belső terét díszítő, lendületes formákat a vízesések ihlették. Ezt hangsúlyozzák ki a sportos N Line stíluselemek és egy exkluzív színcsomag.

A vadonatúj Tucson N Line fekete bőr / nyersbőr kárpitozású, piros öltésekkel varrott sportüléseit N típusjelzés díszíti. Az ajtókárpiton és a kartámaszon szintén piros öltéseket, míg a műszerfal szürke szövetkárpitozásán piros dekorelemeket találunk. A képből az N logóval ellátott, exkluzív N kormánykerék sem hiányozhat. További N részletek köszönnek vissza a bőr sebességváltó karon, illetve az elektronikus váltópanel burkolatán (sebességváltótól függően.) A fekete tetőkárpit elmaradhatatlan, sportos stíluselem. Az N Line megjelenését fém pedálsor, lábtámasz és küszöbbetét teszi még sportosabbá.csm_hyundai-reveals-tucson-n-line-10-1610_9e28f559fc.jpgÁtdolgozott rugózás és vezethetőség, hajtáslánctól függően

A vadonatúj Tucson N Line modellt Európában fejlesztették és tesztelték. Akárcsak a vadonatúj Tucson alapkiviteléhez, az N Line változathoz is rendelhető elektronikusan szabályozott felfüggesztés (ECS), amely adaptív lengéscsillapítókkal alkalmazkodik rugalmasan az útviszonyokhoz. Az ECS lehetővé tette a Hyundai mérnökei számára, hogy a helyzettől és a vezetési stílustól függő, sokoldalú menetjellemzőkkel vértezzék fel a vadonatúj Tucsont.

Az ECS rendszer automatikusan és folyamatosan úgy szabályozza a felfüggesztés működését, hogy az a lehető legjobb menetkomfortot és -teljesítményeket biztosítsa. Ennek érdekében olyan tényezőket vesz figyelembe, mint a menetsebesség, az útfelszín jellege, az ívmeneti tulajdonságok, az igényelt fékhatás vagy a gyorsítás mértéke. A csillapítás mértékének kerekenkénti módosításával az ECS egyszerre mérsékli az oldaldőlést, a bólintást és az ágaskodást, illetve a karosszéria függőleges kimozdulását, így biztosítva jobb rugózási komfortot és vezethetőséget. A Hyundai Motor Europe műszaki központjának (HMETC) mérnökei speciálisan optimalizált, egyedi hangolású beállításokkal látták el a 48 voltos hajtásláncokkal szerelt, vadonatúj Tucson N Line modellek ECS rendszerét. Ennek köszönhetően az érintett N Line modellek még élvezetesebb vezethetőséget kínálnak, összhangban a modell sportos megjelenésével.csm_hyundai-reveals-tucson-n-line-06-1610_0c92aa90ba.jpgA Hyundai mérnökei úgy optimalizálták az ECS beállításait a vadonatúj Tucson N Line érintett variánsaihoz, hogy hatékonyabb rezgéscsillapítást és még kezesebb mozgékonyságot érjenek el. A vadonatúj Tucson N Line ECS programja gyorsabban és határozottabban reagál a karosszéria kitéréseire és a kormányparancsokra. Normál üzemmódban megmaradt a modell kényelmes városi vezethetősége: a mérnökök ügyeltek arra, hogy a rendszer csak országúti sebességeknél váljon érezhetően feszesebbé. Sport üzemmódban ezzel szemben a teljes sebességtartományban határozottabb reakciókat, pontosabb irányíthatóságot és részletesebb visszajelzést kínál a rendszer. A még precízebb kezelhetőséget fokozott oldaldőlés-szabályozás és határozottabb korai visszajelzés segíti.

A módosított ECS programnak köszönhetően ezeken a kiviteleken a kormányérzet is eltérő. Határozottabb a kormány középállása, pontosabbak a visszajelzések, és nagyobb a kormányzás erőszükséglete.

Hajtáslánc-kínálat, biztonság és online kapcsolódás

Ahogy az alapverzió, a vadonatúj Tucson N Line is többféle hajtáslánccal választható. Ezek változatos teljesítményt és üzemanyag-fogyasztást kínálnak, különböző fokú villamosítással vagy anélkül. Az N Line felszereltségi szint a kis teljesítményű dízelmotor kivételével a vadonatúj Tucson összes motorjával rendelhető.

A kétféle Hyundai Smartstream motor - az 1,6 literes, soros négyhengeres T-GDI benzinmotor, illetve az 1,6 literes, soros négyhengeres CRDi dízelmotor - valamelyikén alapuló hajtásláncok a lehető legtakarékosabbak.csm_hyundai-reveals-tucson-n-line-03-1610_9632e18c20.jpgMotorok:

  • 6 T-GDI Plug-in Hybrid (265 LE)
  • 6 T-GDI Hybrid (230 LE)
  • 6 T-GDI 48V MildHybrid (180 or 150 LE)
  • 6 T-GDI (150 LE)
  • 6 CRDi 48V (136 LE)

A vadonatúj Tucsonnál megismert módon intuitív felhasználói élményt kínálnak az olyan emberközpontú technológiai megoldások, mint az új, 10,25 colos, szabadon álló digitális műszeregységből, valamint a Hyundai Bluelink® csatlakoztatott szolgáltatásokat is támogató, 10,25 colos AVN érintőképernyőből álló, teljesen digitális, testre szabható kettős vezetői tájékoztató rendszer. Ez az elrendezés olyan, személyre szabható környezet kialakítását teszi lehetővé, amely ösztönösen optimalizálható, és ultramodern felhasználói élményt biztosít.

A vadonatúj Tucson N Line Multi-Air Mode technológiát is alkalmaz. A rendszer közvetlen és indirekt légbevezető nyílásokkal szolgálja ki a fűtő- és klímaberendezést, finomabb légáramlást, ezáltal pedig kellemesebb utazási környezetet teremtve. A háromzónás klímaberendezés az elöl utazók mellett a hátsó utasokat is kiszolgálja. Ezen túlmenően a klimatizált első, illetve fűthető első és hátsó ülések még komfortosabbá teszik az utazást mindenki számára.

Ezen túlmenően a vadonatúj Tucson N Line a kategória legjobbjai közé sorolható, fejlett vezetőtámogató rendszerei és aktív biztonsági csomagja révén a jelenleg kapható egyik legbiztonságosabb gépkocsi.A holttérfigyelő monitor (BVM) a külső visszapillantó tükröknél részletesebb képet mutat: az irányjelző aktiválásakor a műszeregységben jeleníti meg a gépkocsi mögötti területet. Az autópálya menettámogató funkció (HDA) a sáv középvonalában tartja az autót, miközben a navigációs adatokhoz és a környező forgalomhoz (pl. az autópályán közelgő kanyarokhoz) igazítja a sebességet. A hibrid és plug-in hibrid modellekhez elérhető, automatikus parkolást segítő, távvezérelt rendszer (RSPA) például önállóan leparkolja a gépkocsit, a problémás szituációkban tehermentesítve a vezetőt. Számos további funkció gondoskodik a látási viszonyok javításáról, az elöl és hátul utazók védelméről, valamint az ütközések elkerüléséről.

A vadonatúj Tucson N Line európai forgalmazása 2021 tavaszán veszi kezdetét. A hibrid és plug-in hibrid modellváltozatok 2021 nyarától elérhetők.

További információ:
Hyundai

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1216405474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása